Opi käyttämään Photoshop CC 2019: n uutta Paint Symmetry -ominaisuutta luomaan helposti hauskoja, symmetrisiä taidetta ja malleja!

Photoshopin maalisymmetria antaa sinun maalata useita siveltimiä kerralla peilikuvaisten, symmetristen kuvioiden ja kuvioiden luomiseksi. Se toimii Harjatyökalun, Lyijykynätyökalun ja Pyyhetyökalun kanssa, ja se toimii myös kerrosmaskien kanssa.

Ensimmäinen lisäys teknisenä esikatseluna Photoshop CC 2018: hon, Paint Symmetry on nyt virallinen osa Photoshopia vuodesta CC 2019. Kaikki CC 2018: n perussymmetriavaihtoehdot, kuten pystysuora, vaaka ja diagonaali, ovat mukana. Plus CC 2019 lisää myös kaksi uutta symmetriamuotoa, Radial ja Mandala, joiden avulla voit luoda uskomattomia, erittäin monimutkaisia ​​symmetrisiä taidetta sekunneissa! Katsotaan kuinka se toimii.

Seurataksesi tarvitset Photoshop CC: n. Ja jos olet jo Creative Cloud -tilaaja, varmista, että kopio Photoshop CC: stä on ajan tasalla. Aloitetaan!

Kuinka maalata symmetrisesti Photoshopissa

Aloitamme opiskelemalla perusteita siitä, kuinka Paint Symmetry -sovellusta voidaan luoda symmetrisen taidetta ja malleja varten. Kun olemme tunteneet perustiedot, näytän sinulle kuinka yhdistää Maalisymmetria kerrosmaskeihin luovien tehosteiden saavuttamiseksi!

Vaihe 1: Lisää uusi tyhjä kerros

Aloita lisäämällä uusi tyhjä kerros dokumenttiin. Tämä pitää sivelyt erillään kaikesta muusta. Lisää uusi taso napsauttamalla Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Vaihe 2: Valitse Harjatyökalu, Lyijykynätyökalu tai Pyyhetyökalu

Paint Symmetry toimii Harjatyökalun, Lyijykynä-työkalun ja Pyyhetyökalun kanssa, jotka kaikki löytyvät työkaluriviltä. Valitsen Harjatyökalun :

Harjatyökalun valitseminen.

Kuinka ladata yli 1000 harjaa Photoshopista

Vaihe 3: Avaa Paint Symmetry -valikko

Kun Harja, Lyijykynä tai Pyyhetyökalu on valittu, Paint Symmetry -kuvake (pieni perhonen) tulee Asetukset-palkkiin. Avaa Paint Symmetry -valikko napsauttamalla kuvaketta:

Napsauttamalla Paint Symmetry (butterfly) -kuvaketta.

Vaihe 4: Valitse symmetriavaihtoehto

Valitse sitten valikossa symmetriavaihtoehto luettelosta. CC 2019 -sarjassa on valittavana kymmenen eri tyyliä, mukaan lukien uudet Radial- ja Mandala-vaihtoehdot alareunassa:

Maalaussymmetria-asetukset Photoshop CC 2019: ssä.

Maalaussymmetria-asetukset Photoshop CC 2019: ssä

Tässä on lyhyt yhteenveto siitä, kuinka Photoshopin kymmenen maalisymmetriavaihtoehtoa toimii:

  • Pysty: Jaa kangas pystysuunnassa ja peilaa siveltimen puolelta toiselle.
  • Vaaka: Jaa kangas vaakatasossa ja peilaa siveltimen ylhäältä alas tai alhaalta ylöspäin.
  • Kaksiakseli: Jaa kangas pystysuoraan ja vaakasuoraan neljään yhtä suureen osaan (vasen yläosa, oikea yläosa, vasen alaosa ja alaosa oikea). Yhden osan maalaus heijastaa harjaiskujasi muissa kolmessa.
  • Vino: jakaa kankaan vinosti ja peilaa siveltimen puolelta toiselle.
  • Aaltoileva: Samanlainen kuin pystysuora, mutta kaarevalla, aaltoviivalla suoran sijaan.
  • Ympyrä: Peilin siveltimet, jotka on maalattu ympyrän sisälle ympyrän ulkopuolelle, ja päinvastoin.
  • Spiraali: Spiraalin siveltimet, jotka on maalattu kierrepolun molemmille puolille.
  • Rinnakkaisviivat: Jaa kangas kolmeen pystysuoraan osaan käyttämällä kahta rinnakkaista pystysuoraa viivaa. Keskimmäiseen osaan maalatut harjataulut heijastavat vasenta ja oikeaa osaa.
  • Radiaalinen: Jaa kangas diagonaalisegmentteihin tai "viipaleiksi". Yhdessä segmentissä maalatut harjaiskuvat peilataan toisissa.
  • Mandala: Samanlainen kuin radiaalinen, mutta heijastaa myös kunkin segmentin harjaiskuja, luomalla kaksi kertaa niin paljon harjaiskuja kuin radiaalinen.

