Photoshopin pudotusvarjokerrostyyli voi olla hieno lisäämällä yksinkertaisia ​​varjoja kuviin tai tekstiin, jolloin ne näyttävät ikään kuin ne kelluisivat hieman taustansa yläpuolelle, mutta kun kyse on ihmisten tai esineiden realistisemman näköisten varjojen luomisesta, tavallinen pudotusvarjo vain ei leikkaa sitä. Tässä opetusohjelmassa opimme helpon tavan luoda realistinen valettu varjotehoste!

Tässä on valokuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Näin se näyttää varjoa käytettäessä:

Lopullinen tulos.

Kuinka luoda realistinen näyttelijä varjo

Vaihe 1: Valitse henkilö tai esine

Ennen kuin voimme lisätä varjon jollekin, meidän on ensin valittava hänet. Piirrä valinta valokuvassa olevan henkilön (tai esineen) ympärille valitsemallasi valintatyökalulla (Lasso-työkalu, pikavalintatyökalu, kynätyökalu jne.). Kun olet valmis, sinun pitäisi nähdä valinta ääriviivat heidän ympärillään. Olen valinnut tytön:

Valitse henkilö tai esine valokuvassa.

Vaihe 2: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Kun henkilö tai esine on valittu, paina näppäimistön Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi valinta nopeasti uuteen tasoon. Mitään ei tapahdu asiakirjaikkunassa, mutta jos tarkastelemme Tasot-paneelia, näemme, että Photoshop on kopioinut valinnan uudelle tasolle, jonka nimi on Taso 1 taustapinnan yläpuolelle:

Valinta näkyy uudessa kerroksessa taustakerroksen yläpuolella.

Vaihe 3: Lisää ylimääräistä kangastilaa tarvittaessa

Kuvastasi riippuen saatat tarvita tai ei tarvita tätä vaihetta, mutta minun tapauksessani minun on lisättävä ylimääräistä kangastilaa, jotta tilaa varjolle. Helpoin tapa lisätä ylimääräistä kangastilaa on Photoshopin Rajatyökalu . Valitsen sen Työkalut-paneelista:

Rajatyökalun valitseminen.

Jotta on helpompi nähdä tekemäni, siirryn asiakirjaikkunasta ensimmäiseen Photoshopin koko näytön tilaan painamalla näppäimistön F- kirjainta. Sitten, kun Rajaustyökalu on aktiivinen, napsautin kuvan vasemman yläkulman yläpuolella ja vasemmalla puolella olevaa harmaata aluetta ja pitäen hiiren painikkeeni painettuna, vedän alla olevaan harmaaseen alueeseen ja oikeassa alakulmassa:

Vedä rajaustyökalua vinosti koko kuvan päälle.

Kun vapautan hiiren painikkeeni, kuvan ympärille tulee rajausreuna, jossa kahvat (pienet neliöt) kaikilla neljällä sivulla ja kulmassa. Minun on lisättävä lisää kangastilaa valokuvan vasemmalle puolelle, joten napsautin vasenta kahvaa ja vedän sitä ulospäin:

Lisää tilaa vasemmalle vetämällä vasenta rajauskahvaa.

Paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi rajauksen (vaikka se, mitä täällä teemme, on oikeastaan päinvastoin kuin rajaaminen), jolloin Photoshop lisää ylimääräisen tilan kuvan vasemmalla puolella ja täyttää sen valkoisella (taustaväri). Painelen F-näppäintä muutaman kerran, kunnes palaan asiakirjaikkunaan:

Koska taustaväri on valkoinen (oletusväri), Photoshop täyttää uuden kangastilan valkoisella.

Vaihe 4: Lisää uusi tyhjä kerros kerroksen 1 alle

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) alhaalla.

Tämä käskee Photoshopia paitsi lisäämään uuden tason asiakirjaan kuin normaalisti, vaan myös lisäämään uuden tason nykyisen valitun tason (kerros 1) alle, joka sijoittaa sen tason 1 ja taustakerroksen väliin:

Uusi kerros näkyy kahden alkuperäisen kerroksen välissä.

