Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa tarkastellaan helppoa tapaa säätää valokuvan terävyysasetusta pitämällä vain pieni osa kuvasta tarkennettuna ottaen loput kuva epätarkkaan. Tämä on loistava tapa kiinnittää huomiota kuvan tiettyyn osaan (esimerkiksi jonkun kasvoihin), ja vaikutus on samanlainen kuin miltä asiat näyttäisivät, jos olisimme kuvan kuvan olleet laajalla aukolla.

Parhaan tuloksen saamiseksi käytämme Photoshopin Lens Blur -suodatinta luomaan tämä tehoste, joka on saatavana Photoshop CS: ssä ja uudemmissa, mikä tarkoittaa, että tarvitset ainakin Photoshop CS: n seurataksesi tätä opetusohjelmaa. Jos käytät Photoshop 7 -sovellusta tai aiempaa, voit silti saavuttaa hyviä tuloksia Photoshopin klassisella Gaussian Blur -suodattimella, mutta Lens Blur -suodatin on tämän vaikutuksen valittu suodatin, koska se yrittää jäljitellä, kuinka varsinainen kameran linssi toimii, kun taas Gaussian Blur -suodatin yksinkertaisesti hämärtää kaiken.

Tässä on valokuva, jonka kanssa työskentelen:

Alkuperäinen kuva.

Oletetaan, että halusimme kiinnittää huomion naisen kasvoihin. Meillä on paljon luovia tapoja, joilla voimme tehdä tämän, mutta koska hänen kasvonsa ovat lähempänä kameraa kuin mikään muu valokuvassa, helpoin tapa olisi rajoittaa kuvan syväterävyyttä, jotta hänen kasvoistaan ​​tulee ainoa osa kuvaa, joka on keskittyä. Näin se näyttää, kun olemme valmiita:

Lopullinen vaikutus.

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Aloitetaan kopioimalla taustakerrosta, jotta emme vahingoita alkuperäisiä kuvatietojamme. Jos haluat kopioida taustakerrosta, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso-valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla:

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Nopeampaan tapaan käytä pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Kummassakin tapauksessa Photoshop kehottaa luomaan kopion taustakerroksesta meille, ja jos katsomme Tasot-paletista, näemme alkuperäisen taustakerroksen yläpuolella kopion, jonka Photoshop on nimennyt "Taso 1":

Tasot-paletti, joka näyttää alkuperäisen taustan taustakerroksen kopion.

Vaihe 2: Valitse alue, joka keskittyy edelleen

Piirrä karkea valinta alueelle, joka pysyy tarkennettuna valitsemallasi valintatyökalulla (Lasso-työkalu, Polygonal Lasso -työkalu, Pen-työkalu jne.). Tapauksessani haluan, että naisen kasvot ovat keskittyneet, joten aion valita kasvot Polygonal Lasso -työkalun, jonka voit piilottaa Lasso-työkalun taakse Photoshopin Työkalut-paletista. Valintasi ei tarvitse olla kirurgisesti tarkka, joten älä viettää siihen liikaa aikaa. Itse asiassa pehmentämme valinnan reunoja (tunnetaan yleisesti nimellä valinnan sulkeminen) hetkessä, ja näemme kuinka hienosäätää asioita, jos tarvitset vähän myöhemmin:

Naisen kasvot ympäröivä alue on nyt valittu.

Vaihe 3: Siirry pikamaskitilaan

Kun olet valinnut, paina näppäimistön Q-kirjainta siirtyäksesi Photoshopin Quick Mask -tilaan. Voit myös napsauttaa Quick Mask -kuvaketta Työkalut-paletin alaosassa:

Napsauttamalla "Nopea naamio" -kuvaketta etualan ja taustavärin alapuolella, näytetään työkalupaletissa.

Jos tarkastelet kuvaa, huomaat, että valinnan ääriviivat ovat kadonneet väliaikaisesti ja että valinnan ulkopuolella oleva alue on nyt päällekkäin punaisella:

"Pikanaamio" -tilassa valinnan ulkopuolella oleva alue näkyy punaisella päällä, kun taas valinnan ääriviivat katoavat.

Huomaa, kuinka valintani näyttää melko huolta, mutta se on kunnossa, koska pehmentämme sitä seuraavaksi.

