Kuvalähde: www.stockunlimited.com

Kysy palkankorotusta -

Rahan kysyminen ei ole koskaan helppoa ja etenkin työssä, se voi olla hankala asia. Jos kuitenkin huomaat, että palkkasi on alhaisempi kuin keskimäärin samassa asemassa olevassa työntekijässä tai olet mennyt yli ja yli, on oikea aika kysyä korotusta.

Kun olet tehnyt päätöksen syöstä, sinun on aloitettava väitteesi rakentaminen. On vaikea tehtävä pyytää päälliköltäsi palkankorotusta. On kuitenkin taito tehdä se.

Mitä korkeampi valmistautuminen on ennen sisäänmenoa, sitä helpommaksi keskustelustasi tulee. Sinun on kyettävä osoittamaan pomollesi, miten lisäät arvoa organisaatiolle ja miten olet muuttanut organisaatiota.

Suunnittele lähestymistavasi asettamalla itsesi toisen henkilön kenkiin. Sinun on pohdittava, miksi pomosi tulisi edes harkita palkkakorotuspyyntösi hyväksymistä.

Pomosi etujen ja tavoitteiden oikea ymmärtäminen ja niiden mukauttaminen omaan tilanteeseesi, sinulla on enemmän todennäköisyyttä saada tarvitsemasi.

Vinkit, joita sinun on noudatettava käsitelläksesi pyyntöäsi samalla kun kysyt palkankorotusta ja tosiasiallisesti sitä saadaan -

 • Vinkki 1 - Valmistelu ja suunnittelu pitävät näppäintä painettuna

Sinun on oltava tietoinen arvostasi. Ennen kuin puhut pomollesi, sinun on suoritettava työsi markkina-arvoa koskeva tutkimus, jotta voidaan selvittää maksu, jonka vastaavan koulutustason ja saman vuoden kokemusten saanut henkilö yleensä saa ja paikka, josta palkankorotus tulee suhteessa siihen.

Sinun on tarkasteltava sitä, mitä yritykset yleensä maksavat, eikä sitä, mitä sinä vaadit selviytymiseen. Voit käyttää online-resursseja tähän tarkoitukseen.

Tätä varten voit etsiä samanlaista sijaintia kuin omaasi verkkosivustoilla, kuten Glassdoor.com, Salary.com ja Payscale.com.

Nämä ovat ilmaisia ​​sivustoja, jotka eivät välttämättä ole toisinaan luotettavia. Sinun on tarkistettava alan ammattijärjestöt.

Voit myös puhua metsästäjän kanssa saadaksesi paremman kuvan samanlaisen työn palkkarakenteesta.

Useat yhdistykset suorittavat palkkatutkimuksia jäsentensä kanssa tiedottaakseen johdolle tällä hetkellä olemassa olevista palkkakäytännöistä.

Osallistujat saavat yleensä ilmaisia ​​tuloksia. Voit myös soittaa muutamalle toimeenpanevalle rekrytoijalle.

Voit antaa työhösi liittyviä tietoja ja kysyä heiltä mahdollisuuksia, jotka ovat henkilölle, jolla on samanlaiset taidot kuin sinun.

Voit myös kysyä rekrytoijalta palkka-alueelta, jota alueesi henkilö voi odottaa.

Sinun ei pitäisi olla yllättynyt, jos hän ilmoittaa sinulle, että maksat vähemmän kuin markkina-arvo, koska rekrytoijan tehtävänä on sijoittaa sinut toiseen organisaatioon. Hän ei ansaitse palkkiota, jos et vaihda työpaikkaa.

Jos sinusta tuntuu, että sinulla on hyvät korvaukset, sinulla on vähemmän mahdollisuuksia poistua nykyiseltä työnantajalta.

 • Vinkki 2 - Älä odota palkankorotusta

Sinun tulisi aloittaa tutkimuksen valmistelusta, hetkestä kun huomaat, että palkkasi ei riitä. Älä odota joko vuotuisen katsauksen tapahtumista tai pomoasi aloittavan palkkakorotukseen liittyvän keskustelun. Jos haluat saada palkkakorotuksen, sinun on pyydettävä sitä.