Vaihe 5: Piirrä kaltevuus uudelle kerrokselle

Luomme efektille uuden taustan gradientilla, joka antaa sille vähän syvyyttä. Napsauta Työkalu-paneelin alaosan vieressä olevaa Etuväri-värimallia . Oletuksena sen pitäisi olla musta:

Musta on oletus etualan väri.

Tämä avaa Photoshopin värinvalitsimen, josta voimme valita uuden etualan värin. Valitse vaaleanharmaa. Jos haluat käyttää samaa harmaasävyä kuin minä, kirjoita 70 % B- arvolle (B tarkoittaa kirkkautta) oikealle. Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan värinvalitsimen:

Aseta Kirkkaus (B) -arvoksi 70% vaaleanharmaaksi. H (sävy) ja S (kylläisyys) pitäisi pysyä 0%: ssa.

Valitse seuraavaksi Gradient-työkalu Työkalut-paneelista. Käytämme Gradient Tool -sovellusta muutaman kerran tätä vaikutusta varten:

Valitse Gradient Tool.

Kun Gradient-työkalu on aktiivinen, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjaikkunan sisällä, niin saat nopeasti käyttöön Gradient Picker -sovelluksen ja varmista, että sinulla on ensimmäinen kaltevuus - Etuala taustaan - valittuna napsauttamalla sen pikkukuva (ensimmäinen vasemmalla, ylärivi). Sulje Gradient Picker -painike painamalla Enter (Win) / Return (Mac):

Valitse gradientti etualasta taustaksi.

Napsauta sitten lähellä asiakirjan alaosaa, pidä Shift- näppäintä painettuna ja vedä suoraan ylöspäin, kunnes olet juuri kuvan vaakatason yläpuolella. Vaihtonäppäimen pitäminen vetäessä rajoittaa liikkeitä, jolloin pystysuuntainen vetäminen on helpompaa:

Vedä harmaasta valkoiseen kaltevuuden siirtymäalue.

Vapauta hiiren painike ja Photoshop piirtää kaltevuuden, josta tulee kuvan uusi tausta:

Hienovarainen kaltevuus lisää kuvan syvyyttä.

Vaihe 6: Lisää uusi kerros kaltevuuden yläpuolelle

Napsauta uudelleen Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa (ei tarvitse pitää Shift-näppäintä tällä kertaa alhaalla):

Napsauta uudelleen Uusi kerros -kuvaketta.

Kaltevuuskerroksen yläpuolelle ilmestyy uusi tyhjä kerros:

Kerros 3 näkyy kaltevuuden yläpuolella.

Vaihe 7: Lataa valinta henkilön tai esineen ympärille

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta suoraan yläkerroksen esikatselukuvaa Tasot-paneelissa. Älä valitse kerrosta, napsauta vain sen pikkukuvaa:

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta Tason 1 esikatselukuvaa.

Tämä lataa valinnan heti kerroksen sisällön ympärille. Täällä voimme nähdä, että valokuvassani oleva tyttö on nyt valittu:

Valinnan ääriviivat ilmestyvät henkilön tai esineen ympärille, jonka ensin valitsimme takaisin vaiheessa 1.

Vaihe 8: Täytä valinta mustalla

Siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Kun Täytä-valintaikkuna tulee näkyviin, muuta yläosan Käytä- vaihtoehtoksi Musta ja napsauta sitten OK sulkeaksesi valintaikkunan:

Aseta Käytä -ksi Musta ja napsauta sitten OK.

Tämä täyttää valinnan mustalla. Emme näe sitä vielä dokumentti-ikkunassa, koska kerroksen 1 kuva estää sitä näkymästä, mutta voimme nähdä sen tason esikatselukuvassa Tasot-paneelissa:

Voimme nähdä kerroksen sisällön sen esikatselukuvassa, vaikka emme näe sitä asiakirjaikkunassa.

