Markkinoinnin suunnittelu - Johdanto

Suunnitteletko olla yrittäjä? Oletko valmis aloittamaan yrityksesi, joka voi erottaa sinut muusta maailmasta ja johtaa tietä menestykseen? Suunnitellaanko yrityksesi strategia perusteellisesti? Nämä ovat muutamia perustavanlaatuisia kysymyksiä, jotka sekoittavat jokaisen yrittäjän päätä.

Jos uskotaan säännöllisiin tutkimuksiin, joita tehdään kaikkialla maailmassa, melkein kuusikymmentä prosenttia uudesta liiketoiminnasta epäonnistuu vuoden sisällä niiden käynnistämisestä. Tärkein syy tähän epäonnistumiseen on suunnittelun puute. Suunnittelu voi asettaa tietäsi, ja on helpompaa päästä menestyksen taivaalle. Yrityksen suunnittelu on yksi asia, mutta markkinoinnin suunnittelu on kokonaan uusi maailma, joka, jos sitä ei hoideta oikein, voi asettaa yrityksesi katkeraan kuoppaan.

Mikä on markkinoinnin suunnittelu?

Teknisemmin sanottuna markkinoinnin suunnittelu on yksi tai useampia mahdollisesti mielenkiintoisiksi osoittautuneiden markkinoiden tarkistamisprosessi, jotta on helpompaa määrittää, pystyykö yritys kilpailla optimaalisesti muiden vastaavien yritysten kanssa. Tyypillisesti markkinoinnin suunnitteluprosessi tuottaa markkinointistrategian, jota tosiasiassa käytetään parantamaan sitä tuottavan yrityksen myyntiä. Markkinoinnin suunnittelu sisältää erityisen, markkinatarkan tai koko yrityksen kattavan politiikan, joka kuvaa toimia, jotka liittyvät tietyn tavoitteen saavuttamiseen, joka asetetaan yritykselle valitun ajanjakson aikana. Markkinointisuunnittelu syntyy, kun kuluttajien tarpeet yksilöidään (markkinatutkimusten avulla) tarkemmin ja miten yritys aikoo toteuttaa ne tuottaen samalla hyväksyttävän tuoton.

Markkinoinnin suunnittelussa yhdistetään myös nykyisen markkinatilanteen analyysi; suuntaukset ja mahdollisuudet sekä strateginen suunnittelu toiminnan aloittamiseksi, verotukselliset arviot, kaupan ennakko, vino ja ennakoitavissa oleva (proforma) tilinpäätös. Mutta yleisemmällä aikavälillä markkinointisuunnitelma voidaan aloittaa liiketoimintadokumenttina, joka hahmottaa taktiikat ja markkinointistrategian. Nämä markkinointisuunnitelmat laaditaan tietylle ajanjaksolle (ts. Seuraavalle vuodelle), ja niihin sisältyy erilaisia ​​markkinointitekijöitä; toimintavaiheet, kustannukset ja tavoitteet.

Markkinoinnin suunnittelun tarkoitus

Kaikki yritykset laativat markkinointisuunnitelman, mutta surullinen tosiasia on, että ne pidetään syrjään ja unohdetaan, mikä voi osoittautua katastrofaaliseksi yritykselle. Kaikki markkinoinnin alalla menestyvät yritykset alkavat aina markkinoinnin suunnittelusta. Suuren yrityksen suunnitelmat sisältävät satoja tuhansia sivuja, kun taas pieni yritys voi tehdä sen vain puoli tusinaa arkkia. Ehdotetaan laajan, perusteellisen markkinointisuunnitelman omaksumista. Jos minisuunnitelman tekeminen osaksi liiketoimintasuunnitelmaa ei kiinnosta sinua, voit liittää täydellisen markkinointisuunnitelmasi yrityssuunnitelmaan yrityksen järjestelmän liitteenä.

Mitä sisältyy markkinointisuunnitelmaan?

