Erot Pythonin ja Matlabin välillä

Python on korkean tason ohjelmointikieli. Python on tulkittu, interaktiivinen ja olio-ohjelmointikieli, joka on samanlainen kuin PERL tai Ruby. Se on pääasiassa suunniteltu helpoksi luettavaksi ja erittäin helpoksi toteuttaa. Se on avoimen lähdekoodin, mikä tarkoittaa, että sitä voi käyttää vapaasti. Python voi toimia kaikissa käyttöjärjestelmissä. MATLAB on korkean suorituskyvyn kieli, jota käytetään yleensä tekniseen laskentaan. Se integroi laskennan, visualisoinnin ja ohjelmoinnin helppokäyttöisessä ympäristössä, jossa ongelmat ja ratkaisut ilmaistaan ​​tutussa matemaattisessa merkinnässä.

pytonkäärme

 • Python on laajalti käytetty kieli. Sen on alun perin suunnitellut Guido Van Rossum vuonna 1991 ja kehittänyt Python-ohjelmistosäätiössä. Se on kehitetty pääasiassa koodin luettavuuden painottamiseksi. Python on ohjelmointikieli, jonka avulla voit työskennellä nopeasti ja integroida järjestelmiä tehokkaammin.
 • Python-versioita on kaksi: Python 2 ja Python 3. Molemmat ovat melko erilaisia. Python pohjimmiltaan ohjelmointikieli. Yleisin toteutus on C: ssä, joten sitä kutsutaan CPythoniksi ja vihdoin Pythoniksi. Pythonilla on myös laaja vakiokirjasto.

Python-käyttö ja ominaisuudet:

 1. Helppo oppia (puhdas, selkeä syntaksi)
 2. Korkea kannettava (kulkee melkein missä tahansa - huippuluokan palvelimet ja työasemat)
 3. Laajennettava ja ilmainen
 4. Käyttää valkoista tilaa lohkojen rajaamiseksi.

Tuottavuus :: Lyhennettyä kehitysaikaa ja parannettua ohjelman ylläpitoa ja pythonia käytetään pääasiassa nopeaan prototyyppien laatimiseen, Web-komentosarjoihin, XML-käsittelyyn, GUI-sovelluksiin jne.

Matlab

Matlab on lyhenne sanasta Matrix Laboratory. Se soveltuu pääasiassa Lineaariseen algebralle liittyvään Matrix-käsittelyyn ja ohjelmien ratkaisuun. Se tarjoaa monia muita työkalupakkeja, kuten ohjaussuunnittelu, kuvankäsittely, digitaalinen signaalinkäsittely ETC.

Matlabin käyttö ja ominaisuudet ::

 1. Työskentely simulaation kautta (Säästä aikaa, pelasta ihmishenkiä, vähennä kustannuksia jne.)
 2. Kuvankäsittely.
 3. Matlab ei ole vain ohjelmointikieli, vaan myös ohjelmointirajapinta.
 4. Matlabin toiminnallisuutta voidaan laajentaa huomattavasti lisäämällä työkalupakkeja. Nämä ovat joukko erityisiä toimintoja, jotka tarjosivat erikoistuneempia toimintoja. Esimerkki: Excel-linkin avulla tiedot voidaan kirjoittaa Excelin tunnistamassa muodossa, Tilastotyökalupakki sallii tietojen erikoistuneemman tilastollisen käsittelyn (ANOVA, Basic Fits jne.)

Tuottavuus :: Esimerkki: Kuluttaa suurimman osan ajasta tietojen valmistelussa analyysiä varten.

Yllä olevassa skenaariossa tuhlataan suurin osa ajasta manuaaliseen valmisteluun. Tässä yhteydessä Matlabia voidaan käyttää tietojen keruun ja valmistelun automatisoimiseen parempaa analysointia varten. Matlabin avulla voimme vähentää aikaa ja tarkkuutta.

Head to Head -vertailu Pythonin ja Matlabin välillä

Alla on kahdeksan parhainta vertailua Pythonin ja Matlabin välillä

Keskeiset erot Pythonin ja Matlabin välillä

Alla on erot Pythonin ja Matlabin välillä

MATLAB on ohjelmointikieli ja se on osa kaupallista MATLAB-ohjelmistoa, jota käytetään usein tutkimuksessa ja teollisuudessa. Se on esimerkki korkean tason komentosarjoista, ja sitä kutsutaan myös 4. sukupolven kieleksi.

Python on toinen korkean tason kieli ja hyvin samankaltainen kuin MATLAB: se tulkitaan, siinä on interaktiivinen kehote, se sallii dynaamisen kirjoittamisen ja tarjoaa automaattisen muistinhallinnan (ja mukana tulee sisäänrakennettuja monimutkaisia ​​numeroita).

Matlab on jonkin verran erityistä tietojen lukemisen ja komentojen suorittamistavan suhteen. Tämä on jonkin verran odotettu ongelma, koska ohjelmat, joilla on taipumus olla avoimempia, ovat vähemmän maallikkoystävällisiä. Siksi, vaikka tämä on epäonnistuminen suoraan työskentelyssä Matlabin kanssa.

