Kuvan lähde: python.org

Johdatus ohjelmointikielten maailmaan

Ohjelmointikieliä on olemassa n määrä. Heck, siellä on jopa n lukumäärä skriptikieliä. Sitten kysymys on, miksi python? Tarkemmin sanottuna Python on komentosarja eikä ohjelmointikieli. Ohjelmointikielen ja komentosarjan kielen välillä on ohut raja.

Jotkut skriptikielet, jotka voin muistaa nyt, olisivat JavaScript, Python, Perl, Ruby, VB ja PHP. Nämä ovat niitä, jotka ovat päällä. Mutta jälleen kerran, miksi python? Joten tänään keskityisin siihen, miksi valitsen aina pythonin minkä tahansa muun komentosarjan kielen yli. Joten, tässä menee kaikki …

Perlistä alkaen, molemmat ovat puhdasta skriptikieltä. Mutta kumman tahansa käytön tarkoitus on täysin erilainen. Yksinkertaistamiseksi Pythonilla on joukko määriteltyjä sääntöjä, joita ohjelmoijan on noudatettava, kun taas Perl antaa enemmän anteeksi. Mutta silti, ei aina tarvitse anteeksiantavaa kieltä. Perl tarjoaa lukuisia tapoja ratkaista ongelma.

Pythonin tapauksessa on tehtävä yksinkertainen ja oikea tapa tehdä asioita. Vaikka molemmat kielet yrittävät tehdä koodista mahdollisimman kompakteja, kummankin kielen valitsemiseksi on edelleen syitä. Kun henkilö yrittää kehittää jotain, hän voi halutessaan työskennellä Perlin kanssa, jos hänellä ei ole määritettyä aikaa projektin loppuunsaattamiseen.

Mutta eikö näin ole, miten todellinen maailma toimii, eikö niin? Todellisessa maailmassa aika on erittäin tärkeä. Ei voi viettää aikaa pienimpien tapojen löytämiseen useilla tavoilla oikean koodin saamiseksi oikein, varsinkin kun on tarpeen kirjoittaa tuhansia koodinumeroita. Siksi python tulee käytännössä. Pythonilla on määritelty sääntöjoukko, jota on noudatettava, jonka avulla voidaan yksinkertaisesti viljellä tapana saavuttaa halutut tulokset pienessä ajassa ja tehdä koodista mahdollisimman kompakti samanaikaisesti.

Vaikka koodi ei ole yhtä tehokas kuin Perlissa, mutta ketä kiinnostaa? Saadaksesi oikean esimerkin, ajattele sitä tällä tavalla: kun aloitat ohjelmoinnin ensimmäistä kertaa, sinun on ymmärrettävä, miten se toimii. Perl voi antaa parhaan ymmärryksen tästä. Mutta se kasvattaa huonoa tapaa jättää ohjelmasi alttiiksi virheille ja ongelmille. Siten, kun Python syntyy.

Python pyytää sinua kirjoittamaan ohjelmasi tietyllä tavalla, esimerkiksi kirjoittamalla ne tarkoitettuihin lohkoihin, niin se on helpompi ymmärtää. Tämä saa sinut tapana tehdä asioita sopivalla tavalla, koska vaikka jostain syystä hylkäät projektin, niin kuka tahansa muu henkilö voi tarkastella koodeja ja hänen on paljon helpompi ymmärtää koodeja kuin kirjoitetun. kaupungissa: Perl.

VB Scriptistä puhuttaessa se oli vanhentunut kauan sitten. Tarkoitan, että minulla ei ole tapana loukkaa VB: tä käyttäviä tai harjoittelevia ihmisiä, mutta en usko, että sitä käytetään nykyään paljon. Siksi nimi puhuu puolestaan, ja en usko, että minun on selitettävä se enää. JavaScript ja PHP ovat hyviä, mutta ne eivät mene Pythonia vastaan. JavaScript ei ole rikas kieli.

Voit rakentaa mahtavia sovelluksia suoraan laatikosta JavaScriptin avulla, mutta on vaikea lukea, jos olet aloittelija. Koska luet tätä blogia, oletan, että olet myös aloittelija tai ainakin komentosarjojen alalla. Yksi tärkeimmistä asioista minkä tahansa kielen oppimisessa on, että syntaksia olisi oltava mahdollisimman vähän. Sitten on helpompaa lukea.

Pythonilla on vähiten syntaksia. Lisäksi uuden kielen oppimisen yhteydessä on tiedettävä, että vain asennustiedoston lataaminen ei riitä. Sinun on ladattava myös muut paketit. Mutta se ei ole sama python-tapauksessa.

Pythonilla aloittelijalle voi yksinkertaisesti löytää tulkin enemmän kuin riittävästi harjoitteluun, kun taas Jscriptissä sinun on ladattava uudet lähdekoodipaketit haluamillesi lisäominaisuuksille. Jälleen, jos sinulla on tausta C: lle tai C ++: lle, JavaScript on paljon helpompaa kuin Python. Syynä on se, että Jscript on hiukan samanlainen kuin C tai C ++, kun taas python on täysin uusi maailma.

Jos puhun rubiinista, niin se on täysin erilainen ottelu. Vaikka Ruby on skriptikieli, molemmat tehdään tekemään erilainen asia. Tämän blogin kirjoittamisen lisäksi, jos kysyt minulta, mikä on parempi? Suosittelen, että opit molemmat. Koska näiden kahden välillä ei yksinkertaisesti ole vertailua. Rubiinia voidaan kutsua Perlin ja pythonin seoksena. Se noudattaa Perlin filosofiaa tehdä asioita monin tavoin, mutta sitä voidaan käyttää myös koodien kirjoittamiseen määrätyllä tavalla. Tiedän, että nyt ajattelet yksinkertaista matematiikkaa:

Ruby = Perl + Python

Näin ollen Ruby> Python.

