Joka kuukausi saamme valokuvaajilta sähköpostia, joissa pyydetään luovia ideoita asiakkaan hää- tai kihlakuvien näyttämiseksi, samanlaisia ​​kuin suositut Blend-valokuvat, kuten Hollywood-elokuvajuliste ja Hääpariskunta viinilasissa .

Toisena yönä istuin ulkona katsellen avaruuteen toivoen välähdystä vuotuisesta Perseid-meteorisuihkusta, kun ajatus lyö minua - entä jos hääparit olisivat ylöspäin tanssimassa tähtiä? No, niin paljon meteorisuihkun suhteen (siellä on aina ensi vuonna, eikö?), Kun kilpahdin takaisin sisälle pelaamaan Photoshopissa ja katsomaan, missä idea vie minut.

Ei ole yllättävää, että tämän "tanssi tähtiä" -tehosteen luominen (ei suhdetta tiettyyn samankaltaisella TV-ohjelmalla) on hyvin yksinkertaista. Itse asiassa muutama vaiheista on lainattu aikaisemmalta Luo Tähtitaivas -taistelu- opetusohjelmastamme, joten jos olet työskennellyt sen läpi, osa tästä on jo tuttu sinulle.

Tämän efektin luomiseksi tarvitaan valokuva kahdesta läheltä toistaan ​​tanssivasta ihmisestä, mieluiten morsiamen ja sulhanen kanssa, mutta sen ei välttämättä tarvitse olla. Käytän Photoshop CS5: ää koko opetusohjelman, mutta kaikki viimeisimmät versiot tekevät niin. Tässä on lopullinen tulos, johon pyrimme:

Lopullinen vaikutus.

Kuinka luoda tanssi tähtivaikutelmassa

Vaihe 1: Luo uusi asiakirja

Aloita luomalla efektille uusi asiakirja siirtymällä näytön yläreunassa olevan valikkorivin Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Uusi tai valitsemalla Ctrl + N (Win) / Command + N (Mac) komennon avaamiseksi pikanäppäimellä:

Valitse Tiedosto> Uusi.

Tämä avaa Photoshopin Uusi asiakirja -valintaikkunan. Annan tavallisen valokuvakehyksen koon, joka on 8 tuumaa leveydelle ja 10 tuumaa korkeudelle (tarvitsemasi koko voi olla erilainen), ja koska haluan tulostaa lopputuloksen, annan tarkkuuden arvon 240 pikseliä / tuuma . Valintaikkunan yläosassa on vaihtoehto, jolla uudelle dokumentille annetaan nimi. Yleensä en vaivaudu nimeämään asiakirjoja ennen kuin aion tallentaa ne myöhemmin, mutta nimeämällä asiakirjasi "Dancing In The Stars" (tai jotain vastaavaa) tämän oppaan helpottamiseksi. Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Uusi asiakirjasi ilmestyy näytölle:

Uusi asiakirja -valintaikkuna.

Vaihe 2: Täytä uusi asiakirja mustalla

Paina näppäimistön kirjainta D palauttaaksesi Photoshopin Etu- ja Taustavärit nopeasti oletusasetuksiin tarvittaessa, mikä asettaa Etuosan värit mustiksi . Paina sitten Alt + askelpalautin (Win) / Option + Poista (Mac) täyttääksesi uuden asiakirjan nykyisellä etualan värillä (musta):

Asiakirja, kun se on täytetty mustalla.

Vaihe 3: Lisää ääntä

Luodaan tähtiä. Siirry Suodatin- valikkoon, valitse Melu ja sitten Lisää melu :

Valitse Suodatin> Melu> Lisää melu.

Kun Lisää melu -valintaikkuna tulee näkyviin, lisää Määrä noin noin 120% : iin vetämällä liukusäädintä oikealle. Varmista, että Gaussian ja Monokromaattiset asetukset on valittu valintaikkunan alareunassa:

Lisää melusuodattimen valintaikkuna.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan siitä. Asiakirjasi tulisi nyt täyttää paljon melua:

Asiakirja Lisää melu -suodattimen käytön jälkeen.

Vaihe 4: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Palaa takaisin Suodatin- valikkoon ja valitse tällä kertaa Blur ja sitten Gaussian Blur :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Kun Gaussian hämärtää -valintaikkuna tulee näkyviin, kirjoita sädearvo, joka on noin 0, 3 pikseliä, niin tarpeeksi, että osa melusta voidaan koota yhteen. Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta:

Gaussian hämärtää -valintaikkuna.