Vaihe 9: vääristä varjo sijaintiin

Alue, jonka juuri täytimme mustalla, tulee varjoomme. Ensinnäkin meidän on muokattava se uudelleen ja siirrettävä se paikalleen, ja voimme tehdä sen Photoshopin vääristyskomennolla. Mene Muokkaa- valikkoon, valitse Muunna ja valitse sitten Väärin :

Siirry kohtaan Muokkaa> Muunna> Väärin.

Muotoile mustalla täytetty alue napsauttamalla ylemmää muunnoskahvaa ja vetämällä sitä alaspäin diagonaalisesti joko vasemmalle tai oikealle (kuvasta riippuen), kunnes se näyttää paremmalta kuin henkilön tai esineen varjo:

Vedä ylempää muunnoskahvaa vääristääksesi varjon muotoon.

Saatat joutua myös korjaamaan varjon alaosa vetämällä alakulman kahvoja. Minun tapauksessani varjon alaosa ei ole täysin linjassa tytön kenkien kanssa, joten vedin oikean alakulman alakahvaa ylös ja oikealle, kunnes kaikki näytti hyvältä:

Vedä alakulman kahvoja tarvittaessa niin, että varjon alaosa on linjassa henkilön tai esineen kanssa.

Kun olet valmis, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muuntamisen ja poistua Distort-komennosta. Varjoasi pitäisi nyt näyttää tällaiselta:

Varjon alkuperäinen muoto on nyt paikoillaan.

Vaihe 10: Levitä pieni sumennus

Varjojen reunat näyttävät hieman liian teräviltä ja teräviltä, ​​joten levitämme sille hieman sumennusta. Siirry Suodatin- valikkoon, valitse hämärtää ja valitse sitten Gaussian hämärtää :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Tämä avaa Gaussian Blur -valintaikkunan. Nosta säde noin 1, 5 pikseliin saadaksesi erittäin hienovaraisen epäterävyyden, ja napsauta sitten OK poistuaksesi valintaikkunasta. Varjojen reunat näyttävät pehmeämmiltä:

Noin 1, 5 pikselin sädearvo on kaikki mitä tarvitsemme aloittelijoille.

Vaihe 11: Käytä nopeaa naamiointitilaa asteittain valitaksesi varjon

Jotta varjo näyttäisi realistiselta, reunojen on oltava vähitellen pehmeämpiä, mitä kauemmas se ulottuu kohteesta. Tämän asteittaisen hämärtämisvaikutuksen luomiseksi käännymme taas Gaussian hämärtysuodattimeen, mutta ensin luomme valinnan Photoshopin Quick Mask -tilassa.

Valitse Gradient Tool jälleen kerran Työkalut-paneelista ja paina sitten näppäimistön kirjainta D palauttaaksesi Photoshopin etualan ja taustavärin oletusasetuksiin (musta on etualan väri, valkoinen taustaväri). Paina sitten näppäimistön Q- kirjainta siirtyäksesi pikamaskitilaan. Mikään ei näytä asiakirjaikkunassa vielä toisin. Kun Gradient Tool on aktiivinen, napsauta lähellä varjon alaosaa ja vedä diagonaalisesti ylöspäin, kuten näin:

Vedä diagonaalinen kaltevuus varjon alhaalta ylöspäin.

Vapauta hiiren painike varjon yläosassa, ja punainen - läpinäkyvä Quick Mask -peittokuva tulee kuvan poikki. Varjon yläosassa oleva läpinäkyvä osa edustaa täysin valittua aluetta. Varjon alareunassa olevaa punaista ei valita ollenkaan, kun taas välinen alue muuttuu yhä enemmän, kun punainen väri muuttuu vähitellen läpinäkyväksi:

Kun väri muuttuu punaisesta läpinäkyväksi, alue muuttuu vähitellen enemmän valituksi.

