Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa tarkastellaan kuinka luoda uudelleen sama väri- ja liikkeen epäterävyysvaikutus, jota käytettiin elokuvan julisteessa vuoden 2007 kesän suurimpaan toimintaelokuvaan, Bourne Ultimatumiin. Käytämme Photoshopin sävyn / kylläisyyden säätökerrosta kuvan väritykseen värillä, jonka olen näytteenottanut suoraan itse julisteesta.

Luodaan liikkeen epäterävyys käyttämällä Photoshopin klassista Motion Blur -suodatinta. Viimeistelemme efekti parilla kerrosmaskeilla palauttaaksemme vain ripauksen alkuperäisestä kuvasta tulevat lihavärit sekä hämärtämisvaikutuksen poistamiseksi pääkohteesta.

Suorittaaksesi tämän Photoshop-opetusohjelman tarvitset kuvan Matt Damonista, joka kävelee kohti sinua etsiessään hieman järkyttyneestä jostakin ja kantaen aseen. Jos sinulla ei ole tällaista kuvaa (ja toivottavasti sinulla ei ole), kaikki valokuvassa joku kadulla kohti sinua kävelee.

Tässä on kuva, jota käytän tähän Photoshop-tehosteisiin:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on sama kuva levitettäessä siihen "Bourne Ultimatum" -väri- ja liikkeen epäterävyysvaikutus:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Kuten usein käy ilmi monista Photoshop-oppaistamme (ja myös hyvä tapa päästä mukaan), ensimmäinen asia, jonka haluamme tehdä luomalla tämän tehosteen, on kopioida taustakerrosta. Photoshopin Tasot-paletti näyttää tällä hetkellä, että meillä on vain yksi kerros, Tausta-kerros, joka sisältää alkuperäisen kuvan:

Tasot-paletti, joka näyttää alkuperäisen kuvan taustakerroksessa.

Kopioidaan kerros käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Kun nyt tarkastelen Tasot-palettia, huomaan, että Photoshop on kopioinut Taustakerrokseni ja nimeltään kopion "Taso 1". Kopio on myös alkuperäisen taustakerroksen yläpuolella:

Kopioi taustakerros painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 2: Aseta väri, jonka haluat värittää kuvan etualan väreksi

Käytämme "Värisävy / kylläisyys" -säätökerrosta kuvan värittämiseen hetkessä, mutta asioiden helpottamiseksi valitsemme ensin värin, jota aiomme käyttää asettamalla sen etualan väreksi. Tällä tavoin meidän ei tarvitse selata mitään sävy / kylläisyys -valintaikkunan liukusäätimiä yrittäessään löytää haluamamme väri. Napsauta työkalupaletin Etuväri-värimallia :

Napsauta etualan värimallia lähellä Työkalut-paletin alaosaa.

Kun napsautat sitä, Photoshopin värivalitsin tulee näkyviin. Voit tietysti vapaasti käyttää mitä väriä haluat. Olen mennyt eteenpäin ja näytteenottanut väriä suoraan elokuvajulisteesta, joten jos haluat käyttää samaa väriä, jota käytän, etsi RGB- asetukset Värivalitsimen oikeasta alakulmasta ja kirjoita R- arvoon 48 arvo (joka tarkoittaa punaista), 94 G- arvolle (vihreä) ja 116 B- arvolle (sininen):

Käytä värinvalitsinta valitaksesi väri, jolla haluat värjätä kuvan.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta.

Vaihe 3: väritä kuva värisävyn / kylläisyyden säätökerroksella

Nyt kun olemme valinneet värin, jota käytämme kuvan väritykseen, tämä seuraava vaihe tulee olemaan helppo. Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta "Uusi säätökerros" -kuvaketta.

Valitse sitten Sävy / kylläisyys esiin tulevasta luettelosta:

Valitse luettelosta "Sävy / kylläisyys".

Tämä tuo esiin Photoshopin Sävy / kylläisyys -valintaikkunan. Koska olemme jo valinneet värin, jolla haluamme värittää kuvan, tässä meidän tarvitsee vain valita Väri- vaihtoehto valintaikkunan oikeassa alakulmassa:

Valitse "Väri" -vaihtoehto.

Heti kun tarkistat vaihtoehdon, Photoshop menee eteenpäin ja värittää kuvan valitsemallasi etualan värillä:

Photoshop värittää kuvan valitsemallasi etualalla.

Napsauta OK poistuaksesi Sävy / kylläisyys -valintaikkunasta.

