Digitaalikameroiden ja jatkuvasti kasvavan muistikorttien säilytyskapasiteetin ansiosta valokuvaajilla on kaikkialla nyt vapaus ja joustavuus napsauttaa niin monta kuvaa kuin haluamme perheestä, ystävistä, erikoistilaisuuksista tai muusta mitä tapahtuu silmäyksellä tai kiinnittää kiinnostuksen kohteemme ja mielikuvitus.

Usein päädymme ottamaan paljon enemmän valokuvia kuin koskaan tarvitsemme, koska on juuri niin helppoa pitää laukaisinta painettuna, kunnes muistikortti on täynnä. Ja silloinkin, jos sinulla on ylimääräinen kortti tai kaksi (tai kymmenen) taskussa, vie kaikki muutama sekunti vaihtaaksesi vanha kortti, pop uuteen ja olet jälleen kilpailuissa. Se ei koskaan hämmästytä minua, kuinka nopeasti voin täyttää muistikortin satoilla kuvilla ymmärtämättä sitä, minkä vuoksi en koskaan poistu kotoa varmistamatta ensin, että minulla on ylimääräisiä muistikortteja, jotka on kiinnitetty turvallisesti kamerapussiini. Nyt, jos muistan vain tuoda kameralaukun mukaani, mutta silloin elämä olisi vain vähän liian helppoa.

Kaikkien tämän vasta hankitun valokuvavapauden ongelma on kuitenkin se, että se voi johtaa nopeasti kaaokseen, sekaannukseen ja turhautumiseen, jos emme ymmärrä, että se, mitä teemme valokuvillamme päivän päätteeksi, on yhtä tärkeä kuin itse kuvia. Jos sinulla on vain käsi täynnä tai jopa muutama kymmenen kuvaa, niiden järjestäminen ei ole iso asia. Mutta jos tietokoneellesi on tallennettu satoja, tuhansia tai kymmeniä tuhansia valokuvia, niiden seuraamisesta voi tulla painajainen, eikä valokuvien ottamisella ole paljon merkitystä, jos et koskaan löydä niitä tarvittaessa.

Onneksi Adobe on luonut loistavan ohjelman, joka auttaa meitä järjestämään ja hallitsemaan kuviamme nimeltään Adobe Bridge tai yksinkertaisesti Bridge. Bridge on itsenäinen sovellus, mutta se sisältyy ilmaiseksi Photoshopiin riippumatta siitä, oletko ostanut Photoshopin yksinään tai osana Creative Suite -pakettia. Se ilmestyi ensin Photoshop CS2: n kanssa Photoshopin aiempien versioiden vanhan tiedostoselaimen tilalle, ja se on parantunut jokaisen uuden julkaisun myötä. Tässä opasarjassa tarkastelemme erityisesti Bridge CS4: tä, joka toimitetaan Photoshop CS4: n mukana . Aloitamme nopealla, yleisellä kiertueella ohjelmasta nähdäksemme, mikä on mitä ja missä se kaikki on. Katsomme sitten, kuinka Bridge CS4: n avulla voit ladata valokuvia kamerasta tai muistikortilta tietokoneelle. Kun kuvat on ladattu turvallisesti, näemme kuinka helppoa on esikatsella, tarkistaa, arvioida, merkitä, siirtää, kopioida, hylätä ja poistaa, nimetä uudelleen, kiertää ja suodattaa kuvia, kuinka tallentaa ne kokoelmina, miten lisätä metatiedot ja avainsanat ja paljon muuta, kaikki suoraan Bridgen kautta!

Aloitetaan!

Käynnistä silta

On olemassa muutamia eri tapoja käynnistää Bridge. Jos Photoshop CS4 on jo auki, voit siirtyä Photoshopin näytön yläreunassa olevaan File- valikkoon ja valita Selaa sillassa -komennon tai painaa pikanäppäintä Ctrl + Alt + O (Win) / Command + Optio + O (Mac) (se on O-kirjain, ei nolla). Nopein ja yleisin tapa avata Bridge on kuitenkin napsauttamalla Launch Bridge -kuvaketta sovelluspalkissa . Jos käytät Macia kuten minä olen täällä, sovelluspalkki sijaitsee suoraan valikkorivin alapuolella näytön yläreunassa. PC: llä sovelluspalkki sijaitsee valikkopalkin oikealla puolella:

Helpoin tapa käynnistää Bridge on napsauttamalla Launch Bridge -kuvaketta sovelluspalkissa.