Python on helpompi tehdä ideoista koodauskieleksi. Tämän ilmaisen ohjelman mukana toimitetaan kirjastot, luettelot ja sanakirjat, jotka auttavat ohjelmoijaa saavuttamaan lopullisen tavoitteensa hyvin organisoidulla tavalla. Sitä käytetään työskentelemällä useiden moduulien kanssa, mikä mahdollistaa sen käynnistymisen erittäin nopeasti.

Suositellut kurssit

 • Täydellinen ilmainen jQuery-koulutus
 • Ammattilainen ilmainen kulmikas JS-koulutus
 • Mudbox-koulutuskurssit
 • Kurssi ilmaisesta rubiinista

Vertailutaulukko Python vs Matlab

Alla on luettelo pisteistä, kuvaile vertailua Python vs. Matlab välillä

Pythonin ja Matlabin vertailun perusteet pytonkäärme Matlab
MääritelmäNumeeriset taulukot ja tietotyyppi (korkean tason yleiskäyttöinen ohjelmointikieli)Matemaattiset ja matriisisuuntautuneet kielet (MATLAB on teknisen laskennan korkean suorituskyvyn kieli)
KäyttöPythonia voidaan käyttää verkko-ohjelmointiin (Zope, Google App Engine ja paljon muuta)MATLAB mahdollistaa matriisikäsittelyt, funktioiden ja datan piirtämisen, käyttöliittymien luomisen
hyötyjäLaaja tukikirjastot.

Avoimen lähdekoodin ja yhteisön kehittäminen.

Matlab antaa sinun testata algoritmeja heti ilman käännöstä,
EsitysSuorituskykyinen lineaarinen algebra, grafiikka ja tilastotiedot. Optimoidut kirjaston puhelutParempi suorituskyky vaatii kehittäjälähtöisten lisäosien asentamista, kääntämistä, validointia ja käyttöönottoa
tutkijoitaSen on kehittänyt Python-ohjelmistosäätiö vuonna 1991.Matlab Basic -versio on ollut markkinoilla 1970-luvulta lähtien.
KirjastoSe koostuu laajasta standardikirjastostaVakiokirjasto ei sisällä yleistä ohjelmointitoimintoa.
Reaaliaika

Tuki

Henkilökohtainen sähköposti- ja puhelintukiEi henkilökohtaista reaaliaikaista tukea
Embedded

Koodi

sukupolvi

Ei kattava, automaattinen koodi

Sukupolvi sulautettuihin järjestelmiin.

MATLAB-koodi tuottaa luettavan, siirrettävän c- ja c ++ -koodin.

Johtopäätös - Python vs Matlab

Lopuksi totean, että Python vs Matlab sekä Pythonilla että Matlabilla on etuja ja haittoja. Sekä Python että Matlab ovat erittäin menestyviä markkinoilla. Python on viimeinen kerta, jos verrataan Matlabiin ja on erityisesti suunniteltu pilviympäristöön (Tietojen kasvaessa jatkuvasti päivitämme palvelimia ja tietokantoja). Tässä olemme keskustelleet Pythonin ja Matlabin eduista ja haitoista.

MATLAB on interaktiivinen järjestelmä, jonka perustietoelementti on taulukko, joka ei vaadi mitoitusta. Tämän avulla voit ratkaista monia teknisiä laskentaongelmia, etenkin sellaisia, joissa on matriisi- ja vektoriformulaatioita, murto-osan ajasta, joka kuluu ohjelman kirjoittamiseen skalaarisella ei-interaktiivisella kielellä, kuten C tai FORTRAN.

MATLAB on kehittynyt vuosien ajan useiden käyttäjien panoksella. Yliopistoympäristössä se on vakio-ohjaustyökalu matematiikan, tekniikan ja luonnontieteiden johdanto- ja syventäville kursseille. Teollisuudessa MATLAB on valittu työkalu korkean tuottavuuden tutkimukseen, kehittämiseen ja analysointiin.

Python on myös yksi parhaista koodauskieleistä vuodesta 2014). Tätä kieltä vaaditaan tai ainakin käytetään, ylivoimainen enemmistö tietotekniikan kursseista Yhdysvaltain korkeakouluissa ja monissa muissa korkeakouluissa ympäri maailmaa. Tämä tarkoittaa, että Pythonin oppiminen on melkein välttämätöntä, jos halutaan suorittaa tutkinto, joka vaatii jonkin verran perustietoa koodauksesta ja / tai tietotekniikan käytännöistä, ja etenkin niille, jotka haluavat aloittaa uransa tietoanalytiikassa (avoimen lähdekoodin takia).

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut hyödyllinen opas Pythonin ja Matlabin eroihin, tässä olemme keskustelleet niiden merkityksestä, Head to Head -vertailuista, avaineroista ja johtopäätöksistä. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Python vs JavaScript - Opi 11 hyödyllinen ero
 2. Java vs Python - 9 tärkeintä vertailua, jotka sinun on opittava
 3. Ruby vs Python (Rails ja Django) - mikä ohjelmointi on paras?
 4. Helppo oppia MATLAB - Tehokas tekninen tietojenkäsittely (ennakko)