Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme kuinka lisätä realistisen näköisiä vesivirheitä kuvaan helposti! Photoshop toimitetaan suodattimella, joka on suunniteltu erityisesti veden aaltoilutehosteen luomiseen, mutta et koskaan tiedä sitä suodattimen nimestä (ei, se ei ole Ripple tai Ocean Ripple, se olisi liian helppoa).

Käytämme suodatinta, joka tekee kunnollisen työn yksin, mutta kuten näemme tässä opetusohjelmassa, ajamalla suodatin kahdesti, käyttämällä erilaisia ​​asetuksia joka kerta ja yhdistämällä sitten tulokset, voimme luoda realistisemman vesimäärän vaikutus.

Käytän Photoshop CS5: ää koko tämän oppaan, mutta kaikki uusimmat versiot toimivat.

Tässä on kuva, jonka aloitan:

Alkuperäinen kuva.

Näin näyttää siltä, ​​kun on lisätty joitain värejä veteen, ikään kuin sadepisarat putoavat pintaan:

Lopullinen veden väreilyvaikutus.

Kuinka luoda vettä aaltoileva vaikutus

Vaihe 1: Valitse elliptinen telttatyökalu

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on piirtää valinta alueelle, jolla vesimylly tulee näkyviin. Koska vesivirrat ovat elliptisiä, käytämme elliptistä valintatyökalua. Valitse Photoshopin elliptinen telttatyökalu Työkalut-paneelista. Oletuksena se on sijoitettu suorakulmaisen telttatyökalun taakse, joten napsauta suorakulmaisen telttatyökalun kuvaketta ja pidä hiiren painiketta painettuna sekunnin tai kahden ajan, kunnes ilmestyy valikko, ja valitse sitten valikosta Elliptiset telttatyökalut:

Valitse elliptinen telttatyökalu.

Vaihe 2: Vedä elliptinen valinta

Kun elliptinen telttatyökalu on valittuna, vedä ellipsi valintaa kohdasta, jossa haluat ensimmäisen vesimyllyn näkyvän kuvassa. Yritä sovittaa valinnan muoto kuvan perspektiiviin siten, että vettä väreilevät sinua lähempänä näkyvät pyöreimmät kuin etäisyydellä kauempana olevat rypyt:

Piirrä ensimmäinen elliptinen valintasi.

Vaihe 3: Tee kaksi kopiota valitusta alueesta

Kun valinnan ääriviivat ovat paikoillaan, paina näppäimistön Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kahdesti tehdäksesi kaksi kopiota valitusta alueesta (voit myös siirtyä Taso- valikkoon, valita Uusi ja sitten valita Kerros Kopioi kahdesti, mutta pikanäppäin on paljon nopeampi). Jokainen kopio lisätään omaan tasoonsa Tasot-paneelissa. Yläkerros valitaan (korostettu sinisellä):

Kaksi kopiota valitusta alueesta näkyy taustakerroksen yläpuolella.

Vaihe 4: Sammuta yläkerros väliaikaisesti

Yläkerros on piilotettava toistaiseksi, joten napsauta sen tason näkyvyyskuvaketta (silmämuna) Tasot-paneelin vasemmassa reunassa, joka piilottaa kerroksen väliaikaisesti näkymältä asiakirjaikkunassa:

Silmämuna katoaa, kun napsautat kuvaketta, jolloin kerros on nyt piilotettu.

Vaihe 5: Valitse sen alapuolella oleva kerros

Kun yläkerros on nyt piilotettu, napsauta sen alapuolella olevaa tasoa Tasot-paneelissa valitaksesi se:

Napsauta kahden kerroksen pohjaa valitaksesi se.

Vaihe 6: Lataa valinta kerroksen sisällön ympärille

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta suoraan tason esikatselukuvaa Tasot-paneelissa:

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta tason esikatselukuvaa.

Tämä asettaa valokuvan asiakirjan tason sisällön ympärille, mikä tarkoittaa, että hetken sitten piirtämäsi valinnat näkyvät uudelleen. Syy siihen, että lataamme valinnan ääriviivat ennen suodattimen valintaa, jota teemme seuraavaksi, on rajoittaa suodattimen vaikutus valinnan sisällä olevaan alueeseen, muuten Photoshop soveltaa sitä koko kuvaan:

Valinnan ääriviivat ilmestyvät uudelleen asiakirjaan.

