Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme lisäämään ajattoman, klassisen vinjettivaikutuksen valokuvaan, joka sopii erinomaisesti hää- ja kihlakuviin, vuosipäiviin ja muihin perheen muotokuviin!

Tehosteen luominen on helppoa, ja kun olet tutustunut vaiheisiin, vie vain muutama minuutti alusta loppuun. Käytän täällä Photoshop CS5: tä, mutta kaikki Photoshopin viimeisimmät versiot toimivat.

Tässä kuva, jonka aloitan:

Alkuperäinen kuva.

Lopullinen tulos näyttää tältä:

Lopullinen vinjettivaikutus.

Kuinka luoda klassinen vinjetiefekti

Vaihe 1: Lisää valkoinen yksivärinen täyttökerros

Photoshopissa hiljattain avatun valokuvan avulla aloitamme täyttämällä asiakirjan valkoisella, josta tulee vinjetin reunan väri. Yleensä lisäämme vain uuden tyhjän kerroksen asiakirjaan ja sitten Photoshopin Täytä-komennolla täyttääksesi uuden tason valkoisella, mutta tehdään jotain erilaista. Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros- kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa (se on ympyrä, joka on jaettu diagonaalisesti mustan ja valkoisen välillä):

Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Tämä avaa luettelon kaikista täyttö- ja säätötasoista, joista voimme valita. Valitse yksivärinen täyttökerros luettelon yläosasta:

Valitse luettelosta yksivärinen.

Kuten nimensä osoittaa, yksivärisen täyttökerroksen avulla voimme nopeasti täyttää asiakirjan yksivärisillä. Heti kun olet valinnut luettelossa yksivärisen, Photoshop-ponnahdusikkunat avaa värinvalitsimen, jotta voimme valita haluamasi värin. Valitse valkoinen joko napsauttamalla vasemmalla olevan suuren värinvalintaruudun vasemmassa yläkulmassa tai kirjoittamalla R, G- ja B- arvoille 255 valintaikkunan alaosan keskelle:

Valitse valkoinen värinvalitsimesta.

Napsauta OK sulkeaksesi värinvalitsimen, ja asiakirja on nyt täynnä valkoista:

Yksivärinen täyttökerros täyttää asiakirjan valkoisella.

Vaihe 2: Valitse kerrosmaski

Joten miksi me käytimme tässä yksiväristä täyttökerrosta sen sijaan, että vain lisäsimme normaalin kerroksen ja täytimme sen valkoisella? Syynä on, että seuraava asia, joka meidän on tehtävä, on lisätä kerrosmaski valkoisella täytetylle kerrokselle, mutta Photoshopin täyttökerrokset, kuten juuri lisäämämme yksivärinen kerros, toimitetaan jo sisäänrakennetulla kerrosmaskilla, joten sitä ei tarvita jotta voimme lisätä yhden itse! Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme täyttökerroksen, jonka Photoshop nimeltään "Väritäyttö 1", istuu alkuperäisen kuvan yläpuolella Taustakerroksessa, ja näemme kerrosmaskin pikkukuvan suoraan tason nimen vasemmalla puolella. Napsauta maskin pikkukuvaa valitaksesi sen. Pienoiskuvan ympärille ilmestyy korostettu reuna, joka kertoo, että itse kerrosmaski on nyt valittu:

Täyttökerrokset tulevat omilla kerrosmaskeilla. Napsauta pikkukuvaa valitaksesi maskin.

Vaihe 3: Valitse elliptinen telttatyökalu

Valitse elliptinen telttatyökalu Työkalut-paneelista. Oletuksena se on piilossa suorakulmaisen telttatyökalun takana, joten napsauta suorakulmaista telttatyökalua ja pidä hiiren painiketta painettuna sekunnin tai kahden ajan, kunnes ilmestyy valikko, jossa näkyvät muut kyseisellä paikalla olevat työkalut, ja valitse sitten elliptinen teltta. Työkalu luettelosta:

Napsauta pitkään suorakulmaista telttatyökalua ja valitse sitten ellipsilainen telttatyökalu peruutusvalikosta.

Vaihe 4: Vedä elliptinen valinnan ääriviivat

Kun elliptinen telttatyökalu on valittuna, napsauta asiakirjan sisäpuolella ja vedä elliptinen valinnan ääriviivat asiakirjan keskelle. Voit siirtää valinnan ääriviivat sijoittaaksesi sen uudelleen piirtäessäsi pitämällä välilyöntinäppäintä alhaalla ja vetämällä sen uuteen sijaintiin. Vapauta välilyönti jatkaaksesi valinnan vetämistä. Älä murehdi sen tarkkaan kokoon, muotoon tai sijaintiin, koska pystymme helposti korjaamaan asiat myöhemmin. Tarvitsemme tällä hetkellä vain elliptisen valinnan ääriviivat:

Vedä alkuperäinen elliptinen valinnan ääriviiva. Tarkka koko, muoto ja sijainti eivät ole tärkeitä.