Pieni yritysohjelma kattaa paljon asioita, jotka sisältävät sekä kilpailijoiden että sinun kilpailijoiden, vahvuuden ja heikkouksien kuvauksen markkinoiden näkökulmasta ja tuotteen tai palvelun kysynnästä markkinoilla. Aivan kuten liiketoimintasuunnitelma, markkinoinnin suunnittelu voi osoittautua hankalaksi ja monimutkaiseksi. Suunnitelman luomisen taikuutta on, että se auttaa sinua saavuttamaan haluamasi markkinoita ja voittoa tavoitteet. Markkinoinnin suunnittelun perusteet sisältävät:

Suositellut kurssit

 • Logistiikan johtamisen verkkokurssi
 • Myyntisertifiointikoulutus
 • Brändinhallinnan koulutuspaketti

# 1. Missä yrityksesi seisoo?

Mitkä ovat palvelusi tai tuotteesi? Mitkä ovat haasteesi yrityksesi kanssa tällä hetkellä ja mitkä voivat olla tulevaisuuden asiat tai uudet lait, jotka vaikuttavat yritykseesi ja millä tavoin? Täydellisen rehellisen analyysin, joka ei sisällä puolueellisia, voi osoittautua erittäin hyödylliseksi yritykselle, koska se auttaa teroittamaan tärkeät osiot ja luomaan tiukan kuvan heikoista osista.

# 2. Kuka on kohderyhmäsi?

Mikä osa väestöstä on todennäköisiä tuotteidesi ja palveluidesi ostajia. Totuus on, ole realistisempi ja älä koskaan sano, että koko yhteisö on odotettu asiakas. Koska katsotaanpa sitä, ystävät, koko yhteisö ei voi koskaan olla sinun kohdennettu kuluttajasi. Selvitäksesi markkinoitasi, selvitä ihmiset, jotka tarvitsevat sellaista ratkaisua määrittääksesi, kuinka tuotteesi ja palvelusi auttavat ihmisiä.

Saatat kohdata analyysin aikana termin markkinasegmentit (tai erikoistuneet tiettyihin markkinasegmentteihin tai ryhmiin). Markkinoiden segmentointi on useita ryhmiä kohdemarkkinoillasi. Esimerkiksi, jos yrityksesi valmistaa tuotetta, joka auttaa painonpudotuksessa, eri ryhmät voivat olla uusia äitejä, jotka haluavat menettää ikäluokkia tai vauvapainoja, jotka haluavat palauttaa terveyden ja saada tutun kuvan.

# 3. Mitkä ovat tavoitteesi suunnitelman ajanjaksolle?

Ole tarkka myöhäisen tulevaisuuden tavoitteiden suhteen. Tavoitteet, jotka on saavutettava ilmoitetussa aikaleimassa, kuten lisätä sähköpostin luetteloa x määrällä seuraavan vuoden aikana tai löytää x uusia asiakkaita.

# 4. Mitä markkinointitaktiikoita valitset?

Tee kohdemarkkinoistasi opas. Missä markkinat sijaitsevat? Kuinka voit houkutella väestöä heidän tarkistamaan yrityksesi?

Nämä taktiikat auttavat houkuttelemaan väestöä ostamaan yrityksen tuotteita ja palveluita, mikä lisää yrityksen kokonaistulosuhdetta.

# 5. Kuinka paljon se maksaa

Vaikka monia ilmaisia ​​markkinointistrategioita on olemassa, kaikki vie aikaa, mikä on myös eräänlainen kustannus? Joten budjetin tekeminen markkinointisuunnitelmiin on viisas idea. Kaikista paikoista markkinointi on kaikkien rahankäyttöpaikkojen prioriteetti, kunhan sijoituksesi on viisasta.

Kuinka koota markkinoinnin suunnittelu?

Kolmirenkainen sideaine on täydellinen paikka pitää markkinointisuunnitelmasi. Ainakin markkinointisuunnitelmaa tulisi tarkistaa neljännesvuosittain, mutta kuukausittainen tarjoaisi paremman näkymän. Valmistusta / myyntiä koskevien kuukausittaisten raporttien asettamiseksi on jätettävä välilehti, joka mahdollistaa suorituskyvyn seuraamisen suunnitellun liikkeen aikana.

