Kaikki Scratch-ohjelmointiesimerkeistä

Raaputusohjelmointi on kieli, jota on kehitetty tarkoituksena helpottaa ohjelmien kirjoittamista pelien ohjelmointia, animaation tekemistä, musiikin parantamista ja muuta varten. Raaputusohjelmointiesimerkit on suunniteltu ensisijaisesti kohdentamaan lapsia vähintään 10-vuotiaille, ja se kehitettiin opettamaan ihmisille laskennallista ajatteluprosessia ja kuinka yksinkertainen kieli voi olla voimakas rakennuspalikka ohjelmistokehityksen lähestymistapaan, joka keskittyy enemmän kehittää vakaa sovellus pelkän syntaksin, kuten C tai C ++, sijasta.

Mitä ovat Scratch Programming -esimerkit?

Joten mikä on Scratch-ohjelmointiesimerkkejä? Se on täsmälleen miltä se kuulostaa “Scratch”. Kyllä, sillä ei todellakaan ole väliä oletko 25-vuotias kokenut ohjelmoija vai oletko vain vanhempi, joka haluaa 10-vuotiaan lapsen oppivan sen. Koska raaputusohjelmaesimerkkejä on erittäin helppo oppia. Ja jos yhdistät sen python-ohjelmointiin, vadelmapi: hen ja muutamaan elektroniikkaan, se vain paranee.

Joka tapauksessa, jos olet aloittelija ja haluat oppia jotain jännittävää, osta itsellesi Raspberry Pi. Se on esiasennettu NOOBS-nimisen käyttöjärjestelmän (New Out Of the Box) kanssa, joka jälleen on esiasennettu Scratchin kanssa. Ja jos et tiedä mitä Raspberry Pi on, se on mikrotietokone. Voit lukea toisen blogini Raspberry Pi: ltä saadaksesi lisätietoja aiheesta.

Kuinka saada esimerkkejä aloitetusta raaputusohjelmoinnista?

Raaputusohjelmointimallit kehitettiin alun perin MIT: ssä (Massachusetts Institute of Technology). Aloittamisen jälkeen voit ladata asennusohjelman MIT: n viralliselta verkkosivustolta: https://scratch.mit.edu/scratch_1.4/

Nykyinen tyhjäversio on 1.4 kuin blogia kirjoitettaessa. Raaputusohjelmointiesimerkit ovat erittäin hauskoja oppia. Saadaksesi lisää perustietoja, voit yksinkertaisesti ladata viralliset asiakirjat verkkosivustolta, josta saat yleiskuvan tyhjästä.

Naarmuuntumisen perusvaatimukset olisivat seuraavat:

800X600-näyttö tai suurempi (vaikka virallinen suositus on 800 × 480, se jää siinä kuin helvetti).

16-bittinen värisyvyys (32-bittinen suositus).

Win7 tai uudempi Windowsille.

150 Mt levytilaa (200 suositellaan asennetuista sovelluksista ja moduuleista riippuen).

512 Mt RAM-muistia tai enemmän.

Mitä kaikki Scratch voi tehdä?

Voit oppia simuloinnin tyhjästä. Kun sanon simulaation, se tarkoittaa, että se voi luoda virtuaalisen esittelyn jäljittelemällä asioita, jotka voidaan tehdä tosielämässä. Voit myös luoda multimediaobjekteja, kuten palapelit, 3D-esitykset, tietokilpailuja ja paljon muuta. Ja jos osaat matematiikkaa, voit myös luoda vuorovaikutteisia ja ei-vuorovaikutteisia taideprojekteja. Raaputusohjelmaesimerkit ovat yksinkertaisesti mahtavia kehittämään myös interaktiivisia soittimia ja pelejä.

Mutta nämä ovat vain perusasioita. Saatat ihmetellä, mitkä ovat Scratchin reaalimaailman vaikutukset? Joten, siirrytään siihen.

Scratch Programming -harjoitukset on mahtava kieli aloittamiseen, jos haluat luoda uran robottilaisuuteen (jos olet puhdas aloittelija). Jos et ole tyytyväinen Raspberry Pi: hen, voit ostaa kuvataulun, joka näyttää tältä:

Kuvan lähde: torproject.org

Picoboard on laite, jonka avulla voit olla vuorovaikutuksessa todellisen maailman kanssa tyhjästä. Siinä on liukusäädin ja alligaattoripidikkeet, ja se voi myös havaita äänen ja valon. Naarmuohjelmointia voidaan käyttää tässä robottien, LED-valojen ja muiden antureiden ohjaamiseen. Jos se ei ole, se voi myös ohjata mikrofoniasi äänenvoimakkuusanturin, siihen kytketyn kameran ja robotin ohjaamiseen ohjelmoidun ohjaussauvan avulla. Itse asiassa naarmua voidaan käyttää myös työskentelemään Arduino-piirisarjojen kanssa.

