Tässä valokuvatehoste-opetusohjelmassa opimme kuvan "aavemaisen". Toisin sanoen näemme kuinka antaa valokuvalle jollekin kummallisemman, yliluonnollisemman ilmeen, loistavan vaikutelman riippumatta siitä, oletko kauhuelokuvien fani tai etsit vain hauskaa ja helppoa tapaa kuvailla valokuva Halloween . Tämä uusi versio alkuperäisestä Ghosting An Image -opetusohjelmasta on nyt päivitetty täysin Photoshop CS6: lle ja yhteensopiva Photoshop CC: n (Creative Cloud) kanssa. Tutustu alkuperäiseen versioon, jos käytät Photoshop CS5: tä tai vanhempaa.

Uusi tässä opetusohjelman versiossa käytämme älykkäitä esineitä ja älykkäitä suodattimia luomaan suuren osan vaikutuksesta, ja hyödynnämme myös Photoshopin kykyä sijoittaa älykkäitä esineitä muiden älykkäiden kohteiden sisälle! Kuten näemme, etuna on se, että jokaisella älykkäällä suodattimella, jota sovelluksemme käytetään, on oma ainutlaatuinen kerrosmaski! Jos se kuulostaa edistyneemmältä kuin nykyinen Photoshop-taitotasosi, älä huoli. Kuten kaikissa Photoshop-oppaissamme, selitän jokaisen askeleen matkan varrella.

Tietysti luotaessa minkä tahansa tyyppisiä valotehosteita, se auttaa aloittamaan oikean tyyppisillä kuvilla. Tässä on yksi jota käytän (tyttö kenttäkuvassa Shutterstockista):

Alkuperäinen valokuva.

Ja tässä on mitä lopullinen "aavemainen" vaikutus näyttää:

Lopullinen tulos.

Kuinka luoda haamukuvan tehoste

Vaihe 1: Muunna taustakerros älykkääksi objektiksi

Kun Photoshopissa avattiin hiljattain valokuva, jos katsomme Kerrokset-paneeliin, näemme kuvan taustan päällä, joka on tällä hetkellä ainoa kerros dokumentissa:

Tasot-paneeli, joka näyttää kuvan taustakerroksessa.

Muunnetaan tämä taustakerros älykkääksi objektiksi . Napsauta Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa pientä valikkokuvaketta :

Napsauta Tasot-paneelin valikkokuvaketta.

Valitse ilmestyvästä valikosta Muunna Smart-objektiin :

Valitsemalla valikosta Muunna Smart-objektiin.

Se ei näytä siltä, ​​että kuvaa olisi tapahtunut mitään, mutta voimme nyt nähdä pienen Smart Object -kuvakkeen tason esikatselukuvan oikeassa alakulmassa Tasot-paneelissa. Tämä on Photoshopin tapa kertoa meille, että kerros on nyt älykäs objekti:

Älykkään objektin kuvake näkyy tason esikatselukuvassa.

Vaihe 2: Käytä Motion Blur -suodatinta

Käytämme pari Photoshop-suodatinta luodaksesi tärkein haamutehoste, ja aloitamme Motion Blur -suodattimella. Siirry valikkopalkin Suodatin- valikkoon Photoshopin käyttöliittymän yläreunassa, valitse Hämärtä ja valitse sitten Motion Blur :

Siirry suodattimeen> Sumennus> Liikkeiden epäterävyys.

Tämä avaa Motion Blur -suodattimen valintaikkunan. Aloita asettamalla epäterävyyden kulma 0 °: seen . Lisää sitten epäterävyyden määrää vetämällä Etäisyys- liukusäädintä valintaikkunan alaosaa pitkin. Mitä kauemmaksi vedät sitä oikealle, sitä enemmän liikkeen epäterävyyttä käytetään. Tarkka summa, jonka käytät, riippuu paljon kuvan koosta. Tämän opetusohjelman alkuperäisessä versiossa käytin melko pieniä valokuvia, joten asetin etäisyysarvon noin 95 pikseliin. Tällä kertaa käytän paljon suurempaa kuvaa, joten saman summan saavuttamiseksi minun on asetettava arvo paljon korkeammaksi (noin 500 pikseliin). Helpoin tehtävä on seurata kuvaa asiakirjaikkunassa ja arvioida tuloksia vedäessäsi liukusäädintä:

Suurenna liikkeen epäterävyyttä vetämällä Etäisyys-liukusäädintä.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan Motion Blur -valintaikkunan. Sumennustehosteesi pitäisi näyttää samanlaiselta kuin seuraava:

Kuva Motion Blur -suodattimen asettamisen jälkeen.

