Photoshopin Rotate View -työkalu helpottaa editointia, piirtämistä ja maalaamista Photoshopissa kuin koskaan. Opi kuinka kääntää näkymää työskennellessäsi ja kuinka hyödyntää Photoshopin "jousikuormitettuja" työkaluja parhaiden tulosten saavuttamiseksi! Photoshop CC: lle ja CS6: lle.

Jos olet koskaan piirtänyt lyijykynällä tai jopa värillinen värikynällä, tiedät, että joskus paperin kääntäminen kuvan kääntämiseksi helpottaa työskentelyä. Sama pätee kuviin. Kuvanäkymän kääntäminen voi helpottaa tiettyjen alueiden muokkaamista tai retusointia. Photoshop antaa meille kääntää näkymäämme käyttämällä Rotate View -työkalua . Oppimme kuinka kiertonäkymätyökalua käytetään tässä opetusohjelmassa.

Huomaa, että työkalun nimi on Rotate View, ei Rotate Image . Aivan kuten paperin kiertäminen ei todellakaan kiertä piirrosta (se vain kääntää paperia piirustuksen alapuolella ), Photoshopin Rotate View -työkalu ei todellakaan käännä kuvaamme. Sen sijaan se kiertää kangasta, jolla kuva istuu. Toisin sanoen, se kiertää kuvanäkymäämme, mutta ei itse kuvaa.

Tämä on tärkeää ymmärtää, koska kuvan kiertäminen Photoshopissa on tuhoisa muokkaus. Joka kerta kun kuvaa kierrätetään, Photoshopin täytyy piirtää pikselit uudelleen. Ja joka kerta kun piirtää pikseliä, kuva menettää yksityiskohdat. Koska Rotate View -työkalu kiertää kangasta, ei kuvaa itse, kuva ei koskaan vahingoitu. Voimme vapaasti muuttaa kulmaa niin monta kertaa kuin tarvitsemme ilman laadun heikkenemistä. Ja palaamme kuvan helposti alkuperäiseen kulmaansa, kun olemme valmiita. Katsotaan miten se toimii! Aion käyttää Photoshop CC: tä, mutta tämä opetusohjelma on täysin yhteensopiva Photoshop CS6: n kanssa.

Tämä on oppitunti 6/7 luvusta 4 - Kuvien selaus Photoshopissa. Aloitetaan!

Seurataksesi voit avata minkä tahansa kuvan Photoshopissa. Tässä on kuva, jota käytän. Olen itse avannut kaksi kuvaa, mutta tallennamme toisen myöhemmin (muotokuva valokuva Adobe Stock: lta):

Kuva aukeaa Photoshopissa. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Rotate View -työkalun valitseminen

Photoshopin Rotate View -työkalu sijaitsee samassa paikassa kuin työkalurivin käsityökalu . Oletusarvoisesti käsityökalu on näkyvä työkalu, ja Rotate View -työkalu on piilossa sen takana. Jos haluat valita Rotate View Tool -sovelluksen, napsauta ja pidä käsityökalun kuvaketta painettuna, kunnes näkyviin tulee valikko. Valitse sitten valikosta Rotate View Tool . Huomaa, että Rotate View -työkalussa on näppäimistön pikakuvake R. Tästä tulee tärkeä hetken kuluttua:

Oletusarvon mukaan Rotate View -työkalu on sijoitettu käsityökalun taakse.

Kuinka kiertää näkymääsi

Kun Rotate View Tool on valittu, helpoin tapa kiertää kuvanäkymää on napsauttaa ja vetää vain asiakirjaikkunan sisällä. Napsauta kuvaa Rotate View -työkalulla ja pidä hiiren painiketta painettuna. Kompassi ilmestyy keskelle. Kompassin yläosassa oleva punainen suuntamerkki osoittaa aina kuvan todelliseen yläosaan, joten tiedät aina kääntyvän kulman:

Napsauta ja pidä painettuna Rotate View -työkalulla näyttääksesi kompassin.

Kierrä näkymää pitämällä hiiren painiketta painettuna ja vetämällä kuvaa. Voit vetää tarvittaessa myötäpäivään tai vastapäivään. Huomaa, että kompassi osoittaa edelleen kuvan todelliseen yläosaan kiertäessäsi kuvaa. Oletuksena Photoshop antaa sinun kääntää kulmaa vapaasti. Mutta jos pidät vaihtonäppäintä painettuna vetäessäsi, käännät näkymää 15 asteen askelin:

Pidä hiiren painike painettuna ja vedä kuvaa kiertääksesi kuvaa.

Tietyn kiertokulman syöttäminen

Jos tiedät tarkan kulman, jonka tarvitset, voit kirjoittaa sen suoraan Asetukset-palkin Kierto-kulma -ruutuun. Napsauta ruudun sisällä korostaaksesi nykyisen kulman ja kirjoita sitten uusi arvo. Älä huoli astesymbolista (°), koska Photoshop sisällyttää sen automaattisesti. Paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään sen. Tai paina Shift + Enter (Win) / Shift + Return (Mac) pitääksesi uuden arvon korostettuna. Tämän avulla voit kirjoittaa nopeasti eri näkökulmista joutumatta napsauttamaan laatikon sisällä joka kerta:

Käytä Kierto-kulma -vaihtoehtoa kääntääksesi näkymää tietyissä kulmissa.

Kiertokulman muuttaminen raaputusliukusäätimellä

Toinen tapa kääntää kuvanäkymääsi on Photoshopin Scrubby-liukusäädin . Vedä hiiren kohdistin suoraan Asetukset-palkin sanojen "Kiertokulma" päälle. Osoittimesi muuttuu käsikuvakkeeksi, jonka nuolet osoittavat vasemmalle ja oikealle. Tämä on Scrubby Slider -kohdistin. Napsauta ja vedä oikealle lisätäksesi kääntökulmaa, tai vedä vasemmalle vähentääksesi sitä. Oletusarvon mukaan suurennat tai pienennät kulmaa yhden asteen askelin. Pidä Shift- näppäintä painettuna vetäessäsi Scrubby-liukusäätimellä muuttaaksesi kulmaa 10 astetta:

Napsauta ja vedä sanojen "Kiertokulma" yli käyttääksesi Scrubby-liukusäädintä.

Näkymän nollaaminen

Voit palauttaa näkymän ja palauttaa kuvan pystyasentoon napsauttamalla Nollaa näkymä -painiketta Asetukset-palkissa. Tai paina näppäimistön Esc- näppäintä. Voit myös nollata näkymän kaksoisnapsauttamalla työkalurivin Kierrä näkymä -työkalua:

Nollaa kulma napsauttamalla Asetukset-palkin Palauta näkymä -painiketta.

"Spring-Loaded" Rotate View -työkalun käyttäminen

Photoshopissa on hieno ominaisuus, joka tunnetaan nimellä jousikuormitetut työkalut . Jos tiedät tietyn työkalun pikanäppäimen, kyseisen näppäimen painaminen ja pitäminen alhaalla siirtää sinut väliaikaisesti kyseiseen työkaluun niin kauan kuin näppäintä pidetään alhaalla. Kun vapautat näppäimen, siirryt takaisin aiemmin aktiiviseen työkaluun. Rotate View -työkalun "jousikuormitetun" version käyttö on nopein tapa työskennellä.

Aikaisemmin, kun opisimme valita Rotate View Tool työkalupalkista, näimme, että työkalussa on näppäimistön pikakuvake R. Kun jokin muu työkalu on aktiivinen, paina ja pidä näppäimistön "R" -näppäintä painettuna siirtyäksesi väliaikaisesti Rotate View -työkaluun. Napsauta ja vedä kuvaa kiertääksesi näkymää ja vapauta sitten R-näppäin palataksesi edelliseen työkaluun. "Jousikuormitetussa" tilassa sinulla ei ole pääsyä mihinkään Rotate View -työkalun vaihtoehdoista Asetukset-palkissa. Joten nollata näkymäsi, kun olet valmis, paina näppäimistön Esc- näppäintä:

Pidä "R" -painiketta alhaalla milloin tahansa, niin pääset Rotate View -työkalun "jousikuormitettuun" versioon.

Kaikkien avoimien kuvien näkymän kiertäminen kerralla

Toistaiseksi olemme oppineet, kuinka kiertää näkymää yhdelle kuvalle. Photoshopin avulla on kuitenkin yhtä helppoa kääntää näkymää useille kuville samanaikaisesti. Tässä on toinen kuva samasta sarjasta, jonka olen avannut. Photoshop avaa jokaisen kuvan erillisessä asiakirjassa. Vaihdin toiseen kuvaan napsauttamalla sen välilehteä asiakirjaikkunan yläpuolella (muotokuva valokuva Adobe Stock: lta):

Toinen kuva aukeaa Photoshopissa. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Aiheeseen liittyvää: Yhteensopivien ja kelluvien asiakirjojen käsittely Photoshopissa

Useiden kuvien katseleminen näytöllä

Oletuksena voimme tarkastella vain yhtä asiakirjaa kerrallaan. Mutta Photoshopin monen asiakirjan asetteluilla on helppo katsella kahta tai useampaa asiakirjaa kerralla. Löydät ne siirtymällä valikkorivin Ikkuna- valikkoon ja valitsemalla Järjestä . Valitse sitten asettelu avattujen kuvien määrän perusteella. Olen avannut kaksi kuvaa, joten valitsen pystysuuntaisen 2-osaisen asettelun:

Siirry ikkunaan> Järjestä> 2-pystysuuntainen.

Kun 2-ylöspäin pystysuora -asettelu on valittu, kuvat näkyvät nyt vierekkäin näytöllä. Jos haluat palata takaisin Photoshopin oletusasetteluun, kun olet valmis, palaa takaisin ikkunavalikkoon, valitse Järjestä ja valitse sitten Yhdistä kaikki välilehdiksi :

Toinen kuva aukeaa Photoshopissa. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

"Kierrä kaikki Windows" -vaihtoehto

Kiertääksesi kaikkia avoimia kuvia kerralla, varmista, että olet valinnut Kierrä näkymä -työkalun työkalupalkista, koska "jousikuormitettu" -menetelmä ei anna sinulle pääsyä työkalun vaihtoehtoihin. Valitse sitten Asetukset-palkista Kierrä kaikki Windows -vaihtoehto:

Kierrä kaikkien avoimien kuvien näkymää "Kierrä kaikki Windows" -vaihtoehtoa.

Napsauta ja pidä mitä tahansa kuvaa ja vedä sitten kääntääksesi sen näkymää. Aluksi näyttää siltä, ​​että vain sitä kuvaa pyöritetään näkymässä. Kääntäen vasemmalla olevaa kuvaa. Oikealla olevaa kuvaa ei ole vielä siirretty:

Napsauta ja vedä jonkin asiakirjan sisällä kääntääksesi sen näkymää.

Heti kun vapautat hiiren painikkeen, muiden kuvien näkymä kääntyy heti samaan kulmaan:

Muut asiakirjat pyörivät samaan kulmaan, kun vapautat hiiren painikkeen.

Kaikkien avoimien kuvien näkymän nollaaminen

Jos haluat nollata kaikkien avointen kuvien näkymän, varmista, että sinulla on edelleen Asetukset-palkissa Kierto kaikki Windows -vaihtoehto. Napsauta sitten Palauta näkymä -painiketta:

Näkymän nollaus molemmille kuville kerralla.

"Ottelun kierto" -vaihtoehto

Lopuksi, jos katsot useita avoimia kuvia eri kulmista, voit sovittaa ne kaikki heti samaan kulmaan. Valitse ensin asiakirja kääntökulmalla, jonka haluat muiden vastaavan. Siirry sitten ikkunavalikkoon, valitse Järjestä ja valitse sitten Vastaanotto . Kaikki asiakirjat siirtyvät samaan katselukulmaan kuin valitsit:

Käytä "Match Rotation" -sovellusta, kun haluat sovittaa kaikkien avoimien kuvien katselukulman helposti.

Minne mennä seuraavaksi …

Ja siellä meillä se on! Tämän luvun seuraavassa ja viimeisessä oppitunnissa pyöristetään kaikki vinkit, temput ja pikakuvakkeet, jotka sinun on tiedettävä navigoidaksesi kuvia kuten ammattilainen Photoshopissa!

Tai tutustu muihin tämän luvun oppitunteihin:

  • 01. Kuvien zoomaaminen ja panorointi Photoshopissa
  • 02. Zoomaa ja panoroi kaikkia kuvia kerralla
  • 03. Kuinka käyttää Navigator-paneelia
  • 04. Kuvien vieritys Overscroll-sovelluksen avulla
  • 05. Kuvien selaus Birds Eye View -ohjelmalla
  • 06. Kankaan kiertäminen Rotate View -työkalulla
  • 07. Photoshop-kuvan navigointivihjeitä, temppuja ja pikakuvakkeita

Lisää lukuja ja viimeisimpiä oppaita löydät käymällä Photoshopin perusteet -osiossa!