Valitsemallasi tavalla Bridge-käyttöliittymä ilmestyy näytölle. Siinä on kolme paneelin pääsaraketta, jotka jakavat rajapinnan pystysuunnassa, ja sarjan kuvakkeita ja vaihtoehtoja yläreunassa sekä muutama lisää oikeassa alakulmassa. Oletuksena keskellä olevasta sarakkeesta löydät Sisältö- paneelin, joka näyttää valitun kansion sisällä olevien kuvien pienoiskuvat:

Bridge CS4 -rajapinta antaa meille kolme paneelin pääsaraketta sekä joitain kuvakkeita ja vaihtoehtoja niiden ylä- ja alapuolella.

Bridge ei ole niin vaikea oppia, mutta on paljon katettava, jotta saat kaiken hyödyn ohjelmasta. Ennen kuin siirrymme yksityiskohtiin, katsotaanpa nopeasti kaikki näytöllä näkyvät paneelit ja vaihtoehdot, aloittamalla vasemmassa yläkulmassa olevat kuvakkeet.

Selaa-painikkeet

Bridge CS4 -käyttöliittymän vasemmassa yläkulmassa ovat Selaus- painikkeet (vasen ja oikea osoittavat nuolet), jotka toimivat samalla tavalla kuin suosikkiverkkoselaimesi Selaus-painikkeet. Kun selaat tietokoneesi eri kansioita Bridgessä, voit napsauttaa Takaisin- ja Eteenpäin -kuvakkeita siirtyäksesi edestakaisin selaushistoriaasi:

Siirry kansiosi selaushistoriassa Takaisin (vasen) ja Eteenpäin (oikea) nuolilla.

Vanhempi tai suosikki

Selauspainikkeiden oikealla puolella on pieni, alas osoittava nuoli. Napsauttamalla sitä avataan valikko, jonka avulla voit nopeasti valita minkä tahansa parhaillaan olevan kansion vanhempien kansioiden joukosta, tai siirtyä mihin tahansa Suosikkeit-paneelissa näkyviin kansioihin tai hakemistoihin. säästää myöhemmäksi:

Napsauttamalla alaspäin osoittavaa nuolta voit valita nopeasti vanhemmat kansiot tai minkä tahansa suosikkisi.

Viimeisimmät tiedostot tai kansiot

Alaspäin osoittavan nuolen vieressä on Viimeisimmät tiedostot tai kansiot -kuvake. Napsauta sitä, niin saat esiin luettelon äskettäin katselemistasi tiedostoista ja käydyistä kansioista. Bridge toimii kaikkien Creative Suite -ohjelmistojen, ei vain Photoshopin, kanssa, joten jos olet avannut tiedostoja Illustratorille, InDesignille, Flashille jne., Ne näkyvät myös täällä. Tyhjennä luettelo napsauttamalla Tyhjennä viimeisimmät tiedostot ja Tyhjennä viimeisimmät kansiot -vaihtoehtoja valikon alaosassa:

Napsauta Viimeisimmät tiedostot tai kansiot -kuvaketta, niin pääset nopeasti kaikkiin viimeksi katsottuihin tiedostoihin tai kansioihin.

Polkubaari

Kaikilla tähän mennessä tarkastelemillamme kuvakkeilla on ollut jotain tekemistä tiedostoissa ja kansioissa liikkumisen kanssa, ja suoraan näiden kuvakkeiden alla on yksi suosikki navigointivaihtoehdoista Bridge CS4: ssä, Path Bar . Polkupalkki näyttää meille koko tiedostopolun kansioon, jota parhaillaan tarkastelemme. Esimerkiksi, katson tällä hetkellä joukko satunnaisia ​​kuvia, jotka olen kerännyt kansiossa, jolla on asianmukainen nimi "Random", joka on suuremmassa "My Photos" -kansiossa, joka on "My Files" -hakemistossa, ja niin edelleen . Voimme nähdä koko tiedostopolun Polkupalkissa. Mutta mikä tekee polkupalkista niin hyödyllisen, on, että jos napsautat mitä tahansa polkupalkissa lueteltua hakemistoa, siirryt heti kyseiseen kansioon:

Napsauta mitä tahansa polkupalkissa lueteltua hakemistoa hypätäksesi oikealle siihen.