Emme käy läpi kaikkia symmetriavaihtoehtoja täällä, koska voit kokeilla niitä itse. Mutta näyttääkseni perustelut siitä, kuinka ne toimivat, valitsen yksinkertaisen, kuten kaksoisakselin . Kaksiakseli on yhdistelmä sen yläpuolella luetelluista pysty- ja vaakatiloista:

Valitaan yksi kymmenestä maalisymmetriavaihtoehdosta.

Symmetriapolku

Valinnan valitseminen valikosta lisää sinisen symmetrian polun asiakirjaan. Tässä tapauksessa se on kaksiakselinen symmetriapolku, joka jakaa kankaan pystysuoraan ja vaakasuoraan neljään yhtä suureen osaan:

Symmetriapolku tulee näkyviin.

Vaihe 5: Muuta polun kokoa ja hyväksy se

Ennen kuin voit maalata symmetriapolulla, Photoshop asettaa ensin Transform-kentän polun ympärille, jotta voit skaalata ja muuttaa sen kokoa tarvittaessa. Mutta huomaa, että polku on tarkoitettu vain visuaaliseksi viitteeksi . Symmetriapolut vaikuttavat aina koko kankaaseen polun todellisesta koosta riippumatta. Koska maalaamalla polun rajan ulkopuolella on sama vaikutus kuin sen sisällä maalaamiseen, symmetriapolkujen koon muuttamisella ei todellakaan ole mitään hyötyä. Joten useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse muuttaa sitä.

Jos kuitenkin haluat muuttaa reitin kokoa, vedä mitä tahansa muunnoksen kahvoista mittaamaan polkua suhteessa. Jos haluat skaalata polun keskustasta, pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna vetämällä kahvaa. Voit myös siirtää polun toiseen sijaintiin asiakirjassa napsauttamalla ja vetämällä Muunna-ruutua:

Symmetriapolun skaalaaminen vetämällä kulmakahvaa.

Aiheeseen liittyviä: Free Transformin uudet ominaisuudet ja muutokset CC 2019: ssä

Hyväksy polku (vaikka et muokannut sen kokoa) ja poistu Transform-komennosta napsauttamalla valintaikkunan valintamerkkiä tai painamalla näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac):

Napsauttamalla valintaruutua sitouttaaksesi polun.

Vaihe 6: Maalaa yhteen osaan symmetrian luomiseksi

Sitten, kun symmetriapolku on paikallaan, maalaa yksinkertaisesti yhden osan sisäpuolelle. Photoshop kopioi ja peilaa siveltimen automaattisesti muihin osiin luomalla symmetrisen kuvan:

Yhden siveltimen maalaaminen luo useita peilausiskuja.

Mitä enemmän harjaiskuja maalaat, sitä monimutkaisemmaksi muotoilu tulee. Jopa rajoitetulla maalaustaidolla Photoshopin avulla on helppo keksitä jotain mielenkiintoista:

Lisää siveltimien maalaaminen lisää symmetristä muotoilua.

Kuinka piilottaa symmetriapolku

Jos haluat tarkastella taidetta ilman, että sininen symmetriapolku on menossa tielle, piilota polku napsauttamalla Paint Symmetry -kuvaketta (perhonen) Asetukset-palkissa ja valitsemalla Piilota symmetria :

Piilosymmetrian valitseminen Maalisymmetria-vaihtoehdoista.

Koska polku on vain visuaalinen viittaus, voit jatkaa maalaamista ja lisäämistä suunnitteluun myös polulla piilotettuna:

Polun piilottaminen antaa sinulle mahdollisuuden maalata symmetrisesti.

Kuinka näyttää symmetriapolku

Voit näyttää polun uudelleen napsauttamalla perhoskuvaketta Asetukset-palkissa ja valitsemalla Näytä symmetria :

Valitse Valitse symmetria Maalaussymmetria -vaihtoehdoista.

Ja nyt polku on jälleen kerran näkyvissä:

Onko se taidetta? Todennäköisesti ei, mutta se oli varmasti helppoa.