Vaihe 5: A-tason kuvan säätö

Siirry Kuvavalikkoon, valitse Säädöt ja valitse sitten Tasot tai paina Ctrl + L (Win) / Command + L (Mac) päästäksesi tasoille pikanäppäimellä:

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Tasot.

Suoraan histogrammin alapuolella (alue, joka näyttää mustalta vuorelta) Tasot-valintaikkunassa on kolme pientä liukusäädintä - musta vasemmalla vasemmalla, valkoinen vasemmalla oikealla ja harmaa keskellä. Napsauta mustaa liukusäädintä ja vedä sitä oikealle. Kun vedät liukusäädintä, näet yhä enemmän valkoista kohinaa katoavan asiakirjasta. Jäljelle jäävistä valkoisista pisteistä tulee tähtiämme. Vedä mustaa liukusäädintä tarvittaessa oikealle, kunnes olet tyytyväinen kuvan tähdet:

Vedä mustaa liukusäädintä oikealle kohti vähentääksesi melua ja luodaksesi tähtiä.

Tähtien kirkkautta varten napsauta valkoista liukusäädintä ja vedä sitä lyhyen matkan päässä vasemmalle. Saatat joutua liikkumaan edestakaisin mustan ja valkoisen liukusäätimen välillä tulosten hienosäätöön:

Vedä valkoista liukusäädintä vasemmalle kirkastaaksesi tähtiä.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan Tasot-valintaikkunan. Asiakirjan tähdet näyttävät nyt noin:

Tähdet on lisätty asiakirjaan.

Vaihe 6: Lisää uusi kerros

Lisää uusi tyhjä kerros asiakirjaan napsauttamalla Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Uusi kerros -kuvake.

Vaihe 7: Valitse Gradient Tool

Valitse Photoshop's Gradient Tool työkalupaneelista :

Liukuvärityökalu.

Vaihe 8: Piirrä valkoinen tai musta säteittäinen kaltevuus

Vaiheessa 2 palautamme Photoshopin etualan ja taustavärin oletusasetuksiinsa painamalla näppäimistön kirjainta D, mikä teki etualalla värin mustana (ja taustaväri valkoisena). Tällä kertaa paina näppäimistön X- kirjainta vaihtaaksesi värejä, jolloin etualan väri on valkoinen ja taustaväri musta. Voit nähdä, mihin väreihin tällä hetkellä asetetaan, tarkastelemalla Työkalut-paneelin alaosassa olevaa Etu- ja Taustaväri-värimallia:

Nykyinen etualan väri (vasen värimalli) ja taustaväri (oikea värimalli).

Syy siihen, että teimme tämän, koska meidän on valittava valkoisesta mustaan ​​kaltevuus, ja oletusarvoisesti Photoshop valitsee kaltevuuden nykyisten etualan ja taustavärien perusteella, mikä tarkoittaa, että meillä pitäisi nyt olla jo valittu valkoisesta mustaan ​​kaltevuus. Voit nähdä nykyiset kaltevuusvärit tarkastelemalla Asetukset-palkin kaltevuuden esikatselupalkkia :

Oletusarvon mukaan valkoisesta mustan gradientin tulisi näkyä esikatselupalkissa.

Jos jokin muu gradientti on valittuna tällä hetkellä, napsauta vain gradientin esikatselupalkkia, joka avaa Photoshopin Gradient Editor -sovelluksen, ja napsauta sitten Etuala tausta taustagradientin pikkukuvaa (vasen yläosa) valitaksesi se. Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan Gradient Editorista:

Napsauta Etuala taustaan ​​-gradientin pikkukuvaa valitaksesi sen tarvittaessa.

Napsauta lopuksi radiaaligradienttikuvaketta Asetukset-palkissa:

Valitse Radial-vaihtoehto.

Kun valkoinen - musta säteittäinen kaltevuus on nyt valittu, napsauta suunnilleen puolivälissä asiakirjan keski- ja alareunasta asettaaksesi kaltevuuden aloituspisteen. Vedä sitten hiiren painikkeesi edelleen painettuna, vedä suoraan ylös yläosaan:

Napsauta ja vedä kaltevuuden siirtymäalue.

Vapauta hiiren painike asiakirjan yläosassa, ja Photoshop piirtää suuren säteittäisen kaltevuuden, jonka keskellä on valkoinen (jossa napsautit alun perin) ja joka häipyy vähitellen mustalle liikkuessa kohti reunoja:

Photoshop piirtää kaltevuuden, kun vapautat hiiren painikkeen.