Hanki valokuvia kamerasta

Jatkamalla Bridge CS4 -liittymän vasemmassa yläkulmassa olevia kuvakkeita saavutamme pienen kamerakuvakkeen alaspäin osoittavalla nuolella. Tämä on Hanki valokuvia kamerasta -vaihtoehto, jota tarkastelemme seuraavassa opetusohjelmassa. Napsauttamalla tätä kuvaketta aukeaa Photo Downloader, josta voimme valita laitteen, josta haluamme ladata valokuvia, ja asettaa erilaisia ​​vaihtoehtoja, mihin haluamme tallentaa kuvat, tiedostojen nimeämiskäytännöt ja niin edelleen. Kerromme jälleen nämä yksityiskohdat seuraavassa opetusohjelmassa:

Lataa kuvat tietokoneellesi napsauttamalla Get Photos from Camera -kuvaketta.

Tarkenna

Suora Kuvien saaminen kamerasta -kuvakkeen oikealla puolella on Tarkenna- vaihtoehto. Nimi on vähän epämääräinen, mutta napsauttamalla kuvaketta antaa meille nopea pääsy kolmeen tärkeään ominaisuuteen - Review Mode, jonka avulla voimme katsella ja vertailla useita kuvia viileässä, 3D-karuselli-tyylisessä muodossa, Batch Rename useiden kuvien nimeämiseksi uudelleen kerralla, ja tiedostotiedot, joiden avulla tarkastellaan ja muokataan valitun kuvan tonnia ja tonneja tietoja:

Tarkenna-vaihtoehto antaa meille nopean pääsyn Bridge's Review Mode -tilaan sekä Batch Rename- ja File Info -komentoihin.

Kamera Raw

Seuraava on Open In Camera Raw -kuvake. Camera Raw on kokonaan toinen aihe kokonaan muille tutoriaalisarjoille, mutta jos kuvaat huippuluokan kameralla ja kuvat tallennettiin kameran alkuperäiseen raakamuotoon, avaa ja muokkaa niitä Camera Raw -valintaikkunassa napsauttamalla tätä kuvaketta. . Voit avata JPEG.webp- ja TIFF-kuvia myös Camera Raw: n sisällä:

Napsauta Camera Raw -kuvaketta avataksesi raakat kuvat Camera Raw -valintaikkunassa.

Tulostus verkkoon tai PDF: ään

Viimeinen kuvake Bridge CS4: n vasemmassa yläkulmassa on Tulostusvaihtoehto . Napsauttamalla sitä siirryt Output-työtilaan (käsittelemme työtilat toisessa opetusohjelmassa), jossa on vaihtoehtoja kuvien tulostamiseen joko verkkogalleriaan tai PDF-muotoon:

Valitse Tulostus-vaihtoehto, kun haluat tulostaa kuvia Web-galleriaan tai PDF-muotoon.

työtilat

Bridge CS4 -rajapinnan oikeassa yläkulmassa on joukko työtiloja (Essentials, Filmstrip, Metadata jne.), Joista voimme valita yksinkertaisesti napsauttamalla haluamasi nimen nimeä. Työtilat muuttavat Bridgen paneelien ja näytöllä näkyvien paneelien asettelua. Valittu työtila on korostettu:

Napsauta erilaisia ​​työtilan nimiä muuttaaksesi Bridge-käyttöliittymän asettelua.

Oletustyötila on Essentials, mutta erilaiset työtilat voivat olla paremmin sopivia siihen, mitä teemme Bridgessä. Esimerkiksi Essentials-työtila tarjoaa hyvän yleistä asettelua, mutta jos yrität esikatsella kuviasi, nuo pienet pikkukuvat Sisältö-paneelissa eivät ole paljon hyötyä, eikä myöskään ole paljon-isompi Esikatselu-paneeli oikeassa yläkulmassa. Parempi työtila kuvien esikatseluun on Filmstrip . Valitsen sen napsauttamalla sen nimeä, ja näemme, että meillä on nyt paljon suurempi kuvan esikatselu, kun Sisältö-paneeli on nyt siirretty alaosaan ja esikatsele pienoiskuvat helpommalla vaakasuunnassa:

Filmstrip-työtila antaa meille paremman asettelun kuvien esikatseluun.