Symmetriapolun tarkasteleminen Polut-paneelissa

Kuten Photoshopin tavalliset polut, symmetriapolut näkyvät Polut-paneelissa . Polku nimitetään sen symmetriamoodin perusteella (tässä tapauksessa "kaksiakselinen symmetria 1"). Ja pienoiskuvan oikeassa alakulmassa oleva perhonenkuvake kertoo meille paitsi, että se on symmetriapolku, myös että se on tällä hetkellä aktiivinen. Samassa asiakirjassa voi olla useita symmetriapolkuja (kuten näemme hetkessä), mutta vain yksi voi olla aktiivinen kerrallaan:

Symmetriapolkuja voidaan tarkastella ja valita Polut-paneelista.

Uudet Radial- ja Mandala-symmetriavaihtoehdot

Uutta Photoshop CC 2019 -sarjassa ovat kaksi uutta Paint Symmetry -vaihtoehtoa, Radial ja Mandala . Katsotaan kuinka ne toimivat.

Kuinka käyttää radiaalista symmetria -asetusta

Radiaalinen symmetriatila jakaa kankaan diagonaalisiin segmentteihin tai "viipaleiksi" (ajattele pizzaviipaleita). Yhdessä viipaleessa maalaaminen peilaa siveltimen iskut muissa.

Vaihe 1: Valitse Radial Path Symmetry -vaihtoehdoista

Napsauta perhoskuvaketta Asetukset-palkissa ja valitse Radial luettelosta:

Radiaalin valitseminen Paint Symmetry -vaihtoehdoista.

Vaihe 2: Aseta segmenttien lukumäärä

Valitse sitten tarvittavien polkuosien (viipaleiden) lukumäärä 2-12. Menen 5: llä:

Segmenttien määrän valitseminen jaettavaksi kankaalle.

Vaihe 3: Maalaa yhteen segmentistä

Ja maalaa sitten vain yhteen segmentistä. Photoshop peilaa harjastahtisi muissa segmenteissä luomalla säteittäisen kuvion:

Radiaalisen symmetriamuodon luominen.

Kuinka käyttää Mandala -symmetria-vaihtoehtoa

Kuten radiaalinen, myös Mandala-symmetriatila jakaa kankaan diagonaalisegmentteihin. Radialin ja Mandalan välinen ero on siinä, että Mandala peilaa siveltimen muissa segmenteissä samalla tavoin samalla segmentillä olevan iskun. Tämä lisää kaksinkertaisen määrän siveltimiä kuin Radial, jolloin voit luoda erittäin monimutkaisia ​​symmetrisiä kuvioita erittäin vähän aikaa ja vaivaa.

Vaihe 1: Valitse Mandala Polun symmetria -asetuksista

Napsauta perhoskuvaketta Asetukset-palkissa ja valitse Mandala luettelosta:

Mandalan valitseminen Paint Symmetry -vaihtoehdoista.

Vaihe 2: Aseta segmenttien lukumäärä

Valitse sitten aivan kuten Radialin kanssa, tarvitsemasi reittisegmenttien lukumäärä. Vaikka Radial antaa sinun valita jopa 12 segmenttiä, Mandala rajoittuu 10: een. Menen kahdeksan kanssa:

Segmenttien lukumäärän valitseminen.

Vaihe 3: Maalaa yhteen segmentistä

Ja sitten, kuten ennenkin, maalaa yhdelle segmenteistä. Photoshop peilaa harjaiskuvasi samassa segmentissä, johon maalaat, ja se peilaa molemmissa harjaiskuissa muissa segmenteissä. Tämä monimutkainen suunnittelu kesti vain muutaman minuutin:

Mandala on vaikuttavin (ja hauskin) Photoshopin Paint Symmetry -vaihtoehdoista.

Kuinka kumota harjaiskuja, kun teet virheen

Symmetristen mallien luominen Photoshopissa on hauskaa ja helppoa, mutta voi myös edellyttää paljon kokeiluja ja virheitä. Jos et pidä juuri maalaamastasi harjahalkaisusta, voit peruuttaa sen näppäimistöltä painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac). Jatka pikakuvakkeen painamista, jos haluat kumota useita harjaiskuja. Voit tehdä harjaiskuja uudelleen painamalla Shift + Ctrl + Z (Win) / Shift + Command + Z (Mac).

