Johdanto PHP Float -sovellukseen

PHP: ssä kelluva tietotyyppiä käytetään murto-arvojen asettamiseen. Kellua on desimaalipisteellä varustettu luku ja voidaan laajentaa eksponentiaaliseen muotoon. Kelluvaa numeroa kutsutaan myös liukulukuun. Eri tapoja edustaa kelluvuusarvoja ovat 3.14, 4.75, 5.88E + 20 jne. Jos PHP: ssä arvot ovat erittäin suuret ja sisältävät desimaalin, se muuntaa tyypin automaattisesti kelluvaksi. Kelluksen enimmäistarkkuus on noin 14 numeroa. Jos luku on enimmäisnumeroarvon yläpuolella, se menettää tarkkuutensa. Muutamia toimintoja, joiden avulla voidaan tarkistaa, onko tietotyyppi kelluva PHP: ssä.

Ohjelmoijat käyttävät kelluvaa avainsanaa ennen muuttujan nimeä, jotta tietotyyppi asetetaan muuttujan alustuksen aikana. Kelluvuusarvo voidaan asettaa muuttujaksi itse alustusvaiheessa mainitsemalla yksinkertaisesti muuttujan nimi, jota seuraa yhtäläisyysmerkki ja kyseisen muuttujan kelluvuus / desimaaliarvo. Ne voivat muuttaa tilaa / arvoa milloin tahansa, paitsi jos ne ovat muuttujia, jotka on ilmoitettu staattisiksi. Pääosin kellua käytetään sovelluksissa, joissa on valuutta, merkit, prosenttimäärä. Voimme käyttää kelluvia muuttujia samoin kuin kokonaislukumuuttujia ja voimme käyttää perusoperaatioita, kuten summaus, vähennys, kertolasku, jako. Näiden toimintojen suorittamisen aikana tietokoneesta riippuu, kuinka lähtöarvo on tallennettava.

Kelluvuusarvojen tyypit

Katsotaanpa erityyppisiä kelluvia numeroita:

Lyhyt liukuluku

Lyhyt liukuluku (tyyppi short-float) on pienin kiinteä tarkkuus, jonka toteutus tarjoaa. Tämä tietotyyppi tukee PHP-versiota. Sen vähimmäistarkkuus on 13 bittiä ja eksponentin vähimmäiskoko on 5 bittiä. Se on tarkka 4 desimaalin tarkkuudella.

Kaksinkertainen liukuluku

Kaksinkertainen liukuluku tarkoittaa yhtä kiinteää tarkkuutta, jonka toteutus tarjoaa. Sen minimitarkkuus on 50 bittiä ja eksponentin vähimmäiskoko on 8 bittiä. Näiden luokkien tarkkuus riippuu toteutuksesta. Se on tarkka jopa 14 desimaalin tarkkuudella.

Pitkä liukuluku

Pitkä liukuluku (tyyppi pitkä-kelluva) on yksi suurimmista kiinteä tarkkuus, jonka toteutus tarjoaa. Sen minimitarkkuus on 50 bittiä ja eksponentin vähimmäiskoko on 8 bittiä. Näiden luokkien tarkkuus riippuu toteutuksesta. Se on tarkka jopa 14 desimaalin tarkkuudella. Se on samanlainen kuin kaksinkertainen liukuluku.

Kuinka kelluvuus toimii PHP: ssä?

Kelluvuusarvot ovat vain desimaalijakeita, joilla on oma tarkkuutensa. Tarkastellaan yksinkertaisia ​​esimerkkejä ymmärtääksesi, kuinka kelluva arvo toimii:

<_?php
$selling_price=75.5;
$cost_price=50.9;
echo "The value of selling price is $selling_price \n";
(
echo "The value of cost price is $cost_price ";
)
?>

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä tuotos on muuttujan myyntihinnan ja omahinnan arvo, ts. Muuttujille määritetyt kelluvat arvot tulostetaan tuotosnäytölle.

Otetaan toinen esimerkki kaksinkertaisen kelluvuuden arvoista:

<_?php
$a = 10.433454545;
$b = 12.1234567893;
echo $a;
echo "\n";
echo $b;
echo "\n";
echo is_double($a);
echo "\n";
echo is_double($b);
echo "\n";
?>

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä funktion lähtö on kaksinkertainen () tarkistetaan, ovatko muuttujat kaksinkertaisen kelluvuuden tyyppiä vai eivät. Se vain tarkistaa, onko kaksinkertainen arvo asetettu muuttujalle, ja tässä esimerkissä molemmat muuttujat on alustettu kaksoisarvoilla.

Voimme tehdä PHP: n perustoiminnot float-arvoja käyttämällä:

<_?php
$ab = 1.23456789;
$bc = 1.23456780;
$ep = 0.00001;
if(abs($ab-$bc) < $ep)
(
echo "true";
)
else
(
echo “false”;
)
?>

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä $ ab -muuttuja on alustettu desimaaliarvolla ja samalla tavalla kuin muuttujalla $ bc. Joten laskennan jälkeen, jos ehto täyttyy, ja tulostaa todellisen lauseen, joka on silmukan sisällä ulostulonäytössä.
Toiminnolla is_float () voidaan tarkistaa, onko muuttuja kelluva tyyppi vai ei. Is_float () on sisäänrakennettu toiminto PHP: ssä. Se on Boolean-funktio, joten se palauttaa TOSI, kun tyyppi on kelluva, muuten FALSE.

Otetaanpa yksinkertainen esimerkki.

<_?php
$a = 10.43;
$b = 55;
echo $a;
echo "\n";
echo $b;
echo "\n";
echo is_float($a);
echo "\n";
echo is_float($b);
?>

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä funktion is_float () lähtö on totta ensimmäiselle kaikulauseelle ja väärä toiselle. Tässä esimerkissä lähtö on 1 ja tauon jälkeen myös se on 1. Se vain tarkistaa onko kelluvuusarvo asetettu muuttujalle ja tässä esimerkissä yksi muuttujista on alustettu kelluvuusarvoilla.

Samoin kuin is_float () -toiminto, meillä on toiminto nimeltään var_dump (), joka tulostaa sekä tyypin että arvon tulosteena. Tätä toimintoa käytetään tulostamaan tietotyyppi, joka liittyy muuttujaan, jonka kehittäjät haluavat tulostaa näytölle.

Esimerkiksi:

<_?php
$a = 10.95;
echo $a;
echo "\n";
echo is_float($a);
echo "\n";
var_dump($a);
echo "\n";
?>

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä is_float () -funktion ja var_dump -funktion () lähtö eroaa. Var_dump () -toiminto tulostaa tietotyypin yhdessä muuttujan arvon kanssa.

johtopäätös

Tässä artikkelissa keskustelimme kelluvuusarvoista ja niiden tyypeistä. Monia Float-tyyppejä käytetään monissa ohjelmissa ja sovelluksissa, joissa suurimmassa osassa toimintoja on laskelmia ja tarkkuuksia. Kelluvuusarvoilla on tärkeä tehtävä monissa ohjelmointikielissä sen tarkkuuden kannalta, ja niitä käytetään myös suurina määrinä.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas PHP Float -sovellukseen. Tässä keskustellaan kelluvuusarvojen tyypeistä, joihin kuuluvat lyhyt liukuluku, kaksinkertainen liukuluku ja pitkä liukuluku sekä esimerkit. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Muuttujat PHP: ssä
  2. PHP-matematiikan toiminnot
  3. PHP-rekursiivinen toiminto
  4. PHP-komennot
  5. PHP-vakiot
  6. Pilvipalveluntarjoajat
  7. PHP-taikuusvakiot
  8. Rekursiivinen toiminto Pythonissa
  9. Rekursiivinen toiminto C: ssä
  10. Rekursiivinen toiminto JavaScript: ssä