Mutta ei. Olet väärässä. Joskus et halua kaikkea. Kaiken ottaminen tekee elämästä messistisen ja monimutkaisen. Tarkemmin sanottuna, Ruby on ekstrovertti, kun taas Python on introvertti. Kun kirjoitat ohjelman pienillä virheillä, ymmärrät, että Python on paljon tarkempi ja helpompi debugoida, kun taas Ruby on herkkä luonteeltaan. Python on helpompi lukea, kun taas ruby ​​ja Perl ovat helpompi oppia. Ruby on puhtaasti oliokeskeistä, jopa sen luokat ja moduulit ovat oliokeskeisiä.

Python on hyvin lähellä oliopohjaista ohjelmointia, mutta se ei ole niin raaka kuin Ruby. Rubyilla on vakavia estetiikkaa estetiikassa ja web-kehityksessä, kun taas pythonia käytetään pääasiassa muihin kuin web-tehtäviin, kuten Gnome Apps- tai API-kirjastojen kehittämiseen. Pythonilla on laaja ja monipuolinen kehittäjäyhteisö, kun taas Rubylla on myös suuri yhteisö, mutta se on keskittynyt enemmän Rails Frameworkiin.

Oletetaan nyt, että käytät pythonia, annetaan edetä.

Pythonin asentaminen järjestelmään ei ole työläs tehtävä. Voit ladata pythonin alkuperäisestä verkkosivustosta. Kun siirryt latausosioon, näet kahden tyyppisiä latauksia. Yksi on v2.x ja toinen olisi v3.x. Nyt täällä olisi ihmisiä, jotka ovat puolueellisia. Jotkut ihmiset ajattelevat, että v2.7.9 on parempi tai joku muu ajattelee, että v3.3 tai v3.4 on parempi. Mutta totuus ei ole.

Suositellut kurssit

  • IT-tietoturvan sertifiointikurssi
  • Ruby on Rails -harjoittelukurssit
  • Online CSS-koulutus
  • HTML5- ja CSS3-koulutus

Python v2.7.x vs. Python v3.x

Jos olet uusi ohjelmointiohjelma, suosittelen menemään versioon 3.4. Vaikka haet verkosta, ihmiset suosittelevat sinua siirtymään v2.7.9-sivulle. Henkilökohtaisesti suosittelen v3.x. Seuraava on taulukko, jonka olen luonut helpottamaan ymmärtämistä.

Python v2.7.xPython v3.x
Vanha, mutta ei vanhentunutUutta uusilla ominaisuuksilla
Hyvin lähellä olio-ohjelmointiaPuhtaat oliokeskeiset kirjastot ja luettelot
Implisiittinen koodaus ja dekoodausParempi välilehden suorittaminen ja historia-arvojen käyttö
Helppo käyttää Web-kehitykseenHelvempi oppia python v2.7 jälkeen v3.4
90 prosenttia yrityksistä käyttää sitä edelleen vakauden pelon vuoksi6 vuotta vanha. Joten, ei hätää olla vakaa

Joten taulukkoon katsomalla saat varmasti hyvän käsityksen siitä, kuinka paljon ne eroavat toisistaan. Kuten Arnold Schwarzenegger sanoi elokuvassa: “Terminaattori: Genisys”: - “Olen vanha, mutta en vanhentunut” . Sama asia koskee Python 2.7: tä. Se on vanha, enemmän kuin 20-vuotias, mutta silti ihmiset mieluummin v2.7 kuin v3.x.

Nyt tiedät mitä ne ovat, anna minun antaa teille muutamia esimerkkejä, joita kirjoitan molemmissa versioissa, ja osoitan teille eron, miksi python v2.7 on helpompi ymmärtää, jos tiedät python v3.x.

Yksinkertaisin koodi koskaan: Hei maailma.

Python v2.7: ssä

>>> tulosta 'hei maailma'

Python v3.3: ssa

>>> tulosta ('Hei maailma')

Huomaa kiinnikkeet? Joo. Näin on. Mutta se on silti yksinkertaista kuin kirjoittaa hello maailmaa C tai C ++. Katsotaanpa nyt joitain isompia ohjelmia:

Python v2.7

>>> kokeilla:

This_is_a_NameError

paitsi NameError, virhe:

tulostusvirhe, '-> virheilmoitus'

Python v3.x

>>> kokeilla:

This_is_a_NameError

paitsi NameError kuin virhe:

tulosta (virhe, '-> virheviestimme')

Nyt näet eron? Ainoa ero on 'kuten' paitsi lausunnossa. Tämä saattaa tuntua erittäin pieneltä, mutta koodausongelmien vuoksi tämä on tarpeeksi suuri, jotta voit purkaa koko koodisi.

Tarpeeksi eroista. Koko blogini ainoa kohta oli saada sinut ymmärtämään miksi Python on valittu kaikkien näiden komentosarjojen kielten joukosta. Kohta tyhjennettynä, nyt voit aloittaa pythonin aloittamisen, ja toivon, että tämän blogin lukemisen jälkeen löydät Pythonista paljon houkuttelevamman ja helpomman aloittaa…

Aiheeseen liittyvät artikkelit:-

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja Pythonin uudesta tulevaisuudesta, joten käy vain linkin läpi.

  1. HTML5 vs. Flash - mikä parempi (infografia)
  2. 25 upeinta Python-haastattelua koskevat kysymykset ja vastaukset
  3. Ura Pythonissa
  4. Mitkä ovat Pythonin käytön edut ja rajoitukset?
  5. Suorituskyky ja Python
  6. SASS-haastattelukysymykset: uskomattomia kysymyksiä