Ero tauon ja jatkamisen välillä

Missä tahansa ohjelmointikielessä on joitain tärkeitä avainsanoja, ja jokaisella avainsanalla on oma merkitys. Lähes kaikissa web-kehitykseen käytetyissä ohjelmointikielissä, kuten C, C ++, Java, Python jne., On 2 avainsanaa, jotka ovat yleisiä ja usein käytettyjä, eli 'break' ja 'jätka'. Break vs Continue vaikka avainsanat ovat hyppylausekkeita, niitä käytetään silmukoiden ja kytkintapausten tapauksessa toimintojen suorittamiseksi ohjelmoijan vaatimusten mukaisesti. Joissain tilanteissa haluamme jonkin verran modifikaatioita silmukka- tai estolohkojen suorituksissa, kun tietyt kriteerit täyttyvät.

Harkitse kahta skenaariota, skenaario 1 työntekijän etsimistä tunnisteella taulukossa ja skenaario 2 kaikkien työntekijöiden nimien tulostamista lukuun ottamatta yhtä työntekijää ryhmästä.

Edellisessä käytetään tauonlauseketta, koska kun vaadittu työntekijä on löydetty, haluamme poistua silmukasta emmekä halua silmukan suorittamista edelleen, ja myöhempään jatka-käskyyn käytetään, koska meidän on ohitettava tulostus. tietylle työntekijälle ja kun tämä työntekijä vastaa, se ohittaa sen ja siirtää ohjauksen 1 iteraatiota eteenpäin ja jatkaa sen suorittamista. Taukoa käytetään poistumaan silmukasta, kun tietty ehto täyttyy, kun taas Jatka-painiketta käytetään jatkamaan C #: ssä, ohittaa nykyisen iteraation ja jatkaa seuraavaan silmukan iteraatioon.

Head to Head -vertailu tauon ja jatkamisen välillä (infografia)

Alla on 5 tärkeintä eroa tauon ja jatka välillä:

Keskeiset erot tauon ja jatkamisen välillä

Keskustelemme joistakin keskeisistä eroista Break vs Continue: n välillä:

 1. Taukoa käytetään tulevien lauseiden ja silmukkatoistojen suorittamisen äkilliseen lopettamiseen ja siirtymiseen seuraavaan lauseeseen silmukan jälkeen, kun taas jatkoa käytetään eri tarkoitukseen, ts. Ohittamaan nykyinen iteraatio ja siirtyä seuraavaan iteraatioon.
 2. Break-lause antaa ohjaimelle mahdollisuuden siirtyä pois silmukasta ohittaen silmukan jäljellä olevien lauseiden suorittamisen aina, kun kohtaaminen tapahtuu, kun taas jatkaminen mahdollistaa ohjauksen pysymisen silmukan sisällä vain siirtämällä 1 iteraatiota eteenpäin.
 3. Kun puhutaan molempien hyppylausekkeiden syystä, katkeamislause aiheuttaa lopetuksen tai poistumisen silmukasta, kun taas jatkuva lause mahdollistaa silmukan varhaisen / nopean suorittamisen.
 4. Yksi tärkeimmistä asioista, jotka on pidettävä mielessä katkeamis- ja jatka-lauseiden käytön suhteen, on, että taukolausetta voidaan käyttää silmukoiden kanssa (kun, jokaiselle, tee .. samalla jne.) Samoin kuin kytkin ja tarrat, kun taas jatka-käskyä voidaan käyttää vain silmukoiden kanssa (joillekin, jokaiselle jne.), eikä sitä voi koskaan käyttää kytkimen ja tarrojen kanssa.
 5. Koska tauon avainsana antaa meille mahdollisuuden siirtyä pois silmukasta, niin voidaan sanoa, se ei salli silmukan jatkamista, kun taas jatkuva avainsana sallii saman silmukan jatkamisen.
 6. Sisäkkäisen silmukan sisällä oleva katkoslausunto sallii sisimmän silmukan lopettamisen ja hallintalaite pysyy uloimman silmukan sisällä (se ei vaikuta uloimpaan silmukkaan), kun taas sisäkkäisen silmukan sisäisen jatkaminen sallii nykyisen iteraation ohittamisen ja seuraavan suorittamisen. sisimmän silmukan toisto.