Vaihe 4: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Meidän on pehmennettävä valintamme reunoja luodaksemme sujuvan siirtymisen valittujen ja valumattomien valokuvien osien välillä, ja pikamaskitila on meille erittäin helppo nähdä tekemämme. Käytämme Photoshopin Gaussian Blur -suodatinta reunojen pehmentämiseen. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Gaussian hämärtää:

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Tämä tuo esiin Gaussian hämärtää -valintaikkunan. Pidä silmällä valintaikkunoiden valintareunoja säätäessäsi Säde-liukusäädintä valintaikkunan alaosassa. Liukusäätimen vetäminen oikealle lisää epäterävyyttä reunoja pitkin ja lisää reunan pehmeyttä, kun taas vetämällä sitä vasemmalle vähenee epäterävyyden määrää. Säädä säde-arvoa, kunnes näet mukavan, tasaisen siirtymisen reunoja pitkin. Täällä kasvatan sädearvoani noin 16-17 pikseliin. Arvo, jonka lopulta käytät, voi olla erilainen kuvan koosta riippuen:

Nosta "Säde" -arvoa Gaussian hämärtää -valintaikkunassa luodaksesi sujuvan siirtymisen valinnan reunoja pitkin pikamaskin tilassa.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Täällä näemme sujuvan siirtymäalueen valintani reunojen ympärillä:

Valintareunat on nyt pehmennetty.

Vaihe 5: Poistu pikamaskitilasta

Nyt kun olemme pehmentäneet valintareunojamme, voimme poistua pikamaskitilasta ja palata takaisin normaalitilaan. Voit tehdä sen joko painamalla näppäimistön Q-kirjainta uudelleen tai napsauttamalla Työkalut-paletin Vakio-tilakuvaketta:

Napsauttamalla "Standard Mode" -kuvaketta Työkalut-paletissa poistuaksesi pikamaskitilasta.

Näet punaisen peittokuvan katoavan asiakirjaikkunassa ja valintasi ääriviivat palautuvat:

Vakiovalinnan ääriviivat ovat nyt jälleen näkyvissä, kun punainen peittokuva häviää.

Vaihe 6: Tallenna valinta

Olemme tehneet kaiken, mitä tarvitsemme valinnassamme. Nyt meidän on tallennettava se. Voit tehdä sen siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Valitse-valikkoon ja valitsemalla Tallenna valinta:

Siirry Valitse> Tallenna valinta.

Kun Tallenna valinta -valintaikkuna tulee näkyviin, napsauta vain oikeassa yläkulmassa olevaa OK-painiketta poistuaksesi siitä. Valintaa ei tarvitse nimetä:

Napsauta OK poistuaksesi Tallenna valinta -valintaikkunasta.

Poista valinta valintasi asiakirjaikkunassa painamalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac). Jos siirryt Kanava-palettiin, joka löytyy Tasot-paletin vierestä, huomaat, että valintasi on tallennettu uudeksi alfa-kanavaksi nimeltään Alfa 1 paletin alaosaan. Tarkastelemalla kanavan esikatselukuvaa vasemmalla, valinnan sisällä oleva alue näyttää valkoiselta, kun taas kaikki valinnan ulkopuolella oleva alue näyttää mustalta. Pienen pikkukuvan tekeminen on vaikeaa, mutta valintareunojen ympärille luoma sujuva siirtymäalue näkyy kapeana valkoisesta mustaan ​​kaltevuutena:

Tallennetusta valinnasta tulee uusi "alfa-kanava" Photoshopin Kanavat-paletissa.

Tämä on tärkeätä, koska käytämme hetkessä tätä luomaamme mustavalkoista alfa-kanavaa syvyyskartana Lens Blur -suodattimelle. Syvyyskartta on yksinkertaisesti harmaasävyinen (mustavalkoinen) kuva, jota Photoshop käyttää Lens Blur -suodattimen kanssa päättääkseen, mitkä kuvan osat hämärtyy ja kuinka paljon. Kaikki syväkartan alueet, jotka ovat puhtaan mustia, pysyvät 100% tarkennuksena, kun taas puhtaan valkoiset alueet hämärtyvät kokonaan. Puhtaan mustan ja puhtaan valkoisen väliin jäävät alueet, kuten valintareunojen ympärillä oleva siirtymäalue, hämärtyvät pienemmässä määrin sen mukaan, kuinka vaaleita tai tummia ne ovat.