Vaihe 7: Levitä ZigZag-suodatin

Kuten mainitsin opetusohjelman alussa, Photoshop todella toimittaa suodattimen, joka on rakennettu erityisesti lisäämään veteen väreilyä kuvaan, mutta et koskaan arvaa kumpi se on vain vilkaisemalla suodattimen nimiä. Se, mitä haluamme, ei ole Ripple tai Ocean Ripple. Sitä kutsutaan ZigZag (kyllä, se on totta, ZigZag). Siirry valikkopalkin Suodatin- valikkoon näytön yläreunassa, valitse Väärin ja valitse sitten luettelon alaosasta ZigZag alas:

Siirry Suodatin> Väärin> ZigZag.

ZigZag-suodatin toimii vääristämällä kuvaa vesivirreiden muotoon. Suodattimen valintaikkunan alaosassa on tyylivaihtoehto, joka ohjaa, kuinka Photoshop vääristää kuvaa. Valittavana on kolme vaihtoehtoa - Around Center, Out from Center ja Pond Ripples (oletusasetus). Jokainen antaa meille hiukan erilaisen vesimyllytehosteen, ja toinen tuottaa yleensä parempia tuloksia kuin kaksi muuta valitun kuvan alueesta riippuen. Kokeile kutakin ja arvioi tulokset valintaikkunan vasemmassa yläkulmassa olevassa esikatseluikkunassa. Aion noudattaa oletusarvikkeita Pond Ripples, mutta toinen valinta saattaa toimia sinulle paremmin:

Valitse tyyli, joka sopii parhaiten valitsemasi kuvan alueelle.

Määrä- liukusäädin säätelee veden aaltoilutehosteen voimakkuutta, kun taas Ridges- liukusäädin muuttaa harjanteiden lukumäärää. Pidä silmällä valintaikkunan esikatseluikkunaa, jotta voit esikatsella tuloksia vetäessäsi liukusäätimiä vasemmalle ja oikealle (tehostetta ei todellakaan sovelleta kuvaan, ennen kuin napsautat OK). Käytämme ZigZag-suodatinta kahdesti, kerran jokaisessa luomassamme kerroksessa. Lisää tähän aaltoiluvaikutukseen lisää paljon harjuja. Ne ilmestyvät aaltoilun ulkoreunan ympärille, kun olemme valmiit. Aion kasvattaa Ridges-arvoani noin 12: een ja kasvattaa efektin voimakkuutta asettamalla Määrä-arvon noin 70 :

Muuta vesimäärän ulkonäköä Määrä ja Ridges-liukusäätimillä.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta ja lisäämään suodattimen valintaan:

Alkuperäinen veden aaltoilutehoste.

Vaihe 8: Valitse yläkerros ja kytke se takaisin päälle

Napsauta yläkerrosta Tasot-paneelissa valitaksesi sen ja napsauta sitten tason näkyvyyskuvaketta kääntääksesi tason takaisin asiakirjaan:

Valitse yläkerros ja kytke se päälle.

Vaihe 9: Levitä ZigZag-suodatin uudelleen

Meidän on levitettävä ZigZag-suodatin uudelleen, tällä kertaa ylimmälle kerrokselle. Koska se oli viimeinen käyttämämme suodatin, pääset nopeasti sen valintaikkunaan painamalla Ctrl + Alt + F (Win) / Command + Option + F (Mac). Tähän päällyskerrokseen kohdistuvasta vaikutuksesta tulee vesiripun keskialue, ja keskellä on yleensä vähemmän harjanteita kuin ulkoreunalla, mikä tarkoittaa, että tarvitsemme tällä kertaa hienovaraisemman tehon. Aion vaihtaa tyylivaihtoehdoni Pois keskustasta ja alennan Ridges- arvon arvoon 4 . Out Center -tyylillä on taipumus antaa vähemmän voimakas tulos kuin muilla kahdella tyylillä, joten kompensoimiseksi nostan määrän arvoon 100 :

Muuta vesimäärien ulkonäköä Määrä- ja Ridges-liukusäätimillä.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan jälleen kerran ZigZag-suodatinvalintaikkunasta. Toinen vesirippua esiintyy valinnan sisällä yläkerroksessa:

Toinen, hienovaraisempi veden aaltoilutehoste.