Vaihe 9: Muuta kaltevuuden kokoa ilmaisella muunnoksella

Siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen tai paina Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) päästäksesi vapaaksi muuntamiseen pikanäppäimellä:

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Free Transform -ruudun ja käsittelee kaltevuuden ympäri. Napsauta kahvaa (pieni neliö) yläreunan keskellä ja vedä sitä suoraan alaspäin, kunnes kaltevuus kattaa vain asiakirjan alaosan kolmannen. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen ja poistumaan Free Transform -sovelluksesta:

Vedä ylempää keskikahvaa alaspäin, kunnes kaltevuus on noin kolmasosa alkuperäisestä koosta.

Vaihe 10: Vaihda kerrossekoitustila ruuduksi

Jos haluat sekoittaa kaltevuuden tähtiin sen takana, jotta se näyttää valolta, joka paistaa kaukaisesta galaksista, vaihda gradientin kerroksen sekoitustila normaalista näytölle :

Vaihda sekoitustila tilaksi Näyttö.

Kun sekoitustilaksi on valittu Näyttö, tähdet ovat nyt näkyvissä kaltevuuden tummempien ulkoreunojen läpi:

Näyttösekoitustilassa kaikki kiinteän mustan alueen pinnat katoavat.

Vaihe 11: Avaa kuva tanssivasta parista

Olemme valmiita lisäämään tanssiva parimme tähtiin. Avaa valokuvasi, joka sisältää parin. Tässä on kuva, jota käytän. Valokuva aukeaa erillisessä asiakirjaikkunassa:

Iloinen pari.

Vaihe 12: Valitse pari

Valitse vain valokuvassa olevat parit valitsemallasi Photoshop-valintatyökalulla ( Lasso-työkalu, Magneettinen Lasso-työkalu, Kynätyökalu jne.). Kun olet valmis, sinun pitäisi nähdä valinta ääriviivat heidän ympärillään:

Valitse pari.

Vaihe 13: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi parit nopeasti omaan tasoonsa Tasot-paneelissa:

Pari on nyt oma kerros kaikki itselleen.

Vaihe 14: Siirrä kerros tähti-asiakirjaan

Kun pariskunnan kerros on valittu Tasot-paneelissa, siirry Taso- valikkoon ja valitse Kopioi kerros :

Siirry kohtaan Kerros> Kopioi kerros.

Aiomme kopioida tämän tason tähtidokumenttiin. Kun Monista kerros -valintaikkuna tulee näkyviin, nimeä taso Pari valintaikkunan yläreunassa (missä se sanoo Monista kerros 1 nimellä ). Valitse sitten "Dancing In The Stars" -asiakirja tason kohteeksi. Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan:

Nimeä kopiokerros "Pari" ja aseta tähtidokumentti määränpääksi.

Vaihda takaisin tähtiasiakirjaan (voit sulkea kuvan asiakirjasta tässä vaiheessa). Löydämme parit, jotka nyt tanssivat tähtiä edessä (siirrämme ne paikoilleen hetkessä):

Pari on lisätty asiakirjaan.

Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme, että pari istuu nyt omalla kerroksellaan nimeltään "Pari" kahden muun kerroksen yläpuolella:

Photoshop sijoitti "Pari" -kerroksen alkuperäisen kahden kerroksen yläpuolelle.

Vaihe 15: Siirrä ja muuta paria ilmaisella muunnoksella

Paina Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) tuodaksesi Free Transform -ruudun nopeasti esiin ja käsittelemällä paria, jotta voimme muuttaa niiden kokoa tarvittaessa ja siirtää ne paikoilleen. Jos haluat muuttaa parin kokoa, pidä Shift- näppäintä painettuna ja vedä mitä tahansa neljästä kulmakahvasta . Vaihto-näppäimen pitäminen alhaalla vetäessä rajoittaa parin kuvasuhdetta, jotta et vääristä parien yleistä muotoa. Siirrä ne paikoilleen napsauttamalla Free Transform -rajoituskentän mitä tahansa kohtaa ja vetämällä niitä hiirellä asiakirjan sisälle. Siirrä niitä niin, että näyttää siltä, ​​että ne seisovat suoraan "galaksin" keskellä. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutokset ja poistumaan Free Transform -sovelluksesta:

Siirrä pari suoraan kaltevuuden keskikohdan yläpuolelle.

Vaihe 16: Lisää kerrosmaski

Napsauta Tasojen naamio -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa lisätäksesi kerrosmaskin "Pari" -kerrokseen:

Napsauta Layer Mask -kuvaketta.

Kerrosmaskin pikkukuva näkyy esikatselukuvan oikealla puolella:

s

Kerrosmaskin pikkukuva.