Ok, niin mitä seuraavaksi?

Jos vielä luet tätä osaa, se tarkoittaa, että olet melko kiinnostunut naarmuohjelmoinnista. Katsotaanpa, mitä meillä on seuraavassa laatikossa …

Scratch Programming on suunniteltu nimenomaan varmistamaan luovuus ja antamaan kehittäjille mahdollisuus löytää omia luovia ideoitaan ja soveltaa niitä todellisuudessa kuvien ja äänien muodossa keksimään multimediaohjelmistoja tien päällä. Hyvä, nuori ohjelmoija, jolla on vain muutaman päivän kokemus, voi kehittää pelejä, luoda animaatioita ja kirjoittaa samanlaisen koodin kappaleen Scratch Projects -sovelluksella.

Scratch Programming -ympäristö koostuu pienestä näyttötilasta, jolla on useita ohjelmoitavia moduuleja. Näitä ohjelmoitavia kutsutaan spritiksi. Spriten käyttäytyminen antaa ohjelmalliselle spritelle mahdollisuuden liikkua näytön ympärillä ja palauttaa vastauksen, kun erilaiset tapahtumat laukaistaan. Nämä tapahtumat sisältävät vuorovaikutuksen erilaisten samanlaisten spritien kanssa ja käyttäjän näppäimistön vuorovaikutukset.

Jokaisella spriteellä on saatavana erityisiä haluttuja puvutyyppejä, jotka voivat muokata sen ulkonäköä lavalla (muistaa näytön tila, jonka sanoin sinulle aiemmin) tuottamaan erityyppisiä animaatioita ja tehosteita. Sprite -sovelluksella voidaan myös tehdä puhekuplia ja ääniä mp3-tiedostojen mukana.

Tällöin raaputuskoodin raaputuskoodaus palauttaa vastauksen kaappaamalla lohkoja projektisovelluksista ja lisäämällä ne kunkin ohjelmoinnin syntaksin pyydettyihin tiloihin. Tämä välttää tarpeettoman hypeen kirjoittamisen syntaksiin ja antaa nuorten mielen (lapset ja aloittelijat) kehittää ohjelmia ainakin vianetsinnällä.

Näin ollen hylätään virheellisten avainsanojen kirjoittamisen aiheuttamat syntaksivirheet. Jokainen toinen sprite sisältää tässä useita koodattuja komentosarjoja, jotka on ohjelmoitu suorittamaan toimintasarja, jotka sprite aktivoi ja suorittaa joka kerta, kun tietty tapahtuma tapahtuu. Ohjauslohkot ajavat tässä syntaksien iteraatioita, koska ne voidaan suorittaa rekursiivisiksi niin monta kertaa kuin tarvitaan tai putoaa silmukkaan ikuisesti silmukan luonteen määrittelemiseksi oikein.

Ehdolliset lauseet ovat samanlaisia ​​kuin muut kielet, jotka sallivat useiden komentosarjojen suorittamisen Scratch-ohjelmointiharjoitteluympäristön nykyisestä tilasta riippuen.

Suositellut kurssit

  • Täydellinen JIRA-kurssi
  • Java EE / J2EE -ohjelma
  • Online-sertifiointikoulutus laitteiden kokoamiseen ja kaapelointiin
  • Verkkosertifiointikurssi yleisessä verkottumisessa

Naarmuinen mentaliteetti

Raaputusohjelmointi aloittelijoille Projektit on suunniteltu erityisesti robottiikan kehittämiseen ja tekemään siitä mahdollisimman helppoa. Suurin osa asioista, jotka sanoin sinulle yllä olevassa kappaleessa, menisivät todennäköisesti poistumaan, jos luet tätä blogia asentamatta tyhjäohjelmointia. Koska raaputus tehtiin inspiroimaan nuoria kehittäjiä, tämä oli toinen syy, miksi Scratch Programming salli spritejen olla vuorovaikutuksessa keskenään lähettämällä viestejä ja vastaamalla nopeasti näihin viesteihin laskemalla etäisyys lähimpään spriteihin.

Joten samoin, suuri määrä spritejä voi esiintyä yhdessä vaiheessa, ne kaikki käyttäytyvät toisistaan ​​riippumattomasti häiritsemättä muita spritejä ja vaikuttavat muiden käyttäytymiseen yhdessä muiden uusien käyttäytymisten innovaatioiden kanssa.