Vaihe 4: Valitse harjatyökalu

"Bourne Ultimatumin" elokuvajulisteessa koko kuva on väritetty lukuun ottamatta Matt Damonin kasvoja ja käsiä, joissa osa hänen alkuperäisestä lihassävystään näkyy läpi, ja voimme tehdä saman asian kuvan kanssa erittäin helposti. Ensinnäkin tarvitsemme Brush Tool -sovellusta, joten joko valitse se Tools-paletista tai paina näppäimistön B :

Valitse Harjatyökalu.

Vaihe 5: Aseta etualan väri mustaksi

Palauttaaksesi osan alkuperäisen kuvan väreistä maalaamme siveltimellä mustalla sävyn / kylläisyyden säätökerroksen kerrosmaskiin. Missä tahansa maalaamme mustalla, se piilottaa säätökerroksen vaikutukset ja palauttaa alkuperäisen värimme. Voidaksemme maalata mustalla, tarvitsemme mustan etualan värinä, ja saamme sen helposti painamalla näppäimistön näppäintä D, joka nollaa Photoshopin etualan ja taustavärit, jolloin mustaksi tulee uusi etualan väri (valkoisesta tulee taustaväri). Voimme nähdä tämän, jos tarkastelemme etualan ja taustan värimallia Työkalut-paletissa:

Palauta etualan väri mustaksi painamalla näppäimistön "D".

Vaihe 6: Laske harjan opasiteetti noin 30%: iin

Haluamme tuoda takaisin vain hienovaraisen määrän värejä, joten meidän on laskettava siveltimemme opasiteettiä ennen maalauksen aloittamista. Voit tehdä sen valitun Harjatyökalun avulla näytön yläosassa olevassa Asetukset-palkissa näkyvyyden opasiteettiin ja laske harjan opasiteetti noin 30 prosenttiin:

Laske harjan opasiteetti noin 30%: iin.

Tällä tavoin palautamme vain 30% alkuperäisestä väristä koko määrän sijasta.

Vaihe 7: Valitse värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen kerrosmaski

Kuten mainitsin, maalaamme mustalla sävyn / kylläisyyden säätökerroksen kerrosmaskilla eikä itse kuvalla, joten valitaan kerrosmaski napsauttamalla kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paletissa:

Valitse kerrosmaski napsauttamalla sen pikkukuvaa Tasot-paletissa.

Tiedät, että kerrosmaski on valittu, koska siinä on valkoinen korostettu reunus pikkukuvan ympärillä, kuten yllä olevassa kuvassa voidaan nähdä.

Vaihe 8: Maalaa kuvalle palauttaaksesi osan ihon sävystä

Meillä on harjatyökalumme, jonka etualan väri on asetettu mustalle, olemme laskeneet harjan opasiteetin 30%: iin, ja olemme valinneet Tasojen / kylläisyyden säätökerroksen kerrosmaskin Tasot-paletista. Ainoa mitä meidän on nyt tehtävä, on maalata kaikille alueille, joille haluamme palauttaa osan väristä alkuperäisestä kuvasta. Haluan palauttaa jonkin verran väriä kuvassani olevien molempien ihmisten ihonsävyihin, joten aion maalata heidän kasvojensa ja kätensä päälle palauttaakseni ihonvärin. Muuta harjan kokoa tarpeen mukaan käyttämällä näppäimistön vasenta ja oikeaa haarukanäppäintä . Vasen kiinnikepainike tekee harjasta pienemmän ja oikea kiinnikepainike suurentaa. Tässä "maalaan kaverin kasvoille ja voit nähdä, että hänen ihonvärinsä näkyy läpi:

Maalaa mustalla paljastaaksesi alkuperäisen ihon sävyn.

Jos maalaat vahingossa alueen, jota et halunnut maalata, paina vain näppäimistön X-näppäintä vaihtaaksesi etualan värin valkoiseksi ja maalaa virheen yli, paina sitten uudelleen X- painiketta vaihtaaksesi takaisin mustalle ja jatka maalaamista.

Kuva sen jälkeen kun jotkut ihonvärit ovat palanneet.

Tässä vaiheessa olemme valmis värittämään kuvan. Seuraavaksi lisäämme liikkeen epäterävyyden.