Sillan yläosassa näkyvät neljä työtilaa eivät ole ainoita, joita meillä on käytettävissä. Napsauta alaspäin osoittavaa kolmiota suoraan sanan oikealla puolella oikealla puolella nähdäksesi täydellisen luettelon työtiloista, mukaan lukien kaikki luomasi mukautetut työtilat. Aion vaihtaa takaisin oletus Essentials -työtilaan, jotta voimme jatkaa kiertueellamme.

Hakukenttä

Työtilojen oikealla puolella on tavallinen hakukenttä, jonka avulla voit käyttää Bridgeä tiedostojen etsimiseen joko nykyisessä kansiossa tai nykyisen kansion sisällä olevissa alikansioissa:

Hakukenttä on rajoitettu etsimiseen nykyisessä kansiossa tai missä tahansa sen alikansioissa.

Kompakti tila

Sillan oikeassa yläkulmassa on pienikokoinen kuvake:

Kompakti tila -kuvake.

Napsauttamalla sitä, Bridge-tila muuttuu pienikokoiseksi, mikä on nimelleen totta, pieni, kompakti versio Bridgestä, joka näyttää vain kuvasi pikkukuvat ja muutama navigointivaihtoehto yläreunassa. Tämä tila on kätevä, kun haluat pitää Bridge avoinna näytöllä, kun työskentelet Photoshopissa (tai missä tahansa muussa Creative Suite -ohjelmassa), koska se pysyy aina avointen ohjelmien edessä. Se on myös kätevä tiedostojen siirtämiseen tai kopiointiin eri kansioiden välillä, koska sinulla voi olla kaksi erillistä Bridge-kopiaa auki kerralla, joten kuvien ja tiedostojen vetäminen on helppoa Bridge-ikkunasta toiseen. Katsotaan kuinka tehdä se myöhemmin. Voit vaihtaa takaisin Bridgen normaalikokoiseksi pienikokoisessa tilassa napsauttamalla Full Mode -kuvaketta oikeassa yläkulmassa:

Kompaktitilassa Bridge näkyy aina näytöllä muiden avointen ohjelmien edessä.

Voit myös vaihtaa pienikokoisen ja täyden tilan välillä painamalla pikanäppäintä Ctrl + Enter (Win) / Command + Return (Mac).

Pikkukuvien laatuvaihtoehdot

Bridgen oikeassa yläkulmassa olevien työtilojen alapuolella on kaksi kuvaketta, joiden avulla voimme muuttaa Sisältö-paneelissa näkyvien pikkukuvien laatua. Syy, jonka haluaisimme muuttaa niiden laatua, on se, että Bridge voi viedä kauan korkealaatuisten esikatselujen luomiseen, varsinkin jos työskentelet paljon korkearesoluutioisia kuvia. Napsauttamalla vasemmalla olevaa kuvaketta, Bridge ilmoittaa, että et luota esikatselua ollenkaan. Sen sijaan se käyttää esikatselua, joka on jo upotettu kuvatiedostoon. Tämä on nopein tapa ladata pikkukuvat, mutta sitä ei suositella.

Napsauttamalla oikealla olevaa kuvaketta avaat valikon, jossa on muutama laatuvaihtoehto. Kun valitset ensimmäisen vaihtoehdon, Prefer Embedded (Faster), on sama asia kuin napsauttamalla vasemmalla olevaa kuvaketta. Miksi Adobe antaa meille kaksi eri tapaa valita pahin mahdollinen vaihtoehto, en tiedä. Oletusasetus on Aina korkea laatu, jota käytän, ja suosittelen, että jätät sen valituksi, jos et törmää vakaviin suoritusongelmiin. Jotkut ihmiset pitävät parempana korkealaatuista kysyntää -vaihtoehtoa, joka lataa heikkolaatuiset pikkukuvat aluksi ja tuottaa korkealaatuisia versioita vain napsauttamalla pikkukuvaa. Tämä on nopeampi menetelmä, mutta haluan aina nähdä korkealaatuisia pikkukuvia. Päätös on sinun:

Matalalaatuiset pikkukuvat latautuvat nopeammin, mutta laadukkaammat pikkukuvat näyttävät paremmalta.