Yhteisö- ja projektikeskukset

Scratch-ohjelmointiin perustuvat projektit ovat helposti saatavissa verkossa ja niitä voidaan käyttää millä tahansa selaimella, joka tukee Java-sovelmia. Scratch-ohjelmoijat ovat motivoituneita lähettämään projektinsa Scratch Programming -sivustolle (tiedoston enimmäiskoko on 10 Mt, tämä rohkaisee kehittäjiä kirjoittamaan ohjelmia mahdollisimman pakatussa muodossa, mikä johtaa kompakteihin koodinpätkäihin).

Projektit jaetaan virallisella tyhjästä verkkosivustolla. Ne näkyvät kaikille muille rekisteröidyistä käyttäjistä riippumattomille henkilöille. Tämän avulla muut käyttäjät voivat ladata, muokata ja luetella ohjelman heidän vaatimuksestaan ​​riippuen. Tämä on jonkin verran samanlainen kuin avoimen lähdekoodin BSD-tyylisenssin Go Langin ohjelmointikieli.

Raaputusohjelmoinnissa riippumattomia spritejä voidaan myös lisätä ja poistaa verkkosivustolta ladattuihin projekteihin ja niistä. Scratch sopii paremmin sovellusten kehittämiseen, joka perustuu flash-ohjelmien kaltaisten pienten pelien, palapelien, viihdeohjelmien ja tarinankerronnan animaatioiden luomiseen. Nämä ovat erittäin helppoja spritien avulla, jotka liikkuvat lavan ympäri äänillä ja puhekuplilla.

Yksinkertaisen taulun, kuten pikopöydän ja vadelmapiin, voi ostaa myös Amazonista, eBaystä ja SparkFunista, joka on esiasennettu muutamilla antureilla, mukaan lukien valoanturit (tämä koskee vain pikopöytää. Vadelma Pi tulee näistä antureista riippumattomaksi; voit kuitenkin ostaa ne itsenäisesti). Tämä antaa tyhjästä kehitettyjen ohjelmien olla vuorovaikutuksessa todellisen maailman kanssa.

Johtopäätös

Raaputusohjelmointi on mahtava ohjelmointikieli, mutta sillä on myös rajoituksensa. Jos ohjelmoija aloittaa perusteet tyhjästä, hän tuntee olonsa epäluottavaksi muiden ohjelmoijien keskuudessa, joilla on kokemusta C-, C ++-, Python- tai Ruby-ohjelmoinnista. Scratch on vain pala kakkua verrattuna kieliin Java-tyyppisiin.

Syynä on, että raaputusohjelmointiharjoitukset suunniteltiin motivoimaan nuoria ohjelmoijia helposti kehittämään älykkäitä ja samalla hauskoja sovelluksia. Nämä sovellukset ovat siten houkuttelevia, koska ne voivat olla vuorovaikutuksessa käyttäjän kanssa, muuttaa niitä näytön ulkoasuun, liikkua ja soittaa erilaisia ​​ääniä.

Tässä ei ole erityistä sääntöä proseduurien tai toimintojen kirjoittamiseksi muuttujilla, parametreilla, osoittimilla, matemaattisilla algoritmeilla, sisennyksillä tai verkottumisella. Tämä tekee raaputusohjelmointiharjoituksista vähemmän hyödyllisiä edistyneille kehittäjille, koska he eivät voi tehdä paljon tällaisilla komennoilla.

Mutta ei pidä sivuuttaa sitä tosiasiaa, että Scratch Programming -harjoitustunnit tarjoavat huippuluokan käyttöliittymän, joka lisää nuoren ohjelmoijan luovuutta ja rohkaisee heitä rakentamaan lisää ohjelmia ja oppimaan niitä jakamalla. Tämä voi kuitenkin olla hyvä luova perusta lapsille, joiden vanhemmat haluavat heidät luovalle kentälle, oli se sitten animaatio tai robotti.

Raaputusohjelmointikieli ei ole täydellinen, mutta se on kuitenkin välttämätön. Se esittelee nuoria kehittäjiä aivan uuteen maailmaan ja kannustaa kouluja opettamaan lapsille näitä, mikä voi edelleen parantaa heidän mentaliteettiaan.

Ensimmäinen kuvan lähde: pixabay.com

Suositellut artikkelit

Joten tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja aloittelijoiden naarmuohjelmoinnista, raaputusohjelmaesimerkkeistä ja myös raaputusohjelmointiharjoituksista, joten käy vain linkin läpi.

  1. 6 hyödyllistä oppia multimediaohjelmistoja
  2. Ura R-ohjelmoinnissa
  3. 13 parasta C-ohjelmoinnin haastattelua koskevaa kysymystä ja vastausta
  4. Ohjelmointi vs. komentosarjojen vertailu
  5. Koodaus vs. ohjelmointi Mitkä ovat ominaisuudet?