Jos kiinnitit huomiota siellä, saatat ajatella "Odota hetki, eikö se ole aivan päinvastoin kuin haluamme? Sanoit, että mustat alueet pysyvät tarkennuksessa, kun valkoiset alueet ovat epäselviä, mutta juuri luomassamme alfa-kanavassa, haluamme pitää tarkennuksen valkoisella alueella, ei mustalla alueella. Musta alue on paikka, johon haluamme soveltaa hämärtymistä! " Olet täysin oikeassa. Meidän on sanottava Photoshopille, että käännetään syvyyskarttamme Lens Blur -suodattimen valintaikkunassa, ja näemme kuinka se tehdään hetkessä.

Jatka siirtymällä takaisin Tasot-palettiin.

Vaihe 7: Levitä "Lens Blur" -suodatin

Nyt kun olemme palanneet Tasot-palettiin, varmista, että olet valinnut Taso 1 (valittu kerros on korostettu sinisellä). Aiomme luoda syväterävyystehosteen tässä vaiheessa, ja aiomme tehdä sen Photoshopin Lens Blur -suodattimen avulla. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Sumennus ja sitten Linssin sumennus:

Siirry Suodatin> Sumennus> Objektiivin sumennus.

Tämä tuo esiin Lens Blur -valintaikkunan, joka koostuu suuresta esikatselualueesta vasemmalla ja joukosta mahdollisesti hämmentäviä vaihtoehtoja oikealle. Voit ohittaa kaikki vaihtoehdot, paitsi kahta niistä - syvyyskartta-vaihtoehdosta, josta juuri puhuimme hetki sitten, ja Säde-vaihtoehdon. Varmista syvyyskartassa, että Alpha 1 on valittu, joten Photoshop määrittää kuvan sumentamisen valitsemallasi valinnalla. Kuten juuri huomautimme, meidän on tietenkin sanottava Photoshopille käännettävä syvyyskarttamme niin, että valitsemamme alue on alue, joka pysyy tarkennettuna. Minun tapauksessani tämä tarkoittaa, että naisen kasvot pysyvät keskittyneinä, kun kaikki muu hämärtyy. Napsauta vain valintaruutua vasemmalla puolella käännössanasta.

Säde-vaihtoehto toimii täsmälleen samalla tavalla kuin Gaussian hämärtösuodattimessa. Vedä säde-liukusäädintä oikealle lisätäksesi kuvan sumennuksen määrää. Pidä silmällä vasemmalla olevaa esikatselualuetta vetäessäsi liukusäädintä, jotta näet mitä tapahtuu. Säädä Säde-liukusäädintä, kunnes saavutat etsimäsi sumeuden määrän. Täällä olen asettanut sädearvoni arvoon 20. Jälleen kuvallesi valitsemasi arvo voi olla erilainen:

Varmista Lens-epäselvyys -valintaikkunassa, että "Alpha 1" on valittu syvyyskartalle ja "Käännä" -vaihtoehto on valittuna, ja säädä sitten "Säde" -liukusäädintä, kunnes saavutat halutun määrän hämärtymistä.

Napsauta valintaikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa OK-painiketta, kun olet valmis poistumaan siitä. Tässä on kuva nyt hämärtämisen kanssa. Vain naisen kasvot ovat keskittyneet:

Kun olet asentanut Lens Blur -suodattimen, vain naisen kasvot ovat keskittyneet.

Jos epäterävyysvaikutuksen jälkeen tuntuu siltä, ​​että se on hiukan liian voimakas, voit hienosäätää sitä yksinkertaisesti vähentämällä "kerroksen 1" opasiteettia. Löydät Opacity-vaihtoehdon Tasot-paletin oikeasta yläkulmasta. Lasen kaivoksen noin 85 prosenttiin:

Hienosäädä epäterävyyden määrää säätämällä "Kerroksen 1" opasiteettiä.

Tässä on kuvani pienentäen opasiteettia. Muutos on hieno, mutta voit nyt tehdä miehen kasvoominaisuuksista hiukan parempia:

Kuva objektiivin hämärtämisen tehostamisen jälkeen.

Tässä vaiheessa ainoa asia, josta en pidä, on, että naisen kasvojen vasemmalle puolelle (hänen oikealle, vasemmalle) levitetään epäselvyyttä, ja se aiheuttaa hänen kasvonsa sulautuvan miehen kasvoihin hänen takanaan. Haluaisin koskettaa sitä ylöspäin, jotta hänen kasvonsa näyttävät kauniilta ja terävältä reunaa pitkin. Voin tehdä sen helposti kerrosmaskin avulla, ja teen sen seuraavana!

