Tässä Photoshop-opetusohjelmassa tarkastellaan kuinka helppoa on luoda saumaton, elokuvamainen panoraama useista kuvista Adobe Bridgen ja Photoshop CS4: n avulla . Photoshop on jo jonkin verran pystynyt luomaan panoraamakuvia jo kauan sitten, mutta vasta Photoshop CS3 tuli dramaattisesti parannetun Photomerge- komennon mukana, että sen kyky ommella valokuvia yhdessä alkoi loistaa.

Photoshop CS4 vie asiat entistä pidemmälle joidenkin uusien lisäominaisuuksien avulla, mukaan lukien kyky poistaa vinjetti valokuvista. Yleinen ongelma laajakulmakuvissa, joiden tuloksena aikaisemmin panoraamakuvat olivat erilaisilla kirkkausarvoilla liikuttaessasi niitä vasemmalta oikealle.

Jotta saat parhaan hyödyn Photoshopin Photomerge-komennosta, on erittäin suositeltavaa käyttää jalustaa ottaessasi valokuvia, vaikka se ei olekaan välttämätöntä, kunhan pysyt samassa paikassa kuin napsautat kuvia etkä vaeltaisi. Haluat lukita valotuksen, tarkennuksen ja polttovälin, jotta ne pysyvät vakiona jokaisessa valokuvassa. On myös erittäin tärkeää, että päällekkäin kukin kuva on vähintään 25%, jotta Photoshopilla on tarpeeksi yksityiskohtia verrata kuvia toisiinsa yrittäessäsi yhdistää niitä.

Jos kuvaat laajakulma- tai kalansilmälinssillä, jossa kuvissa esiintyy paljon geometrisiä vääristymiä, kannattaa kaksinkertaistaa tai jopa kolminkertaistaa tämä määrä, koska Photoshop tarvitsee paljon enemmän tietoa työskentelyyn. Muista lopuksi, että mitä enemmän valokuvia ompelet, sitä enemmän muistia Photoshop vaatii, koska sen on avattava kaikki kuvat kerralla. Jos digitaalikamerasi laukaisee massiivikokoisia tiedostoja, voi olla hyvä idea ensin tallentaa valokuvien pienemmät versiot ja työskennellä niiden kanssa, muuten Photoshop saattaa hidastaa indeksointia tai jopa loppua muistista, ennen kuin panoraama on valmis.

Viimeinkin, vaikka on mahdollista tehdä kaikki, mitä aiomme tehdä suoraan Photoshopissa, on helpompaa ja kätevämpää valita ensin kuvat, joita haluat käyttää Adobe Bridgen sisällä, ja sitten valita Photomerge-komento myös Bridgen sisältä, joten juuri niin teemme tässä opetusohjelmassa.

Kuinka luoda panoraamoja Photomergen avulla

Vaihe 1: Valitse Valokuvat Adobe Bridgen sisällä

Ennen kuin voimme ommella kuvia yhteen, on ensin valittava kuvat, joita haluamme käyttää. Avaa Adobe Bridge, jos sitä ei vielä ole avattu, ja selaa kansioon tai kokoelmaan, joka sisältää kuviasi. Valitse kaikki kuvat kerralla napsauttamalla ensimmäistä valitaksesi ne, pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla muita, kunnes olet valinnut ne kaikki. Tai jos kaikki haluamasi kuvat ovat peräkkäin, napsauta ensin ensimmäistä valitaksesi se, pidä sitten Shift- näppäintä painettuna ja napsauta viimeistä kuvaa. Tämä valitsee ensimmäisen ja viimeisen kuvan plus kaikki niiden väliset kuvat. Minun tapauksessani on neljä kuvaa, jotka haluan yhdistää toisiinsa, joten valitsen ne kaikki neljä:

Valitse kaikki kuvat, joita haluat käyttää panoraamaasi Adobe Bridgen sisällä.

Vaihe 2: Valitse Photomerge-komento

Kun kaikki kuvat on nyt valittu, siirry näytön yläreunassa olevaan Työkalut- valikkoon (ollessaan silti Adobe Bridgen sisällä), valitse Photoshop nähdäksesi joitain Photoshopiin liittyviä vaihtoehtoja ja valitse sitten Photomerge :

Siirry Adobe Bridgessä valitsemalla Työkalut> Photoshop> Photomerge.

Vaihe 3: Valitse valintasi Photomerge-valintaikkunassa

Photoshop aukeaa automaattisesti tässä vaiheessa, jos se ei ollut auki jo ja Photomerge-valintaikkuna aukeaa näytölle. Jos katselet valintaikkunan yläkeskustaa, jossa lukee Source Files, näet luettelon kaikista Adobe Bridgessä valitsemistamme kuvista, mikä tarkoittaa, että ne on jo ladattu Photomerge-komentoon meille ja valmiita mennä. Jos olisimme valinneet Photomergen Photoshopista, minkä olisimme voineet tehdä siirtymällä Tiedosto- valikkoon, valitsemalla automatisoida ja valitsemalla sitten Photomerge, meidän olisi pitänyt napsauttaa Selaa- painiketta ja navigoida sitten kuviin valitaksesi ne, joten Säästimme itsemme hiukan aikaa Bridgen avulla.

Kuvat on jo ladattu Photomerge-valintaikkunaan meille sen jälkeen, kun ne on ensin valittu Bridgessä.

