Yksi Photoshopin kaikkien aikojen klassisista tehosteista on palanut reuna, ja sen luomiseen on paljon erilaisia ​​tapoja, mutta tässä Adobe Photoshop -oppaassa tarkastelemme tapaa, joka ei ole vain helppoa, mutta myös erittäin joustavaa .

Käytämme käyrien säätökerrosta luomaan alkuperäisen tehosteen, ja sitten näemme, kuinka helppo on hienosäätää sitä ja luoda erilaisia ​​muunnelmia. Viimeinkin näemme, kuinka valmiita tehosteita voidaan helposti lisätä muihin valokuviin ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään uudelleen.

Tässä on valokuva, jota käytän tähän Photoshop-opetusohjelmaan:

Alkuperäinen kuva.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Lisää käyrien säätökerros

Ensimmäinen asia, jonka aiomme tehdä, on lisätä käyrien säätökerros. Jos et ole koskaan käyttänyt käyriä aikaisemmin tai et ole kovin mukava siinä, älä huoli, mitä teemme täällä on yksinkertaista. Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa "Uusi säätökerros" -kuvaketta.

Valitse sitten käyrät säätötasojen luettelosta:

Valitse säätökerrosluettelosta "Käyrät".

Tämä tuo esiin Käyrät-valintaikkunan. Kuten mainitsin, jos et ole vielä tuttu tai mukava käyrien käytössä, älä huoli. Meidän on tehtävä vain yksi yksinkertainen asia täällä. Katso pieni ruutu oikeassa yläkulmassa, jonka olen ympyröinyt punaisella:

Photoshopin käyrät-valintaikkuna.

Kaikki, mitä aiomme tehdä, on liikuttaa sitä, ja teemme sen seuraavaksi.

Vaihe 2: Vedä Valkoinen Pistemerkki suoraan alas

Kun käyrät-valintaikkuna on auki, tartu valkoisen pisteen merkkiin oikeasta yläkulmasta (se on pieni neliö, jonka ympyräin edellisellä sivulla) ja vedä sitä suoraan alas, melkein alaosaan, kunnes vasemmassa alakulmassa oleva Tulostus- vaihtoehto. (myös alla punaisella ympyröity) lukee välillä 10 - 20:

Vedä valkoista pistemerkkiä suoraan alaspäin, kunnes "Tulostus" lukee jonkin välillä 10 - 20.

Tämä saa kuvan näyttämään tummennevan melkein siihen pisteeseen, jossa se muuttuu mustaksi:

Kuva näyttää nyt tummenneen melkein kiinteään mustaan.

Vaihe 3: Luo reuna-alue suorakulmaisen telttatyökalun avulla

Napsauta seuraavaksi suorakulmainen telttatyökalu Työkalut-paletista tai paina M valitaksesi se nopeasti:

Valitse "Suorakulmainen telttatyökalu".

Vedä valinta kuvan suorakulmaisen telttatyökalun avulla kuvan reunan ympärille:

Vedä valinta kuvan sisällä luodaksesi reuna-alueen reuna-alueen.

Vaihe 4: Täytä valinta mustalla käyräkerrosmaskilla

Napsauta Kerros- paletin Käyrät-säätökerroksen kerrosmaskin pikkukuvaa valitaksesi sen:

Napsauta Käyrät-tason naamiokuvaa valitaksesi sen Tasot-paletista.

Varmista, että musta on etualan väri, ja paina sitten Alt-askelpalautin (Win) / Option-Delete (Mac) täyttääksesi valitun alueen mustalla. Tämä piilottaa käyrien säätökerroksen valinnan sisällä olevalle kuvan alueelle, jättäen vain reunusalueen ympärille tumma:

Käyrät-säätökerros vaikuttaa nyt vain reunojen reuna-alueeseen.

Kerrosmaskin pikkukuvan pikkukuva näyttää nyt mustalta, jonka ympärillä on valkoinen reunus:

Kerrosmaskin pikkukuva näkyy nyt mustana keskellä, jonka ympärillä on valkoinen reunus.

Vaihe 5: Levitä Gaussian hämärtysuodatin kerrosmaskiin

Meidän on pehmennettävä reunan reunoja, ja käytämme siihen Gaussian Blur -suodatinta, joka antaa meille mukavan esikatselun tekemästämme. Kun käyrät-kerrosmaski on edelleen valittu Tasot-paletista, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Hämärtä ja valitse sitten Gaussian hämärtä . Tämä tuo esiin Gaussian hämärtää -valintaikkunan. Vedä alareunassa olevaa liukusäädintä lisätäksesi tai vähentää epäterävyyden määrää, kunnes olet pehmentänyt reunoja haluamallasi tavalla. Pidä silmällä kuvaa, niin näet esikatselun tekemästäsi. Olen asettanut sädearvoni noin 25 pikseliin täällä:

Säädä epäterävyyden määrää ja pehmentä reunan reunoja alareunassa olevalla liukusäätimellä.

Ja tässä on kuinka kuvani näyttää:

Tummat reunat pehmenivät nyt.

Vaihe 6: Käytä ilmaista muunnosta kerrosmaskin koon muuttamiseen tarvittaessa

Mainitsin tämän opetusohjelman alussa, että luomme tämän vaikutuksen tavalla, joka on erittäin joustava, ja yksi syy siihen, että se on niin joustava, on se, että voimme muuttaa kuvan reunojen kokoa tarvittaessa yksinkertaisesti muuttamalla kerrosmaskin kokoa Photoshopin avulla Vapaa muunnos -komento. Voit tehdä tämän valitsemalla Tasot-paletista käyrät-säätökerroksen yksinkertaisesti käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac), jolloin esiin ilmestyy Free Transform -ruutu ja kahvat, ja vedä sitten mitä tahansa kahvoista sisään tai ulos maskin koon muuttamiseksi, mikä muuttaa kuvan reunan vaikutusta:

Muuta kuvan reunojen kokoa tarvittaessa muuttamalla kerrosmaskin kokoa "Vapaa muuntaminen" -komennolla.

Pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna vetämällä mitä tahansa kulmakahvoista maskin koon muuttamiseksi keskeltä ja pitäen samat mittasuhteet.

Vaihe 7: Laske käyrien säätökerroksen opasiteetti tarvittaessa

Toinen syy siihen, että tämä menetelmä on niin joustava, on, että voimme vähentää tummenemista reunojen ympärillä, jos meidän on yksinkertaisesti alennettava käyrien säätökerroksen opasiteettia. Voit tehdä sen, kun käyrät-säätökerros on valittu, siirry Tasoitus- vaihtoehdon Tasoitus- vaihtoehdon viereen Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa ja vie hiiri suoraan sanan "Läpinäkyvyys" päälle, mikä muuttaa hiiren osoittimen Photoshopin "pesevään liukusäätimeen" -kuvaketta, ja vedä sitten hiirtä vasemmalle. Vedäessäsi lasket opasiteettiä ja valaista reunoja. Olen laskenut kaivokseni 60 prosenttiin täällä:

Laske käyrien säätökerroksen opasiteettia, jotta tarvittaessa reunat vaaleutuvat.

Tämä antaa minulle hienovaraisemman reunan tummennusvaikutuksen:

Reunan tummeneminen on nyt hienovaraisempaa.

Seuraavaksi tarkastelemme muutamaa muuta helppoa variaatiota vaikutuksesta.

Vaihe 8: Vaihda kerrossekoitustila eri muunnelmille

Voit myös muuttaa käyrien säätökerroksen sekoitusmoodia efektin eri muunnelmille. Siirry siihen yksinkertaisesti siirtymällä Tasoitus-paletin vasemmassa yläkulmassa olevaan sekoitustilan vaihtoehtoihin, napsauttamalla alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella ja valitsemalla eri sekoitustila luettelosta. Tässä on vaikutus käyrien säätökerroksen ollessa asetettu peittokuvalle (olen asettanut opasiteetti-arvoni takaisin 100%: iin):

Käyrien säätökerros on asetettu sekoitustilaan "Peitto".

Mikä antaa minulle tummat, tyydytetyt värit reunojen ympärillä:

Reunoilla on nyt tummat, tyydyttyneet värit.

Tässä on toinen muunnos, tällä kertaa sekoitustilaksi asetettu väri :

Käyrien säätökerros on asetettu "Väri" -sekoitustilaan.

Mikä nimestä huolimatta poistaa kaiken värin reunoista, jolloin ne ovat mustavalkoisia, värin häipyessä valokuvan keskustaa kohti:

Reunat ovat nyt mustavalkoisia ja väri häipyy kohti keskustaa.

Katsotaan lopuksi, kuinka nyt käytetään tätä käyrien säätökerrosta lisäämään täsmälleen sama vaikutus eri valokuviin nopeasti. Teemme sen seuraavaksi.

Vaihe 9: Avaa uusi kuva, johon haluat lisätä Burnt-In Edge -tehosteen

Katsotaanpa, kuinka helppoa on nyt lisätä lopullinen tehoste toiseen kuvaan ilman, että sinun tarvitsee tehdä uudestaan ​​mitään vaiheista. Ennen kuin teemme, aion vain palauttaa kerrossekoitustilani takaisin normaaliksi. Sinun ei tarvitse tehdä tätä, jos haluat jonkin muun sekoitusmoodin. Haluan vain palauttaa alkuperäisen vaikutelmani:

Kerrossekoitustila on nyt asetettu takaisin "Normaali".

Nyt kun olen tehnyt sen, aion avata toisen kuvan, johon haluan soveltaa tätä efektiä, joten lopulta näytöllä on kaksi asiakirjaikkunaa:

Toinen kuva aukesi nyt näytölle alkuperäisen mukana.

Vaihe 10: Vedä käyrien säätökerros toiseen kuvaan

Ainoa mitä meidän täytyy tehdä, jotta voimme luoda saman vaikutuksen toiseen kuvaan, on kopioida käyrien säätökerros alkuperäisestä kuvastamme toiseen. Napsauta ensin alkuperäisen kuvan Asiakirja-ikkunaa valitaksesi sen. Tartu sitten Siirrä-työkalu joko Työkalut-paletista tai painamalla näppäimistön V- painiketta. Kun Käyrät-säätökerros on valittu Tasot-paletista, napsauta mitä tahansa alkuperäisen kuvan asiakirjaikkunan sisällä ja vedä hiiri toiseen kuvaan. Et vedä ensimmäistä kuvaa toiseen. Sen sijaan vedät Käyrät-säätökerroksen toiseen kuvaan. Pidä Shift- näppäintä painettuna juuri ennen hiiren vapauttamista, jotta säätökerros keskitetään automaattisesti toiseen kuvaan:

Kun molemmat kuvat ovat avoinna, vedä käyrien säätökerros alkuperäisestä kuvasta toiseen.

Ja heti, vaikutus luodaan toiseen kuvaan ilman vaivaa. Voit sitten muuttaa sekoitustilaa, muuttaa kerrosmaskin kokoa tai vähentää opasiteettia haluamallasi tavalla.

Vaikutus lisätään heti toiseen kuvaan.

Ja siellä se on! Se on kuinka helppoa luoda tämä klassinen "palanut reuna" -tehosteet Photoshopissa, hienosäätää sitä, luoda erilaisia ​​muunnelmia eri kerrossekoitustiloilla ja lisätä sama vaikutus toiseen kuvaan heti. Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!