Kuvien suodattaminen luokituksen perusteella

Yksi Bridgen parhaista ominaisuuksista on, että sen avulla voimme antaa kuvillemme erilaisia ​​tähtiarvioita ja tarroja. Luokitusten avulla on helppo erottaa parhaat kuvat (5 tähteä) pahimmista (ei tähtiä), kun taas tarroja voidaan käyttää esimerkiksi erottamaan kuvat, jotka odottavat edelleen asiakkaan hyväksyntää, jo hyväksytyistä. Otamme lisää, miten luokitukset ja tunnisteet lisätään myöhemmin, mutta voimme suodattaa sisältöpaneelissa näkyvät kuvat niiden arvosanan tai tarran mukaan napsauttamalla Suodata kohteita luokituksen mukaan -kuvaketta (tähti) pienoiskuvan laadun oikealla puolella. asetukset ja suodatusvaihtoehdon valitseminen luettelosta. Palaa kaikkien kuvien katseluun valitsemalla yläosassa oleva Tyhjennä suodatin -vaihtoehto:

Tähtikuvakkeen avulla voimme suodattaa Sisältö-paneelissa näkyvät kuvat.

Lajitteluasetukset

Suodatin-vaihtoehdon oikealla puolella on Lajittelu- asetus, joka muuttaa miniatyyrien näyttöperusteita Sisältö-paneelissa. Täällä lajittelin kuvat manuaalisesti, mutta jos napsautat vaihtoehtoa, esiin tulee valikko, jossa on paljon erilaisia ​​vaihtoehtoja, joita voimme valita, mukaan lukien tiedostonimen, tiedostotyypin, tiedostokoko ja niin edelleen. Napsauta lajitteluvaihtoehdon oikealla puolella olevaa ylöspäin osoittavaa nuolta, jos haluat muuttaa järjestystä nousevasta laskevaksi tai alaspäin osoittavaa nuolta (se kääntää suunnan, kun napsautat sitä) siirtyäksesi laskevasta nousevaan:

Näiden kahden lajitteluvaihtoehdon avulla voimme muuttaa myös pienoiskuvien luettelotapaa.

Kuvien kiertäminen

Jos Sisältö-paneelissa oleva kuva istuu sivullaan ja sitä täytyy kääntää, napsauta sitä valitaksesi se ja napsauta sitten yhtä kahdesta Kierrä- kuvakkeista suoraan hakukentän alla. Vasen kuvake pyörittää kuvaa 90 ° vastapäivään, oikea kuvake pyörittää kuvaa 90 ° myötäpäivään (jos et arvata jo sitä). Voit kiertää useita kuvia kerralla pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla haluamiasi ja napsauttamalla sitten yhtä Kierrä-kuvaketta:

Käytä Kierto-kuvakkeita kääntääksesi kuvia 90 ° myötäpäivään tai vastapäivään tarvittaessa.

Avaa Viimeisimmät tiedostot

Kierrä-kuvakkeiden oikealla puolella on Avaa viimeisimmät tiedostot -vaihtoehto, joka on vielä yksi tapa siirtyä kaikkiin äskettäin avattuihin tiedostoihin. Napsauta kuvaketta nähdäksesi luettelon tiedostoista, napsauta sen jälkeen sen nimen nimeä, jonka haluat avata:

Napsauta Avaa viimeisimmät tiedostot -kuvaketta valitaksesi äskettäin avattujen tiedostojen luettelosta.

Luo uusi kansio

Luo uusi kansio avoinna olevan kansion sisään napsauttamalla Uusi kansio -kuvaketta. Kun uusi kansio ilmestyy Sisältö-paneeliin, sen nimi korostuu automaattisesti. Kirjoita vain nimi, jonka haluat antaa sille, ja paina sitten Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi se:

Napsauta Uusi kansio -kuvaketta lisätäksesi uuden kansion nykyiseen.

Kohteen poistaminen

Lopuksi, kuvakkeiden ja asetusten pyöristäminen Bridge CS4 -rajapinnan yläosassa on Poista esine -kuvake. Napsauta kohtaa, jonka haluat poistaa, ja napsauta sitten roskakorikuvaketta. Napsauta sitten OK, kun Bridge kysyy, oletko varma, että haluat poistaa sen:

Valitse poistettava kuva tai kohde ja napsauta Poista esine -kuvaketta.

