Johdatus Scrum Epic -sovellukseen

Scrumissa aikaa viettävät ryhmät, jotka suorittavat työn hienosäätääkseen tuoterekisterin parhaita kohteita. Käynnissä olevan työn minimoimiseksi käyttäjän tarinoiden tulisi kuluttaa enintään neljäsosa Sprintistä. Tarjoamalla asiakkaille edelleen oikean arvon useimmissa tapauksissa, nämä käyttäjäjutut voidaan tehdä paljon pienempiä. Tässä aiheesta aiomme oppia Scrum Epic -sovelluksesta.

Eeppinen voidaan määritellä suureksi käyttäjäjutuksi, joka vaatii yli neljänneksen sprintistä loppuunsaattamiseen ja kestää yleensä kuukausia eeposen loppuunsaattamiseksi. Käyttäjäjutut, joihin elementtijoukkoa ei ole vielä perusteltu, tunnetaan nimellä Epic. Se voidaan selittää suurena tavoitteena, jota on pian yksinkertaistettava ja jaettu pieniin tehtäviin ja moniin tehtäviin, joihin ketterä tiimi työskentelee.

Eeppinen tunnetaan yleensä "ylimmän tason" tai toimivan sijoituksena, jolla on laaja soveltamisala, jossa on puutteellisia yksityiskohtia ja joka on valmis jakautumaan pienempiin tarinoihin ennen kuin niitä voidaan käsitellä. Auttamaan organisaatiota saavuttamaan yleiset liiketoimintatavoitteensa, Eeppi jaotellaan päivittäisiin tehtäviin, joita kutsutaan 'käyttäjän tarinoiksi'.

Scrum Epic-esimerkkejä

 • Aloittelijana haluan valita markkinointikampanja yritykselleni.
 • Hotelliyrityksessä haluan maksimoida tuotot.
 • Autoliikkeenä haluan luoda sovelluksen tavoittaaksesi enemmän asiakkaita

Jotkut eeppiset kattaa johdon raportointitarpeet, kun taas pitäen ajanjakson mielessä jotkut eepit luodaan, pitämällä se tiivistelmänä, ei liian pitkä ja liian lyhyt, jonka loppuun saattaminen vie vain muutama viikko, mutta eniten käytetty tapa on tarinankerronta, nyt opitaan tarinankerrontaa.

Tärkeitä vinkkejä Scrum Epic -tuotteen luomiseen

 • Tiimin jäsenten on seurattava luomasi eeppisiä seikkoja.
 • Eepos voi olla mitä tahansa asiakaspyyntö, tuoteominaisuus tai liiketoimintavaatimus.
 • Organisaatiosi kulttuuri määrittelee eeppisen koon.
 • Eeposin suorittamiseen kuluvan ajan on oltava tarkka, ei liian lyhyt eikä liian pitkä.
 • Eeppien mittaamiseksi burndown-kaavioita voidaan käyttää antamaan todellinen ja arvioitu määrä työtä.

Tarinankerronta / käyttäjän tarina

Työkalu, joka auttaa visualisoimaan tapahtumien kulkua ja kuinka ne todentuvat takaisin eeppiseen, tunnetaan tarinankerronnana. Nämä ovat yksinkertaisesti luettelo kohteista, jotka on tehtävä projektissa luomalla palasia eeppisiltä, ​​jotta joukkue voi poimia nämä palat ja toimittaa sprintin aikana. Scrum-tuotteen omistajan omistama, se on periaatteessa tehtäväluettelo. Jotta suuri projekti onnistuisi, idea on hajottaa se kuljetettavissa olevat kappaleet ottamalla mukaan useita joukkueita.

Käyttäjätarina määritellään projektin vaatimuksiksi, jotka auttavat Scrum-tiimin jäseniä antamalla tietoa siitä, millaisena lopputuote tulee olemaan, ja auttaa laskemaan projektin valmistumisaikaa.

Tärkeitä vinkkejä käyttäjän tarinan kirjoittamisessa

 • Käyttäjäjuttujen on oltava lyhyitä ja tiivistettyä helposti kielellä, jotta tiimin jäsenet ymmärtävät sen.
 • Käyttäjäjutun voi kirjoittaa kuka tahansa, vaikka sen omistaa tuotteen omistaja.
 • Jotta asiakas ymmärtäisi lopputuotetta, käyttäjän tarinat ilmaistaan ​​selkeästi.
 • Hankkeen 'kuka', 'mikä' ja 'miksi' vastataan yksinkertaisella kielellä.
 • Käyttäjäjutut ovat Scrumin tärkein osa, koska ne toimivat tikkaina sprintin loppuunsaattamiseksi.