Vaihe 8: Lisää kerrosmaski

Tämä osa on valinnainen. Sinun ei ehkä tarvitse koskettaa epäterävyyttä, mutta jos teet niin, varmista, että olet edelleen valinnut Taso 1 -kohdan ja napsauta sitten Taso-paletin alaosassa olevaa Tasoimaski-kuvaketta:

Napsauttamalla "Layer Mask" -kuvaketta.

Mikään ei näytä muuttuneen asiakirjaikkunassa, mutta jos tarkastelemme Tasoa 1 kerroksia Tasot-paletissa, voimme nähdä, että meillä on nyt kerrosmaskin pikkukuva tason esikatselukuvan oikealla puolella:

Kerrosmaskin pikkukuva näkyy nyt "Tasossa 1".

Vaihe 9: Valitse Harjatyökalu

Aion maalata epäterävyyden naisen kasvojen puolelta. Tarvitsen sitä varten Photoshopin Brush Tool -sovelluksen, joten valitsen sen Työkalut-paletista. Voit käyttää Brush Tool -sovellusta myös painamalla näppäimistön kirjainta B:

Harjatyökalun valitseminen Työkalut-paletista.

Vaihe 10: Aseta etualan väri mustaksi

Oletusarvon mukaan aina kun kerrosmaski on valittu, Photoshop asettaa etualallamme väri valkoiseksi ja taustaväriksi mustaksi. Maalaamaan epäterävyys kerroksesta 1 täytyy maalata mustalla, mikä tarkoittaa, että etualan väreinä tarvitsemme mustaa. Paina näppäimistön X-kirjainta vaihtaaksesi etualan ja taustavärin, jolloin mustaksi etualan väri ja valkoiseksi taustaväri. Voimme nähdä, mihin väreihin tällä hetkellä asetetaan, tarkastelemalla kahta värimallia, jotka ovat lähellä Työkalut-paletin alaosaa. Vasemmassa yläkulmassa on nykyinen etualan väri ja oikeassa alakulmassa on nykyinen taustaväri:

Etualan ja taustavärit näytetään työkalupaletissa.

Vaihe 11: Maalaa pois epätoivotut epäterävyysalueet

Kun Harjatyökalu on valittu ja musta on etualan väri, maalaa vain alueille, joista haluat poistaa epäterävyyden. Minun tapauksessani aion maalata naisen kasvojen reunaa pitkin. Voit säätää harjan kokoa käyttämällä näppäimistön vasenta ja oikeaa haarukointinäppäintä. Vasen kiinnikepainike tekee harjasta pienemmän, kun taas oikea kiinnikepainike pienentää. Voit myös säätää harjan reunan kovuuden pitämällä Shift-näppäintä painettuna ja painamalla vasenta ja oikeaa haarukointinäppäintä. Pidä Vaihto -painiketta painettaessa vasenta kiinnikepainiketta tekee harjan reunoista pehmeämpiä, ja pitämällä Vaihto -painiketta painettaessa oikeaa kiinnikepainiketta reunat vaikeutuvat. Aion käyttää pientä harjaa, jolla on melko kovat reunat ja maalata naisen kasvojen vasemmalle puolelle epäselvyyden poistamiseksi:

Maalaus naisen kasvojen reunaa pitkin mahdollisten epäselvyyksien poistamiseksi.

Jos teet virheen ja maalaat vahingossa väärän alueen yli, paina vain näppäimistön X-näppäintä vaihtaaksesi etualalla värin valkoiseksi ja maalaa virheen päälle, paina sitten X uudelleen vaihtaaksesi takaisin mustaksi ja jatka maalaamalla epäterävyyttä.

Jatkan maalaamista hänen kasvonsa reunalla viimeisen sumennuksen poistamiseksi. Jos tarkastelen kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paletissa, näen kaikki alueet, joille olen maalannut mustalla, jotta epäselvyys poistuu valokuvasta:

Kerrosmaskin pikkukuva, joka näyttää mustalla maalatut alueet.

Ja tässä, kun olen poistanut epäterävyysvaikutuksen naisen kasvojen reunoilta, niin että se on hyvin kontrastissa keskittymättömän miehen kasvojen kanssa hänen takanaan, on minun lopullinen "terävyysterveyden" tulos:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan helposti matala syvyysterävyys Photoshopilla! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!