Kansiot ja suosikit

Bridge CS4: n vasemman sarakkeen yläosasta löydät kansiot ja suosikit -paneelit. Oletusarvon mukaan Kansiot-paneeli on auki, mutta voimme vaihtaa paneelien välillä napsauttamalla niiden nimivälilehtiä. Kansiot-paneeli on tärkein tapa navigoida tietokoneemme kansioissa ja näyttää ne tutussa "puurakenteessa". Napsauta kansion vasemmalla puolella olevaa kolmiota pyörittää sitä auki ja paljastaa sen sisällä olevat kansiot. Jatka kansiorakenteen läpi, kunnes saavut kuvasi sisältävään, napsauta sitten suoraan kansion nimeä näyttääksesi sen sisällön Sisältö-paneelissa:

Kansiot-paneelin avulla voimme selata tietokoneesi kansioita helposti.

Napsauttamalla Suosikkien nimi -välilehteä siirrytään Suosikit- paneeliin, johon voimme tallentaa usein käyttämiämme kansioita, jotta pääsemme niihin nopeasti tarvitsematta navigoida niihin manuaalisesti joka kerta Kansiot-paneelissa. Itse asiassa Suosikit toimivat hyvin kuin kirjanmerkit web-selaimessa. Otamme kuinka lisätä omia suosikkeja myöhemmin, mutta oletuksena Adobe lisää muutama oma, jotka heidän mukaansa meidän on käytettävä usein, kuten työpöytämme, samoin kuin tärkeimmät Dokumentit- ja Kuvat-kansiomme. Napsauta mitä tahansa niistä hypätäksesi oikealle heille:

Suosikit-paneeli toimii kuin selaimen kirjanmerkit, jolloin meillä on nopea pääsy yleisesti käytettyihin kansioihin.

Suodata ja kokoelmat

Vasemmassa sarakkeessa Kansiot ja Suosikit-paneelien alla on Suodatin ja Kokoelmat- paneelit. Suodatin-paneeli on oletuksena auki, mutta voimme jälleen vaihtaa niiden välillä napsauttamalla heidän nimivälilehtiä. Aiemmin näimme, että voimme suodattaa Sisältö-paneelissa näkyvät kuvat tähtiluokkien ja tarrojen mukaan, mutta et ole vielä nähnyt vielä. Suodatin-paneeli vie sen aivan uudelle tasolle. Itse asiassa meille annettujen vaihtoehtojen määrä kaventaa tarkalleen mitä kuvia näytetään rajoittuu hulluihin. Voimme suodattaa kuvia tiedostotyypin, luontipäivämäärän, kuvasuhteen, ISO-nopeuden, aukon ja valotusajan, käytetyn objektiivin ja polttovälin, kameratyypin, kameran sarjanumeron ja muun perusteella! Voimme jopa yhdistää useita suodatusvaihtoehtoja todella kaventaaksesi asioita. Kuten sanoin, hullu!

Voit ottaa minkä tahansa suodatusvaihtoehdon käyttöön napsauttamalla luokan nimen vasemmalla puolella olevaa kolmiota pyörittääksesi sitä auki ja napsauttamalla mitä tahansa sen sisällä olevaa suodatusvaihtoehtoa. Esimerkiksi tässä olen kääntänyt auki Orientation- luokan, joka kertoo minulle, että 16 nykyisen kansion kuvista on maisema-tilassa, kun taas muut 16 ovat muototilassa. Suodatin-paneeli etsii automaattisesti kaikki kansion kuvat ja täyttää nämä tiedot. Jos haluan tarkastella vain maisemakuvia, voin napsauttaa vain Maisema-vaihtoehtoa, joka asettaa valintamerkin vaihtoehdon nimen vasemmalle puolelle ilmoittaen, että suodatin on nyt aktiivinen:

Suodatin-paneelin avulla voimme saada erityisen tarkat tiedot siitä, mitkä kuvat näytetään Sisältö-paneelissa.

Voit kytkeä suodattimen pois päältä napsauttamalla sitä uudelleen. Tai jos sinulla on käytössä useita suodattimia ja sinun on kytkettävä ne kaikki pois päältä kerralla, napsauta ympyrää, jonka lävistäjä on sen läpi (Ghostbusters-yleissymboli) Suodatin-paneelin oikeassa alakulmassa, tyhjentääksesi kaikki suodattimet heti.

Tallennamme keskustelut Kokoelmat-paneeliin myöhempää tarvetta varten, mutta pohjimmiltaan kokoelmat antavat meille mahdollisuuden kerätä useita kuvia riippumatta siitä ovatko ne samassa kansiossa tai hajallaan koko tietokoneesi kiintolevyllä, ja tallentaa ne kokoelmaksi voimme nähdä ne kaikki yhdessä ikään kuin ne olisivat samassa kansiossa. Voimme jopa luoda älykkäitä kokoelmia, jotka yhdistävät kuvat automaattisesti meihin kokoelmaan asettamiemme kriteerien perusteella, mutta tallennamme ne myöhemmin.

