Johdanto HTML-versioihin

Olemme enimmäkseen tietoisia verkkosivustoista. Verkkosivusto on yksinkertaisesti verkkosivujen kokoelma. Kaikkien verkkosivujen luomiseen vaaditaan HTML. HTML on elementti, joka vastaa minkä tahansa verkkosivun luomisesta. HTML on HyperText Markup Language. Se on perusmerkintökieli, jota käytetään verkkosivujen luomiseen, jotka lisäksi muodostuvat verkkosivustojen muodostamiseen. HTML on kehittynyt niin paljon alkuperäisestä vaiheesta, jolloin se muodostettiin.

Kerro meille HTML: n historiasta.

HTML kehitettiin alun perin W3C: n ja WHATWG: n toimesta. Se kehitettiin alun perin vuonna 1993. W3C tarkistaa lähinnä html- ja muiden asioiden standardit. Alkuperäisen julkaisun jälkeen on kehitetty paljon HTML-versioita. Aluksi sen versio oli 1.0 tai yksinkertaisesti HTML.

HTML-version eri versiot

Katsotaanpa yksityiskohtaisesti yksittäisten HTML-versioiden merkitys-

1. HTML 1.0

 • HTML: n perusversiossa on tuki peruselementeille, kuten tekstinohjaimet ja kuvat. Tämä oli HTML: n perusversio, jolla ei ollut tukea useille HTML-elementteille. Siinä ei ole rikkaita ominaisuuksia, kuten muotoilu ja muut asiat, jotka liittyvät sisällön tuottamiseen selaimessa.
 • HTML: n alkuperäinen versio ei tue taulukoita, fonttitukea jne., Kuten se tarjoaa meille uusimman version.
 • Haluamme myös keskustella siitä, että W3C: tä ei ollut olemassa ennen HTML 2.0: ta, joten se ei näytä yksityiskohtia HTML 1: stä.

2. HTML 2

 • HTML-versio 2.0 kehitettiin vuonna 1995 tarkoituksenaan parantaa HTML-versiota 1.0
 • Nyt standardia alettiin kehittää ylläpitämään yhteisiä sääntöjä ja asetuksia kaikilla selaimilla. HTML 2.0 on parantunut huomattavasti merkintätunnisteiden suhteen. HTML 2.0 -versiossa lomakkeen käsite tuli voimaan. Lomakkeita kehitettiin, mutta silti siinä oli perustunnisteita, kuten tekstikentät, painikkeet jne.
 • Pöytä tuli myös HTML-tunnisteena. Nyt HTML-tunnisteessa 2.0 selaimet tulivat myös käsitteeseen luoda omia tunnistekerroksia, jotka olivat erityisiä selaimelle itselleen. Myös W3C muodostettiin. W3C: n päätarkoitus on ylläpitää standardia eri selaimissa niin, että nämä selaimet ymmärtävät ja esittävät HTML-tunnisteita samalla tavalla.

3. HTML 3.2

 • Se kehitettiin vuonna 1997. HTML 2.0: n kehittämisen jälkeen seuraava HTML-versio oli 3.2
 • HTML-version 3.2 kanssa HTML-tunnisteita parannettiin edelleen. On syytä huomata, että W3C-standardin ylläpidon takia HTML: n uudempi versio oli 3, 2: n sijaan 3, 2.
 • Nyt HTML 3.2 tukee paremmin uusia lomakeelementtejä. Toinen tärkeä ominaisuus, jonka HTML 3.2 toteutti, oli CSS: n tuki. CSS tarkoittaa CSS-tyylisivua. CSS tarjoaa ominaisuuksia, joiden avulla HTML-tunnisteet näyttävät paremmalta, kun ne esitetään selaimissa. CSS auttaa HTML-elementtien tyyliä.
 • Kun selaimet päivitettiin HTML 3.2: ksi, selain tuki myös kehystunnisteita, vaikka HTML-määritykset eivät edelleenkään tue kehyksen merkintätunnisteita.