Vaihe 9: Käytä Motion Blur -suodatinta taustakopiokerrokseen ("Taso 1")

Lisäämme liikkeen epäterävyysvaikutteemme kuvaan, ja käytämme Photoshopin klassista ja asianmukaisesti nimeltään "Motion Blur" -suodatinta siihen. Haluamme käyttää liikkeen epäterävyyttä tämän opetusohjelman alussa takaisin luodun taustakerroksen kopioon, joten napsauta Tasot-paletin "Taso 1" -painiketta valitaksesi se. Tiedät, että se on valittu, koska se näkyy korostettuna sinisellä:

Napsauta Tasot 1 -tasoa Tasot-paletissa valitaksesi se.

Nyt kun oikea taso on valittu, siirrymme näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Hämärtää ja valitse sitten Liikkeiden hämärtäminen . Tämä tuo esiin Motion Blur -suodattimen valintaikkunan. Aseta kulma noin -40 °: een . Vedä sitten alareunassa olevaa liukusäädintä säätääksesi liikkeen sumentumisen etäisyyttä. Arvo, jonka valitset tähän, riippuu paljon kuvan koosta. Käytän pientä kuvaa tässä opetusohjelmassa, ja minulle noin 35 pikselin arvo antaa minulle suunnilleen saman vaikutuksen, jota käytettiin Bourne Ultimatum -elokuvajulisteessa:

Aseta "Kulma" -40 °: seen ja säädä hämärtymisetäisyyttä alaosassa olevalla liukusäätimellä.

Jos käytät suurta, korkearesoluutioista kuvaa, haluat asettaa etäisyysarvon korkeammaksi. Käytä alla olevaa kuvaa oppaana tavoitteeseesi hämärtymisetäisyydelle:

Kuva Motion Blur -suodattimen asettamisen jälkeen.

Vaihe 10: Lisää kerrosmaski Motion Blur -kerrokseen

Aion tehdä seuraavaksi, antaa kuvan kahdelle ihmiselle näyttää liikkeen epäterävyysvaikutuksen, ja aion käyttää sitä jälleen kerrosmaskina. Kun "Taso 1" on edelleen valittuna, aion napsauttaa Tasoimaski- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta "Layer Mask" -kuvaketta.

Tämä lisää kerrosmaskin liikkeen epäselvyyteen kerrokseemme, ja se lisää myös kerrosmaskin pikkukuvan Tasot-paletista. Pienoiskuvan ympärillä olevasta valkoisesta korostetusta reunasta voin kertoa, että kerrosmaski on jo valittu minulle:

Tasot-paletti näyttää nyt kerrosmaskin pikkukuvan kerroksessa 1.

Voin nyt käyttää tätä kerrosnaamaria piilottaaksesi liikkeen epäterävyyden kuvassa olevien kahden ihmisen edestä, mitä teen seuraavaksi.

Vaihe 11: Maalaa mustalla kerrosmaskilla liikkeen epäterävyyden piilottamiseksi

Kun etualan väri ja "Layer 1" -tason naamio on valittuna mustana, aion käyttää Harjatyökalua uudelleen maalatakseni kuvan alueet, joissa haluan piilottaa liikkeen epäselvyyden, mikä minun tapauksessani on kahden ihmisen edessä. Haluan käyttää siihen pehmeäteräisen harjan, joten pidän Shift- näppäintä painettuna ja painan näppäimistön vasenta haarukointinäppäintä muutaman kerran, mikä antaa minulle mukavan pehmeän reunan harjalleni. Ennen kuin aloitan maalaamisen, aion palata takaisin Asetukset-palkkiin ja asettaa harjan opasiteetti takaisin 100%: iin:

Aseta Harjatyökalun opasiteetti takaisin 100%: iin Asetukset-palkista.

Jälleen kerran aion muuttaa harjan kokoa tarpeen mukaan käyttämällä vasenta ja oikeaa haarukointinäppäintä, ja aion yksinkertaisesti maalata mustalla kuvassa olevien kahden ihmisen päälle, jotta he voivat näyttää liikkeen epäterävyyden kautta. Kun lähestyn ihmisten reunoja, aion pitää harjani vain reunan sisällä antaakseni minulle hienon sekoituksen ihmisten välillä ja liikkeen sumennus heidän ympärillään. Jos teen virheen ja maalan vahingossa alueen, jota en tarkoittanut, voin yksinkertaisesti painaa näppäimistön X-näppäintä vaihtaaksesi etualan värin valkoiseksi, samoin kuin maalatessani Hue / Saturation layer mask -maalaa ja maalaamalla yli virheen. Sitten painain X uudelleen vaihtaaksesi takaisin mustaksi ja jatkaen liikkeen sumennuksen maalaamista:

Maalaa mustalla alueella alueiden peittämiseksi.