Vaihe 5: Täytä valinta mustalla

Siirry näytön yläreunan valikkopalkin Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä avaa Täytä-valintaikkunan. Muuta valintaikkunan yläosan Käytä- vaihtoehtoksi Musta :

Muuta Käytä-asetukseksi Musta.

Napsauta OK sulkeaksesi Täytä-valintaikkunan. Photoshop täyttää valinnan mustalla, ja koska kerrosmaski oli valittu yksivärisellä täyttökerroksella, musta lävistää reiän täyttökerroksen läpi paljastaen alkuperäisen valokuvan taustalla olevasta taustakerroksesta:

Valinnan täyttäminen mustalla kerrosmaskilla paljastaa alkuperäisen kuvan alla.

Tasot-peite-pienoiskuva Tasot-paneelissa näyttää meille mustan alueen:

Kerrosmaskin pikkukuva sen jälkeen, kun valinta on täytetty mustalla.

Vaihe 6: Poista valinta

Meillä ei enää tarvitse valintaa, joten poista se asiakirjasta siirtymällä näytön yläosassa olevaan Valitse- valikkoon ja valitsemalla Poista valinta . Voit myös painaa Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac) poistaaksesi valinnan nopeasti pikanäppäimellä, jos haluat:

Siirry Valitse> Poista valinta.

Vaihe 7: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Käytä Photoshopin Gaussian Blur -suodatinta pehmentämään vinjetin reunan reunoja. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Gaussian hämärtää :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Tämä avaa Gaussian Blur -valintaikkunan. Pidä silmällä kuvaa, kun alat vetää Säde- liukusäädintä valintaikkunan alareunassa oikealle. Mitä kauemmaksi oikealle vedät liukusäädintä, sitä epäselvämpää levitä vinjetin reunoihin ja sitä pehmeämmiksi niistä tulee. Tarkka sädearvo, jonka lopulta käytät, riippuu kuvan koosta, jonka kanssa työskentelet. Minulle noin 35 pikselin arvo toimii hyvin, mutta arvo saattaa olla erilainen:

Pehmennä vinjetin reunat vetämällä Säde-liukusäädintä oikealle.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Vinjettireunojen pitäisi nyt näyttää pehmeämmiltä:

Kuva valokuvan reunusten pehmentämisen jälkeen.

Vaihe 8: Muuta ja siirrä reuna ilmaisella muunnoksella

Koska valokuvan reunat on nyt pehmennetty, ainoa jäljellä oleva tehtävä on hienosäätää sitä muuttamalla, muuttamalla ja siirtämällä sitä tarpeen mukaan, ja voimme tehdä kaiken tämän helposti Photoshopin Free Transform -komennolla. Siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen . Voit myös painaa Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) päästäksesi nopeasti vapaaseen muuntamiseen pikanäppäimellä:

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Photoshopin Free Transform -ruudun ja käsittelee valokuvan reunan ympärille. Voit muuttaa sen kokoa ja muuttaa sitä napsauttamalla mitä tahansa kahvoista (pieniä neliöitä) ja vetämällä niitä. Jos pidät Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna vetäessäsi kahvaa, reunan koko muuttuu sen keskustasta eikä sivusta tai kulmasta. Siirrä reuna napsauttamalla mitä tahansa raja-alueen sisällä ja vetämällä sitä hiirellä. Jatka kahvojen vetämistä ja reunan siirtämistä, kunnes olet tyytyväinen siihen, miltä se näyttää. Kun olet valmis, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutokset ja poistuaksesi Free Transform -komennosta:

Muuta vinjetin reunojen kokoa ja muotoilla niitä kahvoilla tarpeen mukaan. Napsauta rajautuvan ruudun sisällä ja vedä hiirellä siirtääksesi sitä uudelleen.

Vaihe 9: Leikkaa ylimääräinen valkoinen tila

Viimeiseksi, jos haluat rajata ylimääräisen valkoisen tilan kuvan ympärille, siirry Kuva- valikkoon näytön yläreunassa ja valitse Leikkaa :

Siirry kohtaan Kuva> Leikkaa.

Tämä avaa Trim-valintaikkunan. Valitse valintaikkunan yläpuolelta Ylävasemman pikselin väri -vaihtoehto, jos sitä ei ole jo valittu, ja jätä Ylä-, Pohja-, Vasen ja Oikea -asetukset valittuksi valintaikkunan alaosaan:

Valitse ylhäällä vasen pikselin väri ja jätä neljä vaihtoehtoa alareunaan.

Napsauta OK sulkeaksesi valintaikkunan, ja Photoshop rajaa kuvan ylimääräisen valkoisen tilan, jolloin meille annetaan lopullinen vinjettitulos:

Lopullinen tulos.