Vadelma Pi vs O-Droid - Tervetuloa, ohjelmoijatoverit seuraavaan blogiini. Tämä blogi ei koske pelkästään ohjelmointia. Tämä koskee surullista Raspberry Pi: tä. Ei, tämä ei ole jonkinlainen piirakka, jota syöt. Tämä on tällä hetkellä planeetan suosituin mikrotietokone, joka on melkein luottokorttisi kokoinen. Kutsun sitä tästä lähtien RaspPiksi tässä blogissa.

Joten jos olet kyllästynyt normaaliin ohjelmointiin ja koodaukseen, tähän ja toiseen, olet oikein oikeassa paikassa. Kyllä, kyse on ohjelmoinnista, mutta se ei ole tylsää koodausta, jonka teet päivittäisessä elämässäsi. Vadelma pi-ohjelmointi hauskanpidon avulla. Etkö ole varma, kuinka tämä sopii tarkasti kuppiin, voit sitten katsoa sitä.

Joten, nyt tiedämme, mikä Raspberry Pi on… katsotaanpa sen kokoonpanoa. Ennen kuin jatkan, jo nyt on julkaistu useita vadelmaversioita, mutta puhun tässä blogissa erityisesti Raspberry 2: sta.

Syynä on se, että se on viimeisin kaupungissa, ja parasta on se, että vaikka Raspberry Pi-valmistajat ovatkin nopeampia ja paremmin konfiguroitu kuin edeltäjänsä, ne onnistuivat pitämään hinnan täsmälleen samana, toisin kuin ODroid, jossa hinnat tosiasiallisesti otetaan pitkä hyppy. Mutta keskustelu näistä tavaroista olisi tämän blogin myöhemmässä osassa. Nyt tullessamme kohtaan, jossa lähdimme, katsomaan Raspberry Pi: n konfiguraatiota:

Vadelma Pi: n kokoonpano:

RaspPillä on nelinytiminen 900MHz prosessori, joka on ARM Cortex-A7 -pohjainen piirisarja, joka tukee 1 Gt RAM-muistia. Mutta se ei ole sitä. Voit ylikuumentaa sen kunnollisen jäähdytyselementin ja jäähdytyksen avulla 1, 2 GHz: iin. Heck, ihmiset ovat jopa ylikellottaneet sen 1, 5 MHz: iin per ydin. Nyt tämä on kaavioita. Lisäksi siinä on 4 USB 2.0 -porttia, joissa on 40 GPIO-nastat.

Se tukee FULL HDMI -porttia, jota voidaan käyttää näytön tulostamiseen LCD / LED-näytöllä tai televisiossa. Siinä on yksi Ethernet-portti, jota voidaan käyttää yhdistämään se suoraan Internetiin tai LAN-kaapelin kautta suorittimeen / kannettavaan tietokoneeseen, joka on epäsuora menetelmä, mutta tukee sitä. Jos se ei ole, siinä on ääniliitin yhdistettynä 3, 5 mm: n komposiittivideoon.

Yksinkertaisesti sanottuna, siinä on yksi liitäntä audio- ja videolähtöön. Siinä on plug and play -kameran käyttöliittymä (CSI). Jopa RaspPi-kamera ei ole ollenkaan kallis. Siinä on yksi näyttöliittymä, mikäli päätät et halua kytkeä sitä näyttöön, ja suunnittelet muuntavan tämän mikroprosessorin kannettavaksi matkapuhelimeksi lisäämällä siihen 340 × 480-näytön.

Kyllä, se on mahdollista. Jos tarkistat githubin, huomaat todennäköisesti, että ihmiset ovat tehneet PiPad-nimisen tabletin lisäämällä siihen 10, 1''näytön. Lisäksi siinä on micro-SD-korttipaikka, jonka virallinen tuki on 32 keikkaa; Mutta totta puhuen, epävirallisesti, se tukee jopa 64 keikkaluokan 10 SD-korttia, jonka olen itse tarkistanut. Siinä on myös VideoCore IV -grafiikkaydin, joka on 3D ja se on enemmän kuin riittävä, jos kysyt minulta.

Nyt, kun olemme nähneet RaspPin on-papers -kokoonpanon, katsotaan OROID-ohjelmaa:

ODroid-kokoonpano:

Siitä lähtien, kun olen ottanut parhaat puolet RaspPissä, voi ottaa parhaat myös ODroidsissa: ei niin kuuluisa ODRoid-XU4.

XU4 on erittäin tehokas, energiatehokas laitteisto, joka on pakattu pienimpiin mahdollisiin kertoimiin Odroid-sarjassa. Laitteesta puhuttaessa siinä on 2 GHz: n cortex A15 -suoritin. Odroidin prosessori on melkein samanlainen kuin matkapuhelimissa, jotka tänään on pakattu Xiaomi tai Micromax. Siinä on Mali-T628: n graafinen prosessori, joka tukee OpenGL: ää ja OpenCl: ää.

2 Gig DDR3 -muistilla et koskaan tunnu voimattomalta työskennellessäsi sen kanssa. Siinä on eMMC 5.0 -muistitikku, joka on oikeastaan ​​jotain tärkeää puuttuvaa RaspPi-laitteesta. Odroidissa on myös USB 3.0, yhden gigabitin Ethernet-portti ja HDMI 1.4a LCD-näyttöille ja LEDeille. Valmistajat HardKernel, myyvät sen mukana myös virallisesti jäähdyttimiä.

ODroid XU4, jossa on tuuletin

Mikä on juju?