 • Vinkki 3 - tiedä arvoasi

Arvon ja arvon välillä on ero. Jos satut olemaan ainoa henkilö, jolla on kyky hallita yrityksesi tiettyä toimintoa, ja sinulla on myös ainutlaatuinen taitojoukko, jota muuten on vaikea löytää.

Tämä tekee sinusta arvokkaamman kuin henkilö, joka on organisaation useiden johtajien joukossa ja jonka voi korvata helposti joku muu. Velvollisuutesi on muistuttaa pomosi siitä arvosta, jonka sinä organisaatiollesi tuo.

Sinun tulisi olla valmis selittämään, mitkä ovat asiat, jotka olet viime aikoina tehnyt organisaatiolle. Sinun tulisi käyttää senttiä ja dollareita. Sinun tulisi olla erityinen ja olla ujo.

Jos olet neuvotellut sopimuksen edeltäjääsi paremmalla tavalla ja auttanut yritystä säästämään dollareita, sinun pitäisi sanoa niin.

 • Vinkki 4 - Suunnittele keskustelu ja helppoa pyyntöön

Sinun ei pitäisi räjähtää yhtäkkiä päästäksesi keskusteluun. Pomot eivät halua yllätyksiä, ja siksi sinun ei pidä omaksua tätä lähestymistapaa pyytäessäsi pomolta korotusta.

Tällaiset keskustelut osoittautuvat paremmiksi, kun sinulla oleva suunnitelma on hyvin harkittu. Sinun on otettava huomioon logistiikka. Parempi idea on tapaaminen pomosi ulkopuolella, jotta vältetään keskeytykset.

Selvitä, mikä on parempi päivä- tai vuodenaika tällaisen keskustelun käymiseen. Esimerkiksi, jos työskentelet vähittäiskaupassa, kiitospäivän ja joulun välinen aika olisi siirrettävä rajoille sellaiselle keskustelulle, koska organisaatiot tarvitsevat kaikki kädet kannella asiakkaiden palvelemiseksi joulukaudella.

Vältä hyppäämästä suoraan numeroihin, mutta aloita keskustelu tutkimalla suoritustasi työssä.

Kun olet saanut pomolta tietoja siitä, mikä toimii ja mikä ei toimi, ja antaa myös tiettyjä kohteliaisuuksia ja asioita, joiden pohjalta voit työskennellä, voit mennä eteenpäin ja sanoa “Hienoa, olen iloinen siitä, että olet samaa mieltä siitä, että olen samaa mieltä Teen niin hyvää työtä, minkä vuoksi olen yllättynyt, kun huomasin äskettäin, että teen vähemmän kuin useimmat vertailukelpoisissa tehtävissä olevat ihmiset.

Kuinka voimme korjata tämän? ”Sen jälkeen sinun pitäisi antaa pomollesi aikaa harkita palkankorotuspyyntösi. Vaikka saatat ajatella sitä pitkään, se on ensimmäinen kerta, kun pomosi kuulee sen, ja siksi sinun on annettava hänelle muutama minuutti tietojen sulattamiseen.

 • Vinkki 5 - kohtele sitä kuten mitä tahansa muuta liiketapaamista

Keskustelua ei tule liiaksi personalisoida. Sinun ei pidä antaa syitä, kuten ”Mieheni menetti työpaikkani” tai “Työskentelen aina viikonloppuisin”, ja sinun ei pidä keskittyä pikemminkin panoksiin, jotka olet antanut organisaatiolle.

Sinun tulisi myös mainita perusteluissa saavutuksesi, jotka autit yritystä ansaitsemaan rahaa tai säästää rahaa.

 • Vinkki 6 - kysy kysymyksiä

Jos pomosi on alun perin hylännyt pyyntösi palkankorotuksesta, sinun on aloitettava neuvottelut. Voit aloittaa esittämällä kysymyksiä, kuten “Miksi?” Tai “Kuinka voin parantaa rooliani varmistaaksemme palkankorotuksen tulevaisuudessa?”, Sinun on kuitenkin muistettava, että sinun on esitettävä kysymyksiä eikä vaadittava mitään.