4. HTML 4.01

 • Se kehitettiin vuonna 1999, ja se laajensi CSS-muotoiluarkkien tukea. Versiossa 3.2 CSS upotettiin itse HTML-sivulle. Siksi, jos verkkosivustolla on useita verkkosivuja, joita voidaan soveltaa kunkin sivun tyyliin, meidän on sijoitettava CSS jokaiselle verkkosivulle. Siksi sama CSS-lohko toistettiin.
 • Tämän ratkaisemiseksi versiossa 4.01 syntyi ulkoisen muotoiluarkin käsite. Tämän käsitteen mukaisesti voitaisiin kehittää ulkoinen CSS-tiedosto ja tämä ulkoinen muotoitustiedosto voidaan sisällyttää itse HTML-tiedostoon. HTML 4.01 tarjosi tukea uusille HTML-tunnisteille.

5. HTML5

 • Tämä on uusin HTML-versio. Kehittäjälle sitä voidaan käyttää vuonna 2014. Siinä oli paljon HTML-tageja. HTML5 tuki uusia muotoelementtejä, kuten erityyppisiä syöttöelementtejä, paikkatietojen tukitunnisteita jne.

Katsotaanpa muutamia tunnisteita, jotka on lisätty HTML5: ään

 • Sähköposti - Uusi HTML5-tunniste, joka lisättiin, on tyyppisen sähköpostin syöttöelementti. Tämä on lomaketunniste, vaikka sitä voitaisiin käyttää myös lomaketunnisteen ulkopuolella. Tämä tunniste tarkistaa syöttöarvon validoinnin. Se tarkistaa onko syötetty arvo kelvollinen sähköpostiosoite.
 • Salasana - Tämä on toinen lomaketunniste, joka lisättiin vastaanottamaan salasana käyttäjältä. Koska salasanatyyppikenttä, mitä käyttäjän tyyppejä kentässä ei näy suoraan käyttäjälle, mutta ne esitetään erityisillä symboleilla. Nämä symbolit säästävät salasanan paljastamisen selaimessa.
 • Äänitunniste - Tämä on uusi äänitunniste, joka otettiin käyttöön HTML5: ssä. Tämä tunniste auttaa lisäämään ääntä verkkosivuillemme. Voimme käyttää tätä tunnistetta upottaaksesi äänileikkeen verkkosivulle. Tätä äänitunnistetta voidaan toistaa verkkosivulla.
 • Semanttiset tunnisteet - Semanttiset tunnisteet tunnetaan myös rakenteellisina tunnisteina. Rakenteelliset tunnisteet ovat tageja, jotka tarjoavat HTML-sivulle rakenteen. Se auttaa sitä jakamaan HTML-sivun eri rakenteisiin. Nämä rakenteet yhdistyvät itse HTML-sivuksi HTML-verkkosivun muodostamiseksi. Muutama tärkeä semanttinen HTML-tunniste on kuviointi,
 • Leikkaustunniste - tätä tunnistetta käytetään HTML-sivun osan semanttiseen käsittelyyn. Osastunniste edustaa verkkosivun osaa.

6. W3C HTML Validator

HTML-tarkistaja on verkkopohjainen työkalu, jota käytetään ylläpitämään tai tarkistamaan, onko HTML-tunniste tai HTML oikea. HTML-tarkistaja noudattaa W3C-standardia HTML-sivun validoimiseksi. Se noudattaa W3C-standardia.

johtopäätös

HTML-versiota on paljon kehitteillä. Alkuperäisestä versiosta 1.0 viimeisimpään versioon 5.2 HTML on kehittynyt paljon. W3C on myös pitänyt yllä standardeja, jotta kaikilla selaimilla voisi olla yhteinen noudatettava standardi. HTML5 on kehittänyt paljon uusilla tunnisteilla ja lomakeelementtien tuella.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas HTML-versioihin. Tässä keskustellaan luettelosta HTML-versioista eri versioineen niiden selitysten kanssa ja muutaman version 5 tunnisteiden kanssa. Voit myös käydä läpi muut ehdotetut artikkelimme saadaksesi lisätietoja -

 1. Html5 vs. Html4
 2. HTML-määritteet
 3. HTML-tyylisivut
 4. Ilmainen HTML-kurssi
 5. HTML-kehykset
 6. Tableau -versiot
 7. HTML-esteet
 8. Aseta taustaväri HTML-muodossa esimerkillä