Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme luomaan korkean avaimen hehkuefektin, mikä on hieno tapa sanoa, että sovellamme hehkua vain kuvan kohokohtiin. Tämä vaikutus toimii erityisen hyvin häävalokuvien kanssa, koska se on loistava lisämään romanttinen, maaginen ilme valokuvillesi, ja hääkuvien muotokuva sisältää yleensä paljon kirkkaita valkoisia alueita käytettäväksi.

Näemme kuinka valita vain kuvan kohokohdat helposti Photoshopin Color Range -komennolla, sitten kopioimme kohokohdat omaan tasoonsa ja luodaan hehkuefekti hämärtysuodattimella ja yhdellä Photoshopin kerrossekoitustiloista, jotka on suunniteltu valaistukseen kuvia. Lopuksi yhdistämme kerrokset kerrosryhmään ja käytä kerrosnaamaria rajoittamaan alueita, joissa hehkuvaikutus on näkyvä. Se voi kuulostaa paljon työtä, mutta kun tiedät miten se tehdään, koko tehoste saadaan aikaan muutamassa minuutissa! Käytän täällä Photoshop CS4: tä, mutta kaikki Photoshopin viimeisimmät versiot toimivat.

Tässä on kuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Näin näyttää siltä, ​​kun olet lisännyt korkean avaimen hohtotehosteen:

Kuva sen jälkeen, kun hehkuefekti on kohdistettu kohokohtiin.

Kuinka luoda korkea avainhehkuefekti Photoshopissa

Vaihe 1: Valitse Kohokohdat Värivalikoima-komennolla

Kun kuvamme on hiljattain avattu Photoshopissa, ensimmäinen askel on valita vain kuvan kohokohdat (kirkkaimmat alueet). Photoshop antaa meille helpon tavan valita kohokohdat Color Range -komennolla, joka, kuten Magic Wand -työkalu, antaa meille mahdollisuuden valita kuvan väri- tai kirkkausarvoja, vaikka Color Range -komento on paljon tehokkaampi. Siirry näytön yläreunan valikkorivin Valitse- valikkoon ja valitse Värialue :

Siirry Valitse> Värialue.

Kun Värialue-valintaikkuna tulee näkyviin, valitse valintaikkunan yläosassa olevasta Valitse- pudotusluettelosta Kohokohdat :

Valitse "Kohokohdat" Valitse-vaihtoehdolle Värialue-valintaikkunan yläosasta.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta. Jos tarkastelemme kuvaa asiakirja-ikkunassa, näemme valintavalinnat kaikkien korostettujen alueiden ympärillä:

Kuvan kohokohtien valitseminen on helppoa Color Range -komennolla.

Vaihe 2: Kopioi kohokohdat uudelle kerrokselle

Kun korostettuna on valittu, siirry valikkopalkin Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla :

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Voit myös painaa pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac), mikä on paljon nopeampi tapa kopioida kerros. Normaalisti tämä luo kopion koko kerroksesta, mutta aina kun valitulla kerroksella on jotain, vain valinnan sisällä oleva alue kopioidaan. Tässä tapauksessa korostukset on valittu, joten vain korosteet kopioidaan uudelle tasolle.

Se ei näytä siltä, ​​että dokumentti-ikkunassa olisi vielä tapahtunut mitään, mutta jos tarkastelemme Tasot-paneelia (Photoshopin aiemmissa versioissa paneeleja kutsutaan "paleteiksi"), voimme nähdä, että meillä on nyt uusi taso nimeltä "Taso" 1 "istuu taustakerroksen yläpuolella, joka on taso, joka sisältää alkuperäisen kuvan. Ja jos tarkastelemme esikatselukuvaa tason nimen vasemmalla puolella, voimme nähdä, että taso sisältää vain kuvan kohokohdat. Loput pikkukuvan täyttävä harmaa ja valkoinen ruudukkokuvio osoittaa läpinäkyvyyttä, mikä tarkoittaa, että kerroksen nämä alueet ovat tyhjiä:

Uusi kerros ("Kerros 1") sisältää vain valokuvan kohokohdat.