Sinun on selvitettävä tapa, jolla voit saada työstäsi vaaditun eli saada asianmukaisen maksun työstäsi ja samalla pelata sääntöjen mukaisesti.

 • Vinkki 7 - kysy mitä ansaitset

Olisi hieno idea, jos palkkasi voitaisiin kaksinkertaistaa, mutta se ei ehkä ole sopiva ottaen huomioon vastuusi, jotka sinulla on, suorituksesi ja organisaation koko, jossa työskentelet.

Vain jos kotitehtäväsi on tehty oikein, pystyt tietämään tarkalleen palkankorotuksen, jonka sinun pitäisi pyytää pomolta. Sinun on oltava luottavainen ja annettava minkään estää itsetuntoa.

 • Vihje 8 - Vaihda kieli

Jos et pääse mihinkään kysymällä korotusta, sinun on muokattava väitteesi uudelleen ja pyydettävä mieluummin palkan muuttamista.

Termi "korotus" kuvastaa sitä, että pyydät ylimääräistä palkkaa, kun taas sana "palkan mukauttaminen" korostaa sitä tosiasiaa, että palkkasi ei ole samansuuruinen kuin vastaavan aseman palkka teollisuudessa. Tämä erottelu johtaa uusiin palkkakorotusneuvotteluihin.

 • Vinkki 9 - Älä lannistu

Sinun ei pitäisi lyödä itseäsi, jos asiat eivät suju niin kuin olet suunnitellut. Korotus voi sisältää useita keskusteluja muutaman kuukauden ajan.

Sinun on opittava syy siihen, miksi se ei ole mahdollista tällä hetkellä, asiat, jotka voidaan tehdä eri tavalla, ja onko potentiaalia tulevaisuudessa.

Sinun on myös varauduttava pahimpaan. Jos huomaat, että organisaatiollasi ei ole varaa maksaa sinulle ansaitsemiasi maksuja, on aika aloittaa uuden työn etsiminen.

 • Vinkki 10 - Aika pyyntösi

Ajoitus on kaikki, koska se voi auttaa määrittämään, palkitaanko sinulle vai ei. Ensinnäkin sinun on otettava huomioon aika, jolloin organisaatiosi yleensä myöntää korotuksia.

Antaako se korotuksia vuoden lopussa tai päivänä, jona täytät vuosipäivän päivästä, jona aloitit työskennellä organisaatiossa? Ei välttämättä ole mitään kovaa ja nopeaa sääntöä, etkä ehkä tiedä sitä.

Jos sinulla ei ole siitä takeita, voit joko selvittää sen suullisesti tai käymällä läpi työntekijän käsikirjan, joka saattaa osoittaa, että korotukset liittyvät yleensä arvioihin.

Voit myös kysyä asiasta esimieheltäsi. Kun olet työskennellyt tätä työtä jonkin aikaa, voit kertoa hänelle: "Jos haluaisin koskaan puhua palkankorotuspyynnöstäni, miten ja milloin se tapahtuu?"

 • Vinkki 11 - Ole varma

Kun esität tapaustasi, sinun tulee aina pyrkiä vastavuoroiseen kunnioitukseen. Nämä ovat kolme Cs: tä. Sinun on ylläpidettävä rauhallisuutta ja oltava keskusteleva samanaikaisesti. Sinun on myös luotava yhteistyö.

Sinun tulisi yrittää välttää "valta-ryöstö" -puhetta. Sinun tulisi välttää kysymysmuotoisten lausumien antamista. "Olisitko samaa mieltä siitä, että minun on määrä korottaa?" Tai jotain, joka täyttää heidät, kuten "Uskon, että työni on ollut erittäin hyvää".

Sen sijaan, sinun on oltava luottavainen ja suora. Positiivinen kehon kieli antaa myös luottamusilman.

 • Vinkki 12 - Vältä valituksia ja ultimaatioita

Sinun ei pitäisi koskaan aloittaa keskustelua molemminpuolisesti. Tämä saattaa johtaa pomosi laittamiseen puolustuslinjaan, ja tämä ei välttämättä ole hyvä asenne.

Sinun ei pitäisi myöskään verrata itseäsi kollegoihisi tai valittaa, että ansaitset vähemmän