Pienyritysten kannalta sopivin tapa ajatella markkinointia on, että suunnitelman tulisi kattaa koko vuosi. Mikään ei ole pysyvää, aika muuttuu, ihmiset lähtevät, markkinat etenevät ja sitten taantuvat, ja asiakkaiden vaatimukset vaihtelevat. Seuraavaksi suosittelemme fragmenttia suunnitelmastasi, joka koskee keskipitkän aikavälin tulevaisuutta, joka on kolmesta neljään vuotta aikajanalla. Suurimman osan ohjelmassasi pitäisi kuitenkin keskittyä tulevalle vuodelle.

Suunnitelmaa kirjoitettaessa tulisi sijoittaa pari kuukautta, vaikka sen pituus olisi vain muutama sivu. Suunnitelman laatiminen ei ole lasten työtä, sitä voidaan pitää markkinointimaailman “raskaana nostona”. Suunnitelman toteuttaminen on täynnä sen haasteita, mutta tapa päättää menetelmästä, joka koskee tapoja ja taktiikoita, ovat markkinoinnin suurimpia haasteita. Suurin osa markkinointisuunnitelmista syntyy alkavan vuoden aikana tai se voi alkaa myös uudelta tilikaudelta, jos nämä kaksi ovat yrityksessä erilaisia.

Kuka voi tutkia suunnitelmasi?

Kaikki yrityksen jäsenet. Yleensä yritykset pitävät markkinointisuunnitelmansa erittäin yksityisinä erilaisista motiiveista: Joko ne ovat liian riittämättömiä, ja johto saattaa häpeällä sallia sen nähdä päivänvalon, tai he ovat konkreettisia ja täynnä tärkeitä tietoja, jotka tehdä niistä arvokkaita kilpailulle.

Markkinointisuunnitelma ei ole mahdollista ilman, että osallistuu ainakin muutama henkilö. Riippumatta yrityksen koosta, saat palautetta ja arvosteluja samankaltaisen yrityksen kaikista osastoista; rahoitus / kauppa, valmistus, avustajat, toimitus ja niin edelleen - mukaan lukien itse markkinointiosasto. Tämä on erityisen merkittävä, koska se kerää kaikki yrityksen laakerit markkinointisuunnitelman toimimiseksi. Ensisijaiset ihmiset voivat antaa yksiselitteisen lausunnon siitä, mikä on saavutettavissa ja miten tavoitteet voidaan toteuttaa todellisuuteen, ja väestö voi jakaa kaikki näkemykset potentiaalisista, vielä löytämättömistä markkinointinäkymistä, lisäämällä suunnitelmaan uuden korkeuden. Jos yhteistyösi on yhden henkilön hallinnollista toimintaa, joudut suorittamaan kaikki työt samanaikaisesti.

Millainen suhde markkinointisuunnitelman ja visioilmoituksen tai yrityksen liiketoiminnan linjan välillä on?

Yrityssuunnitelmasi puhuu ääneen ja selvästi siitä, mikä on yrityksesi, mitä teet ja mitä ei, ja mitkä ovat lopulliset tavoitteesi. Se ympäröi enemmän kuin markkinointia; se sisältää "ilmestymisjutun",

Markkinointisuunnitelman takaisinmaksut

Markkinointisuunnitelma on täynnä etuja, mukaan lukien:

 • Yhdistävä tosiasia

Markkinointisuunnitelmasi tarjoaa seuraajallesi jotain, jonka takana voi olla. Se lisää luottamustasoa tekemällä ryhmän jäsenille tai seuraajille, että kaikki kaaviot ovat kunnossa, jotta kaikki voidaan suunnitella ja että heidän mentorinsa tietää, kuinka edetä menestyspolulle, joka johtaa määränpäähän. Yritykset laiminlyövät usein markkinointisuunnittelun vaikutuksen merkityksen ihmisilleen, jotka haluavat tuntea olevansa osa ryhmää, joka harjoittaa jännittävää ja yhteistä bysanttilaista yritystä.

Jos haluat työntekijöidesi olevan rehellisiä ja sitoutuneita yritykseesi, on elintärkeää saada heidät tuntemaan olonsa tervetulleiksi ikään kuin he olisivat osa yritystä jakamalla heidän kanssaan kuvan siitä, mihin yritys on suunnattu tulevina vuosina. Ihmiset eivät ymmärrä taloudellisia näkökulmia, mutta yleensä innostuvat hyvin perehtyneestä ja hyvin suunnitellusta markkinointisuunnitelmasta. Joten on korkea aika harkita markkinointisuunnitelmasi vapauttamista.