Jos haluat paremman kuvan siitä, mitä tasossa 1 on, napsauta Tasot näkyvyys -kuvaketta (silmämuna) Taustakerroksen vasemmalla puolella Tasot-paneelissa:

Layer Visibility -kuvakkeiden avulla voit kytkeä kerrokset väliaikaisesti päälle ja pois asiakirjaikkunassa.

Tämä piilottaa väliaikaisesti alkuperäisen kuvan taustakerroksessa näkymästä, jolloin voimme nähdä vain kerroksen 1 kohokohdat yhdessä ruudukkokuvion kuvion kanssa, joka näyttää meille tason tyhjät alueet:

"Kerroksen 1" sisällön katseleminen.

Napsauta uudelleen Taustakerros-tason näkyvyyskuvaketta uudelleen kytkeäksesi sen takaisin päälle. Käytämme nyt kohokohtia loistavaksi vaikutukseemme!

Vaihe 3: Vaihda "Kerroksen 1" sekoitustila näytöksi

Sinun pitäisi nyt nähdä koko kuva jälleen kerran asiakirjaikkunassa. Varmista, että "Kerros 1" on valittu Tasot-paneelista. Nykyisesti valittu taso on aina korostettu sinisellä, joten jos "Taso 1" ei ole korostettu sinisellä, napsauta sitä Tasot-paneelissa valitaksesi sen. Aiomme tehdä korostuksista paljon kirkkaampia kuvassa, ja teemme sen muuttamalla kerroksen sekoitustilaa . Sekoitusmoodin vaihtoehdot ovat Tasot-paneelin yläosassa. Oletuksena kerrokset asetetaan normaaliin sekoitustilaan, mikä tarkoittaa periaatteessa "tylsää". Napsauta sanaa "Normaali" ja valitse sitten näytölle ilmestyvästä sekoitustilojen luettelosta:

Kerroksen sekoitusmoodin muuttaminen vaikuttaa siihen, kuinka kerros sekoittuu sen alla olevien kerrosten kanssa.

Näyttösekoitustila on yksi Photoshopin sekoitustilojen ryhmä, joka vaalentaa kuvaa. Asiakirjaikkunassa voidaan nähdä, että korostetut alueet näyttävät nyt paljon kirkkaammilta, vaikka ne näyttävät myös tällä hetkellä melko ankarilta ja tahmeilta, mutta me Korjaan sen seuraavassa vaiheessa:

Kohokohdat näkyvät kirkkaammina, kun ne on asetettu Näyttösekoitus-tilaan.

Vaihe 4: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Jotta voisimme luoda hehkuefektin, meidän on pehmennettävä kohokohtia, ja teemme sen soveltamalla pienen määrän sumennusta niihin. Siirry valikkopalkin Suodatin- valikkoon, valitse Hämärtää ja sitten Gaussian hämärtää :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Tämä tuo esiin Photoshopin Gaussian Blur -valintaikkunan. Säädä korosteisiin kohdistettujen sumennusten määrää napsauttamalla ja vetämällä Säde-liukusäädintä valintaikkunan alaosassa. Vedä liukusäädintä oikealle, jos haluat lisätä epäterävyyttä, tai vasemmalle, vähentää epäterävyyttä. Haluat pitää silmällä kuvaa asiakirjaikkunassa vetäessäsi liukusäädintä, koska valitsemasi summa riippuu sekä omasta maustasi että kuvan koosta, mutta pidä summa melko pieni, muuten sinä Pese kohokohdat kokonaan. Aion asettaa sädearvoni noin 8 pikseliin:

Säädä epäterävyyden määrää Säde-liukusäätimellä.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta, jolloin Photoshop lisää hämärtymän tasolle. Kohokohdat näyttävät nyt paljon pehmeämmiltä:

Kohokohtien ankarat reunat on nyt pehmennetty hehkuvaikutukseksi.

Vaihe 5: Kopioi kerros 1

Jotta hehkuefekti olisi entistä voimakkaampaa, kopioidaan "kerros 1". Siirry jälleen kerran tasovalikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla tai paina pikanäppäintä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Voimme nähdä Tasot-paneelissa, että meillä on nyt kopio "Kerroksesta 1", jonka Photoshop on luovasti nimennyt "Kerroksen 1 kopio", istuen suoraan alkuperäisen yläpuolella. Huomaa, että myös uuden tason sekoitustila on kopioitu ja se on jo asetettu näytölle meille:

Koska mikään valinta ei ollut aktiivinen tällä kertaa, koko kerros kopioitiin.