Odotin oikeasti kirjoittamasi tätä osaa koko blogiini. Tässä on suurin ero. Voit ostaa RaspPi: n hintaan 35 dollaria tai Rs. 2300, jos olet Intiassa, mutta jos aiot ostaa Odroidia, se maksaa noin 75 dollaria, mikä on itse asiassa kaksinkertainen hinta RaspPiin. Looginen kysymys on, että jos haluamme jotain kannettavaa ja pientä, emme tahdo sen olevan erittäin voimakas.

Tätä varten meillä on matkapuhelimemme. Esimerkiksi, jos olet läpäisevä testaus, kuten minä, haluat todennäköisesti jotain kertakäyttöistä. Ja kun termi kertakäyttöinen tulee, siihen liittyy automaattisesti sana, joka on budjetti. Joten ihmisen kaltainen henkilö ostaa tietysti RaspPin. Saisinko tosiasiallisesti tyttöystävälleni 2 RaspPis ja 5 $ Cadbury yhden odroidin määränä.

Suositellut kurssit

 • Koulutus R Studio Anova -tekniikoilla
 • AngularJS-koulutus
 • ISTQB 1. tason verkkokoulutus
 • Online-kurssi ohjelmistotestauksen perusteista

Tuki käyttöjärjestelmille

Nyt tämä on seuraava tärkeä kysymys. Mitä se tukee laatikosta? Katsotaanpa ensin Odroidia nyt:

 • Ubuntu 15.04
 • Android 4.4.2
 • Android 5.0
 • Android 5.1

Cool, ei paha. Katsotaanpa nyt Vadelma Pi:

 • noobs
 • RASPBIAN
 • UBUNTU
 • WINDOWS 10 IOT
 • OSMC
 • KALI LINUX 2.0
 • PINET
 • RISC-käyttöjärjestelmä
 • OPENELEC
 • LINUX MINT
 • ARCH LINUX

Hush … tämä ei ole sitä … on vielä 10-20, joita en todennäköisesti voi luetella täällä rajoituksilleni. Joten, asia on, että RaspPillä on heikko kokoonpano verrattuna ODroidiin, mutta se on kypsempi kehittäjien, ohjelmoijien ja hakkereiden yhteisössä.

Ok, anna minun kysyä sinulta jotain. Oletko nähnyt televisiosarjaa ”Mr. Robotti"? Jos et ole, niin olet todennäköisesti huomannut mahtavaa asiaa. Se on oikeastaan ​​hakkeriin perustuva sarja. Joten saatat miettiä mihin menen tämän kanssa. Asia on, että kaikki Mr. Robotissa esitetyt hakkerit ovat 90% mahdollisia ja perustuvat todellisuuteen.

Ja yhdessä jaksossa hän käyttää RaspPiä tunkeutuakseen johonkin organisaatioon. Yritin myöhemmin myöhemmin telnet-asiakasohjelman asentamisen RaspPiin ja myöhemmin pääsemään kuoreen etäkäytön avulla, ja arvaa mitä? Se toimi kuin viehätys!

Katso, asia on, Raspberry Pi on joustava, jossa ODroid on jotain mitä tarvitset, kun et kokeile. Kun olet uusi sähkölaskennan alalla (tämä on minun luoma sana; se tarkoittaa koodausta ja elektroniikkaa yhdessä), tai jos olet kuin minä, kuten tutkija, joka haluaa jatkaa kokeilua kaikista muista asioista sen sijaan, että rakentaa jotain erikoinen, niin RaspPi on hyvä.

Kuuluisa lainaus elokuvasta The Dark Knight nousee täältä: "Batmon tekee sen, koska hän voi ottaa sen". Se on sama asia tässä. RaspPi: llä on vahva perusta, se on erittäin halpa ostaa ja sillä on myös suuri yhteisö, joka tukee sitä.

Näin ei ole Odroidin tapauksessa. Vain ollakseni tarkka, en yritä hajottaa Odroidia, koska se on omalla tavallaan täydellinen. ODroid on tarkoitettu henkilölle, jolla on tietyt tavoitteet mielessä. Jos haluat rakentaa jotain, haluat todennäköisesti mennä ODroidin kanssa eikä RaspPin kanssa, koska se on tehokkaampi ja vaikka sillä ei ole isompaa yhteisöä, se tulee siihen lähitulevaisuudessa. Elämme teknologiamaailmassa ja aina on jotain parempaa.

Johtopäätös

Loppujen lopuksi se ei oikeastaan ​​koskaan koske jotain parempaa, se juuri sopii tarpeisiisi. Jos olet minun kaltainen pententeri, haluat todennäköisesti RaspPin sen luonteen vuoksi, että se on kohtuullisen halpa ja erittäin joustava, mutta jos olet kehitystyössä, haluat rakentaa palvelimia tai jotain erityistä, joka suunnittelee pitkään - termi käyttö, haluat todennäköisesti jotain Odroidia, joka on tehokas ja jolla on hyvä yhteisötuki myös Linuxille, vaikka se on vähän kalliimmalla puolella.

Lisäksi kaiken tämän RaspPin ja ODroidin kohtauksen jälkeen voimme katsoa tärkeimpiä projekteja, jotka mielestäni kannattaa todennäköisesti tarkistaa Internetissä:

 1. PiPad

 1. Pi-pelikone

 1. Pi-palvelin

Ensimmäinen kuvan lähde: pixabay.com

Suositeltava artikkeli

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja Raspberry Pi vs O-Droidista, joten mene vain linkin läpi.

 1. Vadelma Pi sekoittamalla pythonia
 2. Python-ohjelmointi absoluuttiselle aloittelijalle
 3. Ura Android-kehityksessä
 4. Mitkä ovat Pythonin käytön edut ja rajoitukset?
 5. Vadelma PI vs Arduino: Erot