Kuinka vaihtaa symmetriapolkujen välillä

Photoshop antaa meille lisätä useita symmetriapolkuja samaan asiakirjaan, ja jokainen lisäämäsi näkyy Polut- paneelissa. Pienoiskuvan oikeassa alakulmassa oleva perhonenkuvake osoittaa aktiivisen symmetriapolun. Vain yksi polku voi olla aktiivinen kerrallaan. Tässä tapauksessa Mandala-polkuni on aktiivinen:

Perhoskuvake näyttää aktiivisen polun.

Voit siirtyä johonkin muista luettelon poluista napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) tarvitsemallasi polulla:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauttamalla (Mac) radiaalisymmetriapolulla.

Valitse sitten valikosta Tee symmetriapolku :

Valitse "Tee symmetriapolku" -komento.

Tämä poistaa edellisen polun ja aktivoi uuden, jotta voit maalata sen kanssa asiakirjassa:

Radiaalinen symmetriapolku on nyt aktiivinen.

Viimeksi käytetty symmetria -vaihtoehto

Voit myös siirtyä nykyiseltä symmetriapolulta aiemmin käytettyyn polkuun napsauttamalla perhoskuvaketta Asetukset-palkissa ja valitsemalla Viimeksi käytetty symmetria :

Radiaalinen symmetriapolku on nyt aktiivinen.

Kuinka sammuttaa maalisymmetria

Voit poistaa Paint Symmetry -sovelluksen käytöstä ja jatkaa maalausta ilman symmetriavaikutusta napsauttamalla perhoskuvaketta Asetukset-palkissa ja valitsemalla Symmetry Pois :

Valitse "Symmetry Off" valikosta.

Kuinka käyttää maalisymmetriaa kerrosmaskin kanssa

Nyt kun olemme oppineet Paint Symmetry -toiminnan perusteet, tarkastellaan kuinka voimme käyttää symmetriapolkua kerrosmaskin kanssa luoda jotain vielä mielenkiintoisempaa.

Tässä asiakirjassa on säteittäinen kaltevuus taustakerroksessa:

Radiaalinen spektrigradientti.

Ja jos katsomme Tasot-paneelista, näemme, että minulla on myös kiinteä musta kerros, joka istuu kaltevuuden yläpuolella. Kytkin yläkerroksen päälle napsauttamalla sen näkyvyyskuvaketta:

Yläkerroksen kytkeminen päälle asiakirjassa.

Ja nyt asiakirja on täynnä mustaa, ja se estää kaltevuuden näkymästä:

Yläkerros on nyt piilossa kaltevuus.

Vaihe 1: Lisää kerrosmaski

Kun ylin kerros on valittu, lisääni tasomaski napsauttamalla Lisää tasoimaski -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Lisää kerrosmaski -kuvaketta.

Yläkerroksessa näkyy kerrosmaskin pikkukuva:

Kerrosmaskin pikkukuva.

Vaihe 2: Valitse harjatyökalu

Valitsen Harjatyökalun työkaluriviltä:

Harjatyökalun valitseminen.

Vaihe 3: Aseta etualan väri mustaksi

Ja koska haluan piilottaa yläkerroksen alueille, joilla symmetriavaikutus näkyy, varmistuan, että etualan väri (harjan väri) on asetettu mustalle :

Harjan värin asettaminen mustalle.

Vaihe 4: Valitse Paint Symmetry -vaihtoehto

Valitsen Mandalan Asetukset-palkin Paint Symmetry -vaihtoehdoista:

Symmetriavaihtoehdon valitseminen.

Ja Photoshop lisää Mandala-symmetriapolun asiakirjaan. Hyväksyn sen painamalla näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac):

Symmetriapolku lisätään asiakirjaan.

Vaihe 5: Maalaa symmetrinen kuvio kerrosnaamarille

Piilota sitten nykyinen kerros ja paljasta sen alapuolella oleva kerros maalaamalla sitten kerrosmaski. Kun symmetriavaikutus laajenee, yhä enemmän alla olevasta kerroksesta paljastuu. Tässä tapauksessa gradientini värit näkyvät siveltimen kautta:

Maalaus symmetriapolulla kerrosnaamariin alla olevan kuvan paljastamiseksi.

Jatkan maalausta lisätäkseni lisää siveltimiä Mandala-efektiin. Ja tässä on lopullinen, värikäs tulokseni:

Lopullinen Mandala-suunnittelu.

Ja siellä meillä se on! Näin voit käyttää Paint Symmetryä Photoshop CC 2019: ssä! Tutustu Photoshopin perustiedot -osaan saadaksesi lisää oppaita! Ja älä unohda, kaikki oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!