Paina näppäimistön Q- kirjainta poistuaksesi pikamaskitilasta ja takaisin normaalitilaan. Punainen - läpinäkyvä Quick Mask -peittokuva korvataan normaalilla näköisellä valinnalla, joka näyttää tekevän vain varjojen jakamisen puoliksi, vain yläpuoli valituna. Tämä on vain valitettava illuusio Photoshopista. Photoshop pystyy näyttämään valintakehykset vain pikselien ympärillä, jotka on valittu vähintään 50%. Joten vaikka näyttää siltä, ​​että emme ole oikeasti saavuttaneet mitään täällä, Gaussian Blur -suodatin on todistamassa toisin:

Photoshop ei pysty tarkasti näyttämään valintapiirroksia pikselien ympäriltä, ​​jotka on valittu vain osittain.

Vaihe 12: Levitä Gaussian hämärtysuodatin uudelleen

Koska Gaussian Blur -suodatin oli viimeisin käyttämämme suodatin, voimme luoda sen nopeasti takaisin painamalla näppäimistön Ctrl + Alt + F (Win) / Command + Option + F (Mac). Tällä kertaa, kun valintaikkuna tulee näkyviin, nosta Säde- arvo noin 10 pikseliin ja poistu sitten siitä napsauttamalla OK:

Nosta säde-arvo noin 10 pikseliin.

Poista valinta ääriviivat painamalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac). Asiakirjassa näemme, että varjojen reunat näyttävät nyt vähitellen pehmeämpiä alhaalta ylöspäin:

Varjoreunat näyttävät nyt realistisemmilta.

Vaihe 13: Lisää kerrosmaski

Varjo on haalistumassa, kun se siirtyy pidemmälle kohteesta, mikä on helppo tehdä kerrosmaskin avulla. Napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Kerrosmaski-kuvaketta. Valkoisella kerroksella varustetun maskin pikkukuva näkyy varjokerroksen esikatselukuvan oikealla puolella:

Kerrosmaskin pikkukuva tulee näkyviin napsauttamalla Tasoimaski-kuvaketta.

Vaihe 14: Aseta etualan väri tummaksi harmaaksi

Emme halua, että varjo haihtuisi kokonaan, joten napsauta Työkalut-paneelin Taustaväri-mallia, jonka pitäisi tällä hetkellä olla musta (oletusalueen etuala- ja taustavärit käännetään, kun kerrosmaski valitaan):

Napsauta Taustavärimallia (oikea oikeassa alakulmassa).

Kun värivalitsin tulee näkyviin, valitse tummanharmaa asettamalla B (kirkkaus) -arvoksi 30%. Jätä H (Hue) ja S (Saturation) asetukset arvoksi 0%. Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan värinvalitsimen:

Valitse tummanharmaa taustaväriksi.

Vaihe 15: Piirrä kaltevuus varjon yli kerrosmaskiin

Sitten, kun Gradient Tool -sovellus on valittu, napsauta jälleen varjon alareunan vieressä ja vedä vinosti ylöspäin yläosaan, aivan kuten teimme hetki sitten ollessamme Quick Mask -tilassa. Ero on siinä, että piirrämme kaltevuuden tasomaskille:

Piirrä valkoinen tai tummanharmaa gradientti varjon alhaalta ylöspäin.

Vapauta hiiren painike varjon yläosassa. Koska piirrimme kaltevuuden kerrosmaskiin, ei itse kuvaan, emme oikeastaan ​​näe kaltevuutta asiakirjassa. Sen sijaan näemme kaltevuuden vaikutuksen kerrosmaskiin, varjo on nyt vähitellen haalistumassa, kun se siirtyy pois aiheesta:

Varjo nyt häviää vähitellen.

Vaihe 16: Laske varjon opasiteetti

Viimeisenä vaiheena lasketaan varjon opasiteetti, jotta se ei näytä niin tummalta kohteen lähellä (koska varjot ovat aina jonkin verran läpinäkyviä). Löydät Opacity- vaihtoehdon Tasot-paneelin oikeasta yläkulmasta. Laske se hieman noin 85% : iin :

Laske varjokerroksen opasiteetti 85%: iin.

Ja sen kanssa olemme valmis! Tässä on viimeinen "valettu varjo" -tehoste:

Lopullinen tulos.