Sisältö-paneeli

Bridge CS4: n keskimmäisessä sarakkeessa on Sisältö- paneeli, joka näyttää valitsemien kansioiden sisällä olevien pienoiskuvien versiot. Pikkukuvien oletuskoko on hyvin pieni, liian pieni, jotta niistä olisi paljon hyötyä, mutta voimme helposti lisätä pikkukuvien kokoa vetämällä liukusäädintä Bridge-käyttöliittymän pohjaa pitkin. Vedä sitä oikealle suurentaaksesi niiden kokoa tai vasemmalle vähentääksesi sitä. Voit myös napsauttaa liukusäätimen kummassakin päässä olevia suorakulmiokuvakkeita siirtyäksesi seuraavaan suurimpaan kokoon (oikea suorakulmio) tai seuraavaan pienimpaan kokoon (vasen suorakulmio):

Muuta pikkukuvien kokoa Sisältö-paneelin alla olevalla liukusäätimellä tai napsauta kummassakin päässä olevia kuvakkeita.

Sisältö-paneelin näyttöä voidaan mukauttaa monilla muilla tavoilla, joita tarkastelemme myöhemmin.

Esikatselupaneeli

Bridge CS4: n oikean sarakkeen yläosassa on Esikatselu-paneeli, joka näyttää suuremman esikatselun Sisältö-paneelissa valitusta kuvasta. Ainakin Esikatselu-paneelin ajatuksena on, että sen pitäisi näyttää kuvan suurempi versio. Ongelmana on, että oletusarvoisesti esikatselukuva ei ole paljon suurempi kuin Sisältö-paneelin pikkukuvat, ja sinun ei tarvitse suurentaa pikkukuvien kokoa paljon, jotta ne todella näyttäisivät esikatselua suuremmat! Täällä näemme kuitenkin vain Esikatselu-paneelin oletuskoko ja -paikan. Kuten useimmissa Bridge CS4: n asioissa, on olemassa tapoja mukauttaa se, mitä näemme myöhemmin:

Esikatselu-paneelin oletuskoko ja sijainti ovat rajoitetusti käytössä.

Metatiedot ja avainsanat

Bridge CS4: n oikeanpuoleisessa sarakkeessa Esikatselu-paneelin alapuolella on Metatiedot- ja Avainsanat- paneelit, jotka ovat erittäin arvokkaita ja tärkeitä, kun on kyse kuvan tiedoista ja mahdollisuudesta etsiä ja löytää kuvia myöhemmin. Metadata-paneeli on oletuksena auki ja näyttää kaikki tarvitsemamme tiedot, kuten valokuvan ottamispäivämäärä, kamera-asetukset, tiedostokoko, tiedostotyyppi, väritila ja bittisyvyys, riippumatta siitä, toimiiko salama vai ei, ja paljon muuta! Käytä oikealla olevaa vierityspalkkia selataksesi kaikkia tietoja. Voimme myös käyttää metatieto-paneelia lisätäksesi lisätietoja kuvaan, kuten valokuvaajan nimen ja yhteystiedot. Katsomme tarkemmin metatieto-paneelia myöhemmin:

Metatiedot-paneeli näyttää meille kaiken, mitä ikinä tarvitsemme tietää kuvastamme.

Jos napsautamme avainsanojen nimi -välilehteä ylhäällä, siirrymme Metatieto-paneelista Avainsanat- paneeliin, jonka avulla voimme määrittää kuvailevia avainsanoja kuvillemme, jotta voimme löytää ne helposti myöhemmin yksinkertaisesti etsimällä niitä avainsanoja sisältäviä kuvia. Voimme jopa käyttää avainsanoja, jotta Bridge lisää automaattisesti kuvia älykkäisiin kokoelmiin. Tarkastelemme älykkäitä kokoelmia ja kaikkea mitä meidän on tiedettävä avainsanojen paneelin tehokkaaseen käyttämiseen toisessa opetusohjelmassa:

Lisää avainsanat-paneelilla kuviin kuvaavia avainsanoja, jotta niiden löytäminen myöhemmin on helppoa.