Vaihe 17: Piirrä lineaarinen gradientti kerrosmaskiin

Aiomme käyttää kerrosnaamaria sekoittamaan parin alaosan kaltevuuteen, ikään kuin galaksin valo heijastaisi heitä. Valitse Gradient Tool uudelleen Työkalut-paneelista. Napsauta sitten Asetukset-palkissa ylöspäin Lineaarinen kaltevuuskuvaketta:

Napsauta Lineaarinen gradientti -vaihtoehtoa.

Sekoittaa pari kaltevuuteen napsauttamalla jonkin verran heidän polvitason alapuolelle asettaaksesi kaltevuuden aloituspisteen, ja hiiren painikkeeni edelleen painettuna, vedän alas vain sulhanen jalkojen yläpuolelle. Pidä Shift- näppäintä painettuna vetäessäsi. Tämä rajoittaa vetämissuuntaa ja helpottaa vetämistä suoraan alas:

Vedä lyhyt pystysuuntainen kaltevuus kerrosmaskiin.

Koska piirrimme gradientin kerrosmaskille, ei itse kerrokselle, kun vapautat hiiren painikkeen, pari sekoittuu kauniisti niiden alapuolella olevaan "galaksiin":

Kuva sekoitettuaan pari kaltevuuteen.

Vaihe 18: väritä kuva värisävyn / kylläisyyden säätökerroksella

Annetaan galaksille väriä. Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Uusi säätökerros -kuvake.

Valitse Sävy / kylläisyys ilmestyvästä säätökerrosluettelosta:

Valitse Sävy / kylläisyys.

Jos käytät Photoshop CS5: tä sellaisena kuin minä olen täällä, Sävy / kylläisyys -asetukset ilmestyvät säätöpaneeliin, uusi CS5: ssä. Photoshop CS4: ssä ja aiemmissa, Sävy / kylläisyys -valintaikkuna avautuu. Aion antaa galaksilleni mukavan sinisen värin. Valitse ensin Väri- vaihtoehto napsauttamalla sen valintaruutua. Kun Väri on valittuna, haluat käyttää samaa käyttämääni väriä, aseta Värisävy- arvoksi 240 ja nosta kylläisyys 50%: iin (jos haluat kokeilla eri väriä, vedä Värisävy-liukusäädintä vasemmalle tai oikealle):

Sävy / kylläisyysasetukset.

Jos käytät Photoshop CS4 -sovellusta tai aiempaa, napsauta OK, kun olet valmis, poistuaksesi valintaikkunasta. CS5: n Säätöpaneelista ei tarvitse sulkeutua. Väri näyttää tällä hetkellä liian voimakkaalta, mutta korjaamme seuraavan:

Väri on tällä hetkellä liian voimakas.

Vaihe 19: Vaihda sekoitustila värilliseksi ja pienennä opasiteettia

Vaihda Värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen sekoitustila normaalista väriin siten, että vain kuvan värit eivät vaikuta kirkkausarvoihin. Vähennä värin voimakkuutta laskemalla sitten sävyn / kylläisyyden säätökerroksen opasiteetti noin 60% : iin :

Vaihda sekoitustilaksi Väri ja laske opasiteetti.

Värjäysvaikutus on nyt paljon hienovaraisempi. Vielä yksi viimeinen tehtävä jäljellä:

Kuva värin vähentämisen jälkeen.

Vaihe 20: Piirrä lineaarinen gradientti värisävy / kylläisyyskerrosmaskiin

Asioiden lopettamiseksi saadaan näyttää siltä, ​​että galaksin valo heijastaa paria, sen sijaan, että koko kuva olisi väritetty sinisellä (tai valitsemallasi värillä). Tämä palauttaa alkuperäisen ihonvärin heidän kasvoihinsa. Kun Gradient-työkalu on edelleen valittuna, napsautin morsiamen vyötäröllä asettaakseni gradientin aloituspisteen ja hiiren painikkeeni edelleen painettuna vedän hänen olkapäähän pitäen Shift- näppäintä myös alaspäin helpota vetää suoraan ylös:

Varmista, että lopetat siirtymäalueesi ennen kuin pääset parin kasvoihin.

Kun taas piirrimme gradientin kerrosmaskille (värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen naamio, jonka Photoshop oli jo valinnut meille), emme oikeastaan ​​näe gradienttia asiakirjassa. Sen sijaan galaksin väri ulottuu nyt vain morsiamen vyötärölle ja alkaa sitten haalistua nopeasti paljastaen kuvan alkuperäiset värit täydentäen "tanssia tähtiä" -tehostetta:

Lopullinen tulos.