Vaihe 10: Tee valinnan ääriviivat pienemmiksi valinnalla Muunna valinta

Siirry näytön yläreunan Valitse- valikkoon ja valitse Muunna valinta :

Siirry kohtaan Valitse> Muunna valinta.

Transform Selection -komento toimii hyvin samanlaisena kuin Photoshopin Free Transform -komento paitsi, että se vaikuttaa itse valinnan ääriviivaan, ei valikon ääriviivat sisältäviin pikseliin. Pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna, napsauta kahvaa (pieni neliö) Transform Selection -rajoitusruudun vasemmassa yläkulmassa ja vedä kahvaa sitten valinnan keskustaa kohti, kunnes valinnan ääriviivat ovat noin 50-60% alkuperäisestä koostaan. Vaihto-näppäimen pitäminen vetäessä rajoittaa valinnan ääriviivat, kun taas Alt / Optio-näppäin antaa meille muuttaa valinnan ääriviivat sen keskeltä. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen:

Pienennä valinnan ääriviivat 50–60%: iin alkuperäisestä koostaan.

Vaihe 11: Käännä ja poista valinta

Siirry näytön yläosassa olevaan Select (Valitse) -valikkoon ja valitse Inverse (Käänteinen) tai paina Shift + Ctrl + I (Win) / Shift + Command + I (Mac) käyttääksesi samaa komentoa pikanäppäimellä:

Siirry Valitse> Käänteinen.

Tämä kääntää valintasi siten, että vesimäärän keskellä olevan alueen valinta on nyt poistettu, kun kaikki sen ympärillä oleva kerros on valittu. Poista näppäimistön askelpalautin (Win) / Poista (Mac) (kaikki) vesivärin keskeltä, mikä paljastaa tiivistyneet harjanteet alapuolella olevan kerroksen ulkoreunan lähellä. Poista valinta ääriviivat asiakirjasta painamalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac):

Vesimyllyvaikutus on nyt keskellä hienovaraisempi, ja harjanteita on enemmän ulkoreunan lähellä.

Vaihe 12: Yhdistä kaksi kerrosta yhteen

Kun yläkerros on valittu Tasot-paneelissa, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Yhdistä alas tai paina Ctrl + E (Win) / Komento + E (Mac) päästäksesi samaan komentoon nopeammin pikanäppäin:

Valitse Taso> Yhdistä alas.

Tämä yhdistää kaksi vesimäärän kerrosta yhdeksi kerrokseksi:

Nämä kaksi kerrosta on sulautettu yhdeksi kerrokseksi.

Vaihe 13: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

ZigZag-suodatin voi joskus tuottaa karkeita, rosoisia alueita vesimyllyssä, joten pehmentäkää niitä hiukan käyttämällä hienovaraista epäterävyyttä. Siirry Suodatin- valikkoon, valitse hämärtää ja valitse sitten Gaussian hämärtää :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Tämä tuo esiin Photoshopin Gaussian Blur -valintaikkunan. Tarvitsemme vain pienen määrän sumennusta reunojen pehmentämiseksi. Noin 0, 4 pikselin sädearvo on yleensä kaikki mitä tarvitaan:

Tarvitsemme hyvin pienen määrän sumennusta.

Napsauta OK poistuaksesi Gaussian hämärtää -valintaikkunasta, ja ensimmäinen vesimyllymme on lisätty kuvaan:

Vesimylly sen jälkeen, kun kaikki ankarat alueet on pehmennetty Gaussian hämärtämällä.

Vaihe 14: Toista vaiheet lisätäksesi lisää veden väreilyä tarpeen mukaan

Jos haluat lisätä kuvaan lisää vesivirheitä, aloita napsauttamalla Tasot-paneelin Tausta-kerrosta valitaksesi alkuperäinen kuva ja toista sitten vaiheet 2-13 jokaiselle lisättävälle vesivärin. Kun olet luonut pari niistä ja vaiheet ovat tuttuja sinulle, uusien lisääminen ei vie ollenkaan aikaa. Muista kokeilla ZigZag-valintaikkunan erilaisia ​​tyylivaihtoehtoja nähdäksesi, kumpi antaa sinulle parhaat tulokset joka kerta.

Tässä on lopputulokseni hajotuksen jälkeen vielä muutama aalto veden pinnan ympärille:

Lopullinen veden väreilyvaikutus.