Esimerkki taukoilmoituksesta:

public class breakCheck(
public static void main(String() args)
(
for (int i=0; i<5; i++)
(
for (int j=1;j<3;j++)
(
System.out.println("hello the value of i is: "+ i);
if(j==1)
break;
)
)
)
)

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä, kun sisäisen silmukan muuttujan arvosta 'j' tulee 1, haluttu ehto täyttyy ja kohtaamalla 'break'-avainsana, sisin silmukka loppuu, mutta ohjaus pysyy uloimman silmukan sisällä ja se toimii odotetusti ja kasvaa normaalisti.

Esimerkki jatkolausunnosta:

public class continueCheck(
public static void main(String() args)
(
for (int i=0; i<5; i++)
(
if(i==3)
continue;
System.out.println("hello the value of i is: "+ i);
)
)
)

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä, kun muuttujan 'i' arvo on 0, 1, 2, asiaa ei ole ja ohjaus toimii odotetusti. Kun muuttujan 'i' arvo muuttuu 3: ksi, se täyttää halutun ehdon ja jatka-avainsanan kohdatessa pitää nykyisen käskyn suorituksen ja siirtyä seuraavaan toistoon.

Break vs Continue Vertailutaulukko

Keskustelemme parhaan vertailun Break vs Continue välillä:

S.No. Tauko Jatkaa
  Taukoa käytetään periaatteessa silmukan tai kytkimen käskyn suorittamisen lopettamiseen. Aina, kun havaitaan tauonlausunto, kyseisen silmukan tai kytkinlausunnon suorittaminen loppuu äkillisesti.Jatko-käskyä käytetään nykyisen iteraation lopettamiseen, ei koko silmukkaan. Sen avulla ohjain pysyy silmukan sisällä, ohittaa nykyisen iteraation ja siirtyä seuraavaan iteraatioon.
  2.Tulevia lauseita tai jäljellä olevia iteraatioita ei suoriteta sen jälkeen, kun tauon käsky on kohdattu silmukkaan (kun, jokaiselle, tee .. kun taas)Jäljellä olevat jatkotoimet suoritetaan, vaikka jatka-avainsana kohdataan silmukkaan (kun, jokaiselle, tee .. samalla)
  3.Taukoja voidaan käyttää muiden lohkon lauseiden kanssa lukuun ottamatta silmukoita, kuten kytkin- ja tarralausekkeitaJatka -toimintoa ei voi koskaan käyttää kytkin- ja tarralausekkeiden kanssa ja sitä käytetään vain silmukoiden kanssa.
  4.Taukoja koskevaa lausuntoa käytetään katkaisemaan toisto tai kokonaisen silmukan lopettaminen.Jatko-lauseita käytetään vain iteroinnin ohittamiseen ja siirtymiseen silmukan seuraavaan iteraatioon.
  5.Minkä tahansa silmukan, kytkimen ja tarran katkaisulauseke ei jatka toistojen suorittamista havaitunsa jälkeen.Jatka lauseketta missä tahansa silmukassa jatkaa ohjausta seuraavaan iteraatioon havaitunsa jälkeen.

  johtopäätös

  Yllä oleva selitys kuvaa selvästi eroa kahden hyppylausekkeen välillä, ts. Break vs jatkaa. Vaikka ne ovatkin melko erilaisia ​​ja niitä käytetään eri tarkoituksiin, mutta tuoreita varten on vaikeaa ymmärtää niitä varsinkin pesisilmukoiden suhteen. Koska ne ovat yleisesti käytettyjä lauseita millä tahansa ohjelmointikielellä, on tärkeää ymmärtää ne perusteellisesti ennen niiden käyttämistä minkä tahansa erityistilanteen mukaan.

  Suositellut artikkelit

  Tämä on opas Break vs Continue -tapahtumaan. Tässä keskustellaan Break vs Continue -aloitteen johdannosta, keskeisistä eroista infografioiden kanssa ja vertailutaulukkoon. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. WCF vs Web Services
  2. WebLogic vs WebSphere
  3. Mobiilisovellukset vs. Web-sovellukset
  4. Web-hosting vs. pilvipalvelu
  5. C ++ avainsanat