 • Kaavio toteutukseen

Me kaikki tiedämme, että mikään suunnitelma ei ole täydellinen. Kuinka kukaan voi ennustaa tulevaisuutta? Joten ei ole epätavallista, että ajattelee, että markkinointisuunnitelman laatiminen yhdessä on tyhmyyden harjoittelua, ajanhukkaa. Kyllä, se saattaa olla mahdollista, mutta vain ohuimmassa älyssä. Jos et järjestä, sinun on tarkoitus tuomita, ja epätarkka juoni on paljon parempi kuin mikään strategia. On parempi olla muutaman asteen päässä oikealta tieltä kuin kadota kokonaan.

 • Yrityksen toimintaohjeet

Mitä tahansa ostatkin, se on kätevä joukko tilauksia, jotka helpottavat käsittelyäsi. Markkinointisuunnitelma on vaiheittainen opas jahtaamaan yrityksesi menestystä. Siksi se on merkittävämpi kuin visualisointilauseke. Alkuperäisen markkinointisuunnitelman laatimiseksi sinun on arvioitava yrityksesi takaa eteenpäin ja varmistettava, että kaikki osiot toimivat yhdessä ensisijaisesti.

 • Yrityksen toimintaohjeet

Et anna finanssialan ihmisten pitää tilastoja satunnaisesti. Kaupalliset raportit ovat minkä tahansa yrityksen tilastollisen puolen pelastuslinja riippumatta sen koosta. Sen ei pitäisi olla eroa markkinoinnista. Kirjalliset esitteet muodostavat pelisuunnitelmasi. Muuttuvista olosuhteista riippumatta se muistuttaa sinua siitä, mitä olet suostunut. Ehdot voivat olla emotionaalinen tai taloudellinen hylky, mutta suunnitelma muistuttaa sinua asioista.

 • Huipputasoinen kopiointi

Pieniä mainoksia koskevassa säännöllisessä hätävireessä on vaikea kääntää vastauksesi laajempiin näkemyksiin, etenkin niihin osioihin, jotka eivät ole tiukasti sidoksissa säännöllisiin tehtäviin. Sinun on otettava aikavälejä satunnaisesti, jotta todella harkitset yhteistyöstäsi, saavuttaako se lopullisen tavoitteen tarjoamalla sinulle ja henkilökunnallesi mitä haluat, onko olemassa joitain uraauurtavia ryppyjä, joihin voit sisällyttää, onko saavut kaikki mitä voit saada palveluista tai tuotteista, myyntityöntekijöistäsi ja markkinoistasi. Joten he voivat omistautua kokonaan miettiä kovaa ja piirtää mahdollisimman tarkat asettelut, joita he voivat lähestyä ammattia.

Mieluummin muutaman vuoden markkinointisuunnitelmien kirjoittaminen vapauttaa kaikenlaisista vaikeuksista, koska voit rentoutua ja arvioida niiden järjestystä vuosittain ja tarkistaa yrityksesi edistymisen. Tietysti sen aikaansaaminen on vaikea tehtävä, mutta se tarjoaa sinulle vapauttamattoman puolueettoman näkemyksen siitä, mitä olet tehnyt yrityksesi kanssa jo muutaman vuoden ajan. Joten, se on täydellinen aika markkinoinnin suunnittelun aloittamiseen, jos haluat nähdä yrityksesi kasvavan ajan myötä. Kiirehdi ja aloita!

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja markkinoinnin suunnittelusta, joten käy vain linkin läpi.

 1. Tietoihin perustuva markkinointistrategian menestys
 2. 5 parasta tehokasta digitaalisen markkinoinnin kampanjasuunnitelmaa
 3. 9 parasta vaihetta strategisen liiketoiminnan suunnitteluprosessin luomiseksi
 4. 10 merkittävää vaihetta tietopohjaisen markkinoinnin menestykseen
 5. Affiliate-markkinointi - yksinoikeudella määritelmä (hyödyllinen)