Ja jos katsomme asiakirjaikkunaan, voimme nähdä, että hehku näyttää nyt vielä kirkkaammalta, vaikka ainakin minun tapauksessani se on tulossa liian kirkkaalle joillakin alueilla:

Hehkuvaikutus voi nyt olla hiukan liian voimakas tietyillä alueilla.

Vaihe 6: Yhdistä kaksi korostettua kerrosta kerrosryhmään

Voit hallita tarkalleen, mihin kuvan osiin hehkuvaikutus vaikuttaa, sekä vaikutuksen voimakkuuteen eri alueilla, käyttämällä kerrosmaskia . Koska dokumentissani on kaksi erillistä kerrosta kohokohtia varten ("kerros 1" ja "kerroksen 1 kopio"), aion hallita niitä molempia kerralla yhdistämällä kaksi kerrosta kerrosryhmään ja lisäämällä sitten kerrosmaskin suoraan ryhmälle.

Ensin on valittava tasot, jotka haluamme ryhmitellä. Tällä hetkellä minulla on valittuna yläkerros, "Kerroksen 1 kopio". Jos haluat valita "Taso 1" myös sen alapuolella, pidä Shift- näppäintä painettuna ja napsauta Tasot-paneelissa "Taso 1". Tämä valitsee molemmat tasot kerralla. Tasot-paneelissa voidaan nähdä, että molemmat tasot on nyt korostettu sinisellä, mikä tarkoittaa, että ne molemmat on valittu:

Mahdollisuus valita useita kerroksia kerralla otettiin ensin käyttöön Photoshop CS2: ssa.

Ryhmitelläksesi ne yhteen, mene valikkopalkin Taso- valikkoon ja valitse Ryhmäkerrokset :

Siirry kohtaan Kerros> Ryhmäkerrokset.

Voit käyttää myös nopeampaa pikanäppäintä kerrosten ryhmittelyyn, Ctrl + G (Win) / Command + G (Mac). Kummassakin tapauksessa Photoshop kehottaa yhdistämään kaksi kerrosta kerrosryhmään, ja Tasot-paneelissa näemme, että kerrosryhmä nimeltä "Ryhmä 1" ilmestyy. Molemmat korostetut tasot ovat nyt ryhmän sisällä:

Napsauta kolmiokuvaketta kääntääksesi kerrosryhmää auki tai suljettuna paljastaen tai piilottaen sen sisällä olevat tasot.

Vaihe 7: Lisää kerrosmaski kerrosryhmään

Nyt kun molemmat kerrokset ovat tasoryhmän sisällä, lisäämme kerrosmaski ryhmään napsauttamalla Tasojen naamio- kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa. Näet valkoisella kerroksella varustetun maskin pikkukuvan ryhmän nimen vasemmalla puolella:

Naamion lisääminen kerrosryhmään antaa meille mahdollisuuden peittää kaikki ryhmän sisällä olevat kerrokset kerralla.

Vaihe 8: Valitse harjatyökalu

Maalaamme mustalla kerrosmaskilla piilottamaan hehkuefektin tietyiltä kuvan alueilta, mikä tarkoittaa, että tarvitsemme Photoshopin Brush Tool -maalausta. Valitse Harjatyökalu Työkalut-paneelista tai paina näppäimistön kirjainta B valitaksesi se pikakuvakkeella:

Naamion lisääminen kerrosryhmään antaa meille mahdollisuuden peittää kaikki ryhmän sisällä olevat kerrokset kerralla.

Vaihe 9: Aseta etualan väri mustaksi

Photoshop maalaa käyttämällä mitä väriä olet valinnut etualan väreksi. Voit nähdä, mikä nykyinen etualan väri on, katsomalla etualan väripalkkia lähellä Työkalut-paneelin alaosaa. Haluamme maalata mustalla, joten jos väriluettelosi on asetettu muuhun kuin mustaan, paina näppäimistön kirjainta D, joka asettaa etualan värin valkoiseksi (etualan oletusväri aina, kun kerrosmaski valitaan), sitten paina kirjainta X vaihtaaksesi sen mustaksi:

Oletusvälin (musta) ja taustan (valkoinen) värit käännetään, kun kerrosmaski on valittu.