Photomerge-valintaikkunan vasemmassa reunassa ovat Asetteluasetukset, jotka ovat käytännössä erilaisia ​​tapoja, joilla Photoshop voi yrittää kohdistaa kuvia toisiinsa. Useimmissa tapauksissa yläosassa oleva Automaattinen- vaihtoehto toimii hyvin, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla sitä ensin. Jos Auto-vaihtoehto jostakin syystä ei anna toivottuja tuloksia, voit aina kumota komennon ja yrittää uudelleen jollakin muista vaihtoehdoista, perspektiivi-, lieriö- ja pallomainen -vaihtoehdon ollessa yleensä kolme parasta vaihtoehtoa. Koska Auto toimii kuitenkin melkein joka kerta ja se on valittu oletuksena, sinun ei yleensä tarvitse edes huolehtia seuraavista asetteluvaihtoehdoista:

"Auto" -asetteluvaihtoehto on valittu oletuksena ja on yleensä ainoa käytettävä.

Viimeiseksi, Photomerge-valintaikkunan alaosassa on kolme tärkeää vaihtoehtoa. Ensimmäinen, Blend Images Together, on valittu oletusarvoisesti, koska se käskee Photoshopin paitsi ompelemaan kuvia myös sekoittamaan niiden sävyn ja värit. Haluat aina tämän vaihtoehdon valittuna. Photoshop CS4: n uusi versio on vinjetinpoistovaihtoehto, joka poistaa kaikki kuvan kulmien tai reunojen varjostukset, joita laajakulmalinssit yleensä aiheuttavat. Vinjettiä käytetään luomaan panoraamaongelmia, koska lopputuloksesi oli erilainen kirkkaustasolla siirryttäessä vasemmalta oikealle ja luomalla "vaaleampi, tummempi, vaaleampi, tummempi" tehoste. Jos käyttämissäsi kuvissa on jopa pieni määrä vinjettiä, sinun kannattaa tarkistaa tämä vaihtoehto valitaksesi se, muuten voit jättää sen pois päältä. Kuvissani on jonkin verran vinjettiä, joten valitsen sen. Kolmas ja viimeinen vaihtoehto, geometrisen vääristymän korjaus, olisi otettava käyttöön, jos kuvat on otettu äärimmäisellä laajakulmalla tai kalansilmälinssillä, koska ne aiheuttavat ilmeisiä vääristymiä, jotka on käsiteltävä. Minulla ei ole tätä ongelmaa kuvieni suhteen, joten jätän sen tarkistamatta:

Haluat aina, että "Sekoita kuvia yhdessä" -vaihtoehto valittuna. Kaksi muuta riippuvat kuvista.

Vaihe 4: Suorita Photomerge-komento

Kun olet valinnut kaikki vaihtoehdot, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa OK- painiketta poistuaksesi Photomerge-valintaikkunasta ja suorita komento. Photoshop CS3: n ja CS4: n Photomerge ei ole oikeastaan ​​muuta kuin yhdistelmä kahta muuta komentoa, Auto-Align ja Auto-Blend, jotka molemmat otettiin käyttöön Photoshop CS3: ssa, ja kun odotat kärsivällisesti Photoshopin tekevän asiansa, saat näet ensin kuvat näkyvällä kerroksilla erillisillä kerroksilla ja seuraa pieniä valintaikkunoita, joissa kerrotaan, että Photoshop kohdistaa ensin kuvat ja sekoittaa ne sitten toisiinsa.

Kun se on valmis, jos tarkastelet Tasot-palettia, näet kukin omasta erillisestä kerroksestaan, ja jokaisella on nyt oma kerrosmaski, jonka Photoshop luo automaattisesti kohdistaessaan kuvia:

Kuvat näkyvät nyt erillisillä tasoilla Tasot-paletissa yhdessä kunkin kuvan kerrosmaskin kanssa.

Äskettäin luoma panoraama näkyy uudessa asiakirjaikkunassa. Joudumme tekemään rajausta hetkessä tyhjentävän osien tyhjentämiseksi, mutta Photoshop CS4 teki fantastisen työn yhdistämällä kaiken yhdessä luodakseen yhden saumattoman kuvan:

Photoshop CS4: n Photomerge-komento tekee uskomattoman työn ompelemalla kuvia yhdessä ilman meiltä saatavaa lisäapua.

Vaihe 5: Rajaa pois ei-toivotut alueet

Nyt on vain jäljellä ei-toivotut alueet. Tätä varten tarvitsemme Photoshopin Rajatyökalua, joten joko tartu se Työkalut-paletista tai paina näppäimistön C- kirjainta valitaksesi se pikakuvakkeella:

Valitse Rajatyökalu.

Sitten, kun Rajatyökalu on valittu, vedä valinta vain pitämään alueen ympärillä. Kun olet vetänyt alkuperäisen rajauskentän, voit hienosäätää valintaa ylä-, ala-, sivu- ja kulmassa olevilla kahvoilla (pienillä neliöillä):

Vedä rajausvalinta alueelle, jonka haluat säilyttää. Kaikki valinnan ulkopuolella oleva leikkataan pois.

Kun olet valmis, paina Enter (Win) / Return (Mac) saadaksesi Photoshop rajaamaan kuvan pitämällä vain valitsemasi alueen ja heittämällä kaiken muun pois. Ja sen kanssa olet valmis! Vain muutaman minuutin työtä ja hyvin vähän vaivaa Photoshop CS4: n uskomattomien kykyjen jälkeen olen viimeinen panoraamani:

Viimeinen panoraamakuva.