Tehtävä

Yksityiskohtaisempi joukko käyttäjän tarinoita, jokaisen eeposten alla, tunnetaan nimellä Tehtävä. Scrum-ryhmän jäsenten on tunnistettava ja lajiteltava tehtävä muuttaakseen nämä tarinat toimiviksi komponenteiksi.

Yksityiskohtaiset teokset tunnetaan Scrum-tehtävinä, jotka ovat tarpeen tarinan loppuunsaattamiseksi. Tehtävät osoitetaan ryhmän jäsenille, joilla on taidot suorittaa ne muutamassa tunnissa useista tunneista enintään 12: een. Vain kun kaikki tehtävät on suoritettu, tarinan sanotaan valmistuvan. Helppoa seurantaa varten tehtävät sijoitetaan Scrum Board -levylle. Scrum Board koostuu neljästä kategoriasta: 1) käyttäjäjutut, 2) tehtävää ei aloitettu, 3) tehtävä meneillään, 4) tehtävä valmis.

Tehty Ketterä joukkue pitää helposti seurantaa sprintistä Scrum Boardin avulla, joka on erittäin hyödyllinen visuaalinen työkalu jäsenille. Lisäksi päivitetään päivittäin taulu, joka ei vain auttaa joukkueen jäseniä ylläpitämään nopeutta, mutta antaa myös selkeän kuvan idea joukkueelle, missä he ovat tietyssä sprintissä.

Siksi sinun on opittava kirjoittamaan eepoksia, tarinoita ja tehtäviä, koska se on erittäin tärkeää menestyvälle Scrum Sprintille. Eeppinen, tarina ja tehtävät ovat periaatteessa sprintin perusta, auttaen joukkuetta ymmärtämään, mitä on tehtävä, miten se on tehtävä ja minkä ajan kuluessa se on suoritettava.

Scrum Epic -sovelluksen edut

 • Epicin tärkein etu on ymmärtää korkean tason vaatimukset sidosryhmiltä, ​​koska se selittää, mitä sidosryhmät tarkalleen tarvitsevat.
 • Työn laajuus määritellään myös Epicin avulla, kuten siinä, mitä asiakkaan kanssa tehdyssä sopimuksessa sanotaan ja ilmaistaan ​​tehokkaasti kuin mitä asiakas tarvitsee.
 • Suurempia tuotemäärän ajatuksia seurataan Epicsin avulla ylikuormittamatta sitä useaan asiaan. Epic tuottaa myös alkuperäisen idean, joka liittyy läheisesti tiettyyn lopputulokseen, joka muodostaa sijoittautuneiden tuotteiden sijoituksen.
 • Useisiin tarinoihin ja tehtäviin jaetun Epicin avulla Agile Development -tiimit hoitavat ja hallitsevat tehokkaasti tuotemääräänsä.
 • Epic auttaa arvioimaan projektin loppuunsaattamista ajoissa käyttämällä sitä uudelleen paikanvaraajana uusille näkymille, jotka ovat joko ajatellut puutteellisesti tai joiden täydellinen kehitys on keskeytetty, kunnes olennaisesti halusi.

Sudenkuopat Scrum Epicissä

 • Joskus hämmennystä syntyy eeppisen päätepisteen ympärille, kuten tiimi voi pitää pelkästään suurina käyttäjän tarinoina.
 • Epäselvyyden mahdollisuudet kasvavat, kun ryhmä yrittää estimoida Epicsä erittäin korkealla tasolla, tällaisilla arvioilla ei ole mitään hyötyä, jos niitä ei käytetä mitään tarkoitusta raportoinnissa.
 • Eeppistä on kehitetty organisaatiota kohti, joka sopii heidän tarpeisiinsa, koska eepillä ei ole kiinteää tapaa työskennellä.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas Scrum Epic -sovellukseen. Täällä olemme keskustelleet scrum-eeposten tehtävästä, eduista ja sudenkuopista esimerkkejä ja tärkeitä vinkkejä. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Ketterä joukkue
 2. Ketterä elinkaari
 3. Ketterä mittakaavassa
 4. Scrum-periaatteet