Jatkan maalaamista tyypin yli, kunnes olen poistanut kaikki hänen edessään olevat sumennukset, jättäen mukavan vaikutelman reunojen ympärille:

Kuva maalauksen jälkeen liikkeen epäterävyystehosta kaverin edessä.

Ja tässä on minun kuvani, kun olen maalannut liikkeen epäterävyyden myös hänen takanaan olevan naisen edessä:

Molemmat ihmiset näyttävät nyt liikkeen epäterävyyden kautta.

Vaihe 12: Lisää uusi kerros kerrospaletin yläosaan

Tässä vaiheessa vaikutuksemme on melko täydellinen. Olemme värittäneet kuvan, palauttaneet osan alkuperäisestä ihonväristä, lisänneet liikkeen sumennuksen ja maalanneet sen jälkeen liikkeen epäterävyyden kahden ihmisen edessä. Viimeistelemme asiat lisäämällä kuvaan hieman grunge. Napsauta ensin Tasot / kylläisyys -kerrosta Tasot-paletissa valitaksesi se, jotta voimme lisätä uuden tyhjän kerroksen sen yläpuolelle. Napsauta sitten Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Valitse Sävy / kylläisyys -kerros Tasot-paletista ja napsauta sitten Uusi kerros -kuvaketta.

Photoshop lisää uuden tyhjän kerroksen Tasot-paletin yläosaan ja antaa sille nimen "Taso 2":

Uusi tyhjä kerros lisätään Tasot-paletin yläosaan.

Vaihe 13: Täytä uusi kerros valkoisella

Meidän on täytettävä tämä uusi kerros valkoisella, ja koska valkoinen on tällä hetkellä taustaväri, voimme käyttää pikanäppäimiä Ctrl + askelpalautin (Win) / Command + Delete (Mac), joka käskee Photoshopin täyttämään kerroksen taustavärillä . Kuva näyttää nyt täysin täynnä valkoista.

En vaivaudu kuvakaappauksen näyttämiseen, koska valkoinen kuva valkoisella taustalla ei näytä kovin mielenkiintoiselta.

Vaihe 14: Lisää Photoshopin "Lisää kohina" -suodatin kerrokseen

Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Melu ja sitten Lisää melu . Tämä tuo esiin Lisää melu -suodattimen valintaikkunan. Aion käyttää liukusäädintä asettamaan Määrä- arvoni noin 100 prosenttiin, mikä antaa minulle melko vähän melua. Voit halutessasi asettaa omasi entistä korkeammalle, jos käytät korkearesoluutioista kuvaa. Varmista myös, että Gaussian ja Monokromaattiset asetukset on valittu valintaikkunan alareunassa:

Avaa Lisää melu -valintaikkuna valitsemalla Suodatin> Melu> Lisää melu.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Kuvasi on nyt täynnä melua:

Kuva sen jälkeen kun ylin kerros on täytetty melulla.

Vaihe 15: Vaihda melupohjan sekoitustila tilalle "Väripalo"

Kuvamme on täynnä melua, mikä ei ole mitä haluamme. Sekoitetaan melu kuvaan vaihtamalla ensin kohinakerroksen sekoitustila . Siirry Sekoitus-moodin vaihtoehtoihin Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa, napsauta alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella ja vaihda sekoitustilaksi Väri Polttava :

Muuta kohinakerroksen sekoitustilaksi "Colour Burn".

Vaihe 16: laske melukerroksen opasiteetti 10 prosenttiin tai vähemmän

Melu sekoittuu nyt kuvaan, mutta se on aivan liian voimakasta. Korjaa tämä ja viimeistele efektimme siirtymällä Tasoitukset- vaihtoehtoon Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa (suoraan sekoitusmoodin vieressä) ja laske kerroksen opasiteetti kokonaan alas 10 prosenttiin tai vähemmän. Aion asettaa kaivokseni 8%: iin, jättäen melun tuskin näkyväksi, mutta tarpeeksi lisätäksesi "vähän likaa" kuvaan:

Laske melikerroksen opasiteetti enintään 10%: iin, jotta melu on juuri tuskin näkyvissä.

Kun olet sekoittunut meluisi kuvan kanssa, olet valmis! Tässä on viimeinen "Bourne Ultimatum -julistejuliste" -väri- ja liikkeen epäterävyysvaikutus:

Lopullinen vaikutus.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan Photoshopiin Bourne Ultimatumin inspiroima väri- ja liikkeen epäterävyysvaikutus! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!