Jos katsomme uudelleen Tasot-paneelista, näemme, että koska muutimme ensin taustakerroksen älykkääksi objektiksi, Motion Blur -suodatin lisättiin älykkääksi suodattimeksi . Jos et usko, että olet lisännyt tarpeeksi hämärtävää vaikutusta tai olet ehkä lisännyt liikaa, kaksoisnapsauta Älykkään objektin alapuolella olevaa Motion Blur -suodattimen nimeä avataksesi uudelleen valintaikkunan ja säätääksesi Etäisyys-liukusäädintä uudelleen. Muutokset päivitetään välittömästi kuvassa (sulje valintaikkuna uudelleen, kun olet valmis napsauttamalla OK):

Kaksoisnapsauta Motion Blur Smart -suodatinta muuttaaksesi sen asetuksia tarvittaessa.

Vaihe 3: Valitse Älykäs suodatinmaski

Napsauta Smart Filter -maskin pikkukuvaa Tasot-paneelissa valitaksesi maskin. Sen ympärille ilmestyy valkoinen korostettu reunus, joka kertoo sen olevan valittu:

Smart Filter -maskin valitseminen napsauttamalla sen pikkukuvaa.

Vaihe 4: Valitse Harjatyökalu

Aiomme käyttää maskia palauttaaksesi osan kuvan alkuperäisistä epäterävistä alueista. Valitse Photoshopin Brush Tool työkalupaneelista näytön vasemmalla puolella (tai paina näppäimistön kirjainta B valitaksesi Brush Tool pikakuvakkeella):

Tartu harjatyökaluun.

Vaihe 5: Aseta harjan väri mustalle

Meidän on maalattava naamiolle mustalla, jotta paljastetaan osa alkuperäisestä valokuvasta, mikä tarkoittaa, että meidän on ensin asetettava siveltimen väri mustaksi. Photoshop käyttää nykyistä etualan väriä harjan värinä, joten paina Tasot-paneelissa valitun naamion avulla näppäimistön kirjainta D. Tämä nollaa etualan ja taustavärin oletusasetuksiinsa, joissa etualan väri on valkoinen ja taustavärinä musta. Paina sitten näppäimistön X- kirjainta vaihtaaksesi ne, mikä asettaa etualan värin mustalle.

Voit nähdä nykyiset etualan ja taustavärit värimalleissa lähellä Työkalut-paneelin alaosaa. Etualan värin (vasemman yläosan) tulisi olla nyt musta:

Nykyiset etualan (vasen yläosa) ja tausta (oikea alaosa) värit.

Vaihe 6: Laske harjan opasiteetti 25%: iin

Kun Harjatyökalu on valittu, siirry näytön yläreunaa olevaan Asetukset- palkkiin ja laske Opaciteetti- arvo 25%: iin . Tämän avulla pystymme paljastamaan alkuperäisen kuvan asteittain jokaisella siveltimellä, jolloin sumennuksen määrän hienosäätäminen tietyllä alueella on helpompaa (sen sijaan, että "kaikki tai ei mitään" -lähestymistapaa saavuttaisimme maalaamalla siveltimen läpinäkyvyydellä) 100%):

Laskemalla harjan opasiteetti 25 prosenttiin Asetukset-palkissa.

Vaihe 7: Valitse pyöreä, pehmeä reuna

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa kuvan sisällä, kun haluat avata Brush Preset -valitsimen ja valita pyöreän, pehmeän reunan harjan luettelosta. Valitsen ensimmäisen vasemmasta yläkulmasta napsauttamalla sen kuvaketta. Tämä antaa meille harjan, jonka kovuusarvo on 0%, tai toisin sanoen pehmein mahdollinen reuna. Sulje valintaikkuna painamalla Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis.

Pyöreän, pehmeäreunaisen harjan valitseminen.

Vaihe 8: Maalaa alueille alkuperäisen kuvan paljastamiseksi

Kun Harjatyökalu on kädessä, musta, koska etualan väri ja harjan opasiteetti on laskenut 25%: iin, aloita maalaus alueille, joilla haluat paljastaa alkuperäisen kuvan liikkeen epäterävyyden vaikutuksesta, kuten henkilön silmät, nenä ja suu. Joka kerta kun maalaat siveltimen saman alueen yli, paljastat hiukan enemmän alkuperäisestä kuvasta (muista vapauttaa hiiren painike harjaiskujen väliin). Voit säätää harjan kokoa suoraan näppäimistöltä. Paina oikeanpuoleista haarukointinäppäintä ( ) toistuvasti, jotta harja on suurempi, tai vasen haarukointinäppäin ( ( )), kun haluat pienentää sitä. Jos maalaat vahingossa väärän alueen päälle tai olet paljastanut liikaa alkuperäisestä kuvasta tietyssä paikassa Vaihda etualan ja taustavärit alueelle painamalla näppäimistön kirjainta X, mikä asettaa etualan värin valkoiseksi . Maalaa alueen päälle valkoinen tuodaksesi liikkeen epäterävyyden, paina sitten uudelleen X asettaaksesi etualan värit takaisin mustaksi ja jatkaa maalausta.

Täällä olen maalanut tytön kasvojen keskialueelle paljastaakseen silmänsä, nenänsä ja suunsa liikkeen hämärtämisen vaikutuksen kautta, ja olen myös maalanut joitain hänen hiuksistaan:

Kuva maalattu mustalla Smart Filter -maskille.

Jos tarkastelemme maskin pikkukuvaa Tasot-paneelissa, näemme missä maalasimme mustalla. Loput alue (täynnä valkoista) on silloin, kun liikkeen epäterävyysvaikutus pysyy täydellä vahvuudella:

Smart Filter -maskin pikkukuva näyttää mustalla maalatut alueet.

Vaihe 9: Pesä älykäs esine toisen älykkään esineen sisään

Olemme käyttäneet Motion Blur -suodatinta, joten olemme valmiita lisäämään toisen suodattimen. Tämä toinen suodatin on käytettävä koko kuvaan, ja se aiheuttaa mahdollisen ongelman. Tarvitsemme erillisen maskin jokaiselle suodattimellemme, mutta Photoshop antaa meille vain yhden maskin, joka on jaettu kaikkien älykkäiden suodattimien välillä, jotka on sovellettu samaan älyobjektiin. Olemme jo käyttäneet maskia piilottaakseen osan liikkeen bur-vaikutuksesta, joten miten voimme saada erillisen maskin toiselle suodattimellemme?

Vastaus on yksinkertainen. Meidän täytyy vain sijoittaa olemassa oleva älykäs esine toiseen! Napsauta vielä kerran tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta, kun alkuperäinen Smart Object on valittu Tasot-paneelista:

Napsauta uudelleen Tasot-paneelin valikkokuvaketta.

Valitse luettelosta Muunna Smart-objektiin, aivan kuten aiemmin:

Valitsemalla valikosta Muunna Smart-objektiin.

Näyttää siltä, ​​että olemme menettäneet alkuperäisen Smart Object -tason Tasot-paneelissa tai ainakin kadottaneet sen alapuolella olevan Motion Blur Smart -suodattimen, mutta mitä tapahtui, on se, että Photoshop on pesännyt alkuperäisen älykkään objektimme yhdessä Motion Blur -laitteen kanssa suodatustehoste upouudessa älykkäässä objektissa:

Alkuperäinen älyobjekti on nyt sisäkkäin uuden sisällä.

Vaihe 10: Levitä diffuusi hehkusuodatin

Käytämme toista suodatinta, diffuusihehkua, joka lisää kuvan hehkuefektiä käyttämällä nykyistä taustaväriä hehkuvuuden värinä . Ennen kuin valitsemme suodattimen, paina näppäimistön kirjainta D vain nollataksesi etualan ja taustavärisi nopeasti. Tämä varmistaa, että taustaväri on asetettu valkoiseksi . Siirry sitten näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon ja valitse Suodata galleria :

Siirry kohtaan Suodatin> Suodata galleria.

Tämä avaa Photoshopin suuren suodatingalleria -valintaikkunan, jonka esikatselualue on vasemmalla, suodattimet ja suodatinkategoriat keskimmäisessä sarakkeessa sekä valittuna olevan suodattimen vaihtoehdot oikealla. Napsauta Distort- luokkaa keskimmäisessä sarakkeessa kiertääksesi sitä auki, napsauta sitten diffuusiohehku- suodatinta valitaksesi se:

Napsauttamalla Väärin-luokkaa ja valitsemalla sitten Hajotettu hehku.

Aiheeseen liittyvä opetusohjelma: Palauta puuttuvat suodattimet Photoshop CS6: ssä

Diffuse Glow -suodattimen vaihtoehdot näkyvät Suodatingallerian oikealla puolella, ja meillä on kolme vaihtoehtoa. Ensimmäinen on rakeisuus, joka lisää viljavaikutuksen (olet todennäköisesti tajunnut sen). Aion asettaa Graininess-arvoni arvoon 6, mutta kuten jokaisen näissä vaihtoehdoissa, kokeile vapaasti itseäsi ja katso, mikä mielestäsi toimii parhaiten.

Toinen vaihtoehto, hehkun määrä, säätelee hehkuvuuden voimakkuutta. Asetan kaivokseni 10: een . Lopuksi Clear Amount käyttäytyy päinvastoin kuin hehkuva määrä. Alemmat asetukset lisäävät hehkuvuusaluetta, aiheuttaen kuvan vaikutuksen enemmän, kun taas korkeammat asetukset rajoittavat sen etäisyyttä. Asetan kaivokseni myös 10 : ään, mutta kuten mainitsin, kokeile vapaasti kuvasi eri asetuksia:

Hajahehku-vaihtoehdot.

Napsauta OK, kun olet valmis hyväksymään asetukset ja sulkeutuvan Suodatingalleriasta. Tässä on minun kuvani, jolla on diffuusiohehku:

Kuva diffuusihehkusuodattimen asettamisen jälkeen.

Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme Suodatingalleria lueteltu älykkääksi suodattimeksi älykkään objektin alle. Näemme myös, että koska pesimme alkuperäisen Smart Object -sovelluksen tämän toisen sisälle, meillä on nyt aivan uusi naamio käytettäväksi diffuusiohehku-suodattimellamme, vaikka siihen ei ole mitään tekemistä, koska haluamme, että diffuusinen hehku -tehoste toimii koko kuvaan:

Tasot-paneeli, joka näyttää suodatingallerian älykkänää objektina.

Jos haluat palata takaisin ja muokata diffuusihehkusuodattimen asetuksia, kaksoisnapsauta Suodatingalleria -suodatinta. Tai jos huomaat, että hehkuvaikutus on liian voimakas, voit pienentää sen opasiteettiarvoa kaksoisnapsauttamalla Sekoitusasetukset- kuvaketta:

Kaksoisnapsauta Smart Suodattimen sekoitusasetukset-kuvaketta.

Tämä avaa sekoitusasetukset -valintaikkunan, jossa voit joko alentaa suodattimen opasiteettia tai muuttaa sen sekoitustilaa. Haluat jättää sekoitustilan asetukseksi Normaali, mutta alennan opasiteettini 90%: iin vain vähentääksesi hehkuefektiä hieman:

Hajakuvasuodattimen opasiteetin alentaminen.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Tässä on kuvani pienentäen opasiteettia:

Vaikutus diffuusihehkusuodattimen opasiteetin alentamisen jälkeen.

Vaihe 11: Lisää sävy / kylläisyyden säätökerros

Viimeistelemme haamutehoste värjämällä se sävyn / kylläisyyden säätökerroksella. Napsauta Säätöpaneelin Sävy / kylläisyys -kuvaketta (ensimmäinen kuvake vasemmalla, keskimmäisellä rivillä):

Värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen valitseminen Säädöt-paneelista.

Photoshop lisää uuden sävyn / kylläisyyden säätökerroksen Smart-objektin yläpuolelle Tasot-paneelista:

Tasot-paneeli, joka näyttää juuri lisätyn säätökerroksen.

Sävyn / kylläisyyden säätökerroksen säätimet ja vaihtoehdot näkyvät Photoshopin Ominaisuudet-paneelissa . Valitse ensin Väri- vaihtoehto paneelin alaosan lähellä napsauttamalla sen valintaruutua. Tämän avulla voimme värittää koko kuvan yhdellä värillä. Valitse sitten väri vetämällä Sävy- liukusäädintä vasemmalle tai oikealle. Näet värin muuttuvan asiakirjassa vetäessäsi liukusäädintä. Luulen, että vihertävän sininen toimii hyvin haamukuvien vaikutukselle, joten asetan Sävy-arvoni noin 180 :

Valitse Väri-vaihtoehto ja valitse sitten väri Sävy-liukusäätimellä.

Tässä on kuvani värityksen jälkeen:

Sävy / kylläisyyden säätökerroksen vaikutus.

Vaihe 12: Vaihda sekoitustila värilliseksi ja pienennä opasiteettia

Vaihda lopuksi värisävy / kylläisyyskerroksen sekoitustila Normaalista Väriksi . Ero voi olla pieni, mutta tämä antaa säätökerroksen vaikuttaa vain kuvan väreihin vaikuttamatta kirkkausarvoihin. Sekoitustila-vaihtoehto on Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa. Suoraan sekoitusmoodin vastapäätä on opasiteetti . Jos alennat sen oletusarvosta 100%, jotkut kuvan alkuperäisistä väreistä voivat näkyä läpi. Saatat pitää tai ei pidä kuvasi tuloksesta, joten tämä viimeinen vaihe on valinnainen, mutta minun tapauksessani lasen opasiteetin noin 60 prosenttiin:

Sekoitustilan vaihtaminen ja opasiteetin alentaminen.

Ja sen kanssa olemme valmis! Vertailun vuoksi tässä on jälleen alkuperäinen kuva:

Alkuperäinen valokuva.

Ja tässä, kun sekoitusmoodia on muutettu ja sävyn / kylläisyyden säätökerroksen opasiteettia pienennetty, tässä on minun viimeinen "aave" -tehosteeni:

Lopullinen tulos.