Vaihe 10: Maalaa alueille, jotta heijastusvaikutus olisi piilossa

Kun Harjatyökalu on valittu ja musta asetettu etualan väreksi, maalaa kuvan kaikille alueille, joille haluat piilottaa hehkuefektin. Koska maalaamme kerrosmaskille, ei itse kuvalle, et näe mustaa maalaamisen yhteydessä. Sen sijaan huomaat, että hehkuvaikutus katoaa näkymästä näillä alueilla.

Voit hallita harjan kokoa maalaamalla kätevällä pikanäppäimellä. Paina vasenta kiinnitysnäppäintä (() tehdäksesi harjaa pienemmäksi tai oikeaa kiinnitysnäppäintä () suurentaaksesi sitä. Haluat käyttää pehmeää reunaharjaa maalatessasi ja voit hallita harjan reunojen kovuutta lisäämällä Shift- näppäimen juuri mainitsemiin pikanäppäimiin. Paina Shift + vasen kiinnike (()), jotta harjan reunat muuttuvat pehmeämmiksi, tai Shift + oikea kiinnike (), jotta ne kovetuvat.

Aion maalata kuvan yläreunaa ja reunoja piilottaaksesi hehkuefektin näiltä alueilta ja tuoda yksityiskohdat takaisin taustalle:

Maalaus mustalla kerrosmaskilla piilottaa kerroksen / kerrosten sisällön näillä alueilla.

Jos tarkastelemme kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paneelissa, näemme tarkalleen missä olemme maalanneet mustalla:

Kerrosmaskin pikkukuva näyttää meille, mitkä kuvan alueet olemme maalanneet.

Alueille, joilla haluat yksinkertaisesti vähentää hehkuvuuden voimakkuutta, etkä poista sitä kokonaan, maalaa siveltimellä, jonka opasiteetti on alhaisempi. Löydät opasiteetin vaihtoehdon näytön yläosassa olevasta Asetukset- palkista . Lasen harjan opasiteettini 50%: iin:

Asetukset-palkki näyttää sen vaihtoehdon, joka työkalu on valittuna. Täällä se näyttää harjatyökalun vaihtoehdot.

Haluan tuoda takaisin hienovaraisen määrän yksityiskohtia morsiamen mekkoon valokuvan pohjaa pitkin, joten maalan sen yli siveltimellä, jonka opasiteetti on 50%. Tämä sekoittaa tehosteen alkuperäiseen kuvaan sen sijaan, että poistaisi sen kokonaan:

Käytä pienempää opasiteettiharjaa alueilla, joilla haluat vähentää vaikutuksen voimakkuutta.

Haluan myös vähentää morsiamen mekkohihnojen hehkuvaikutusta ja uskon, että hänen hampaansa alkavat näyttää liian paljon hammastahnakaupalta, joten maalaan näille alueille myös 50-prosenttisesti opasiteettiharjalla. Jos haluat paremman kuvan siitä, mihin olet maalanut tasomaskiin, pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta suoraan Tasot-paneelin kerrosmaskin pikkukuvaa . Tämän avulla voit tarkastella itse kerrosmaskia asiakirjaikkunassa. Täällä näemme kuvan yläosassa olevat alueet, joissa maalasin mustalla. Vaaleampia harmaita alueita maalasiin siveltimellä, jonka opasiteetti on asetettu 50%: iin:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauta kerrosmaskin pikkukuvaa nähdäksesi maskin asiakirjaikkunan sisällä.

Siirry takaisin normaaliin asiakirjanäkymätilaan pitämällä uudelleen Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauttamalla Taso-paneelin tason peitekuvaa. Ja sen kanssa olemme valmis! Tässä on lopullinen "korkean avaimen hehkuvaikutus" -tulokseni:

Viimeinen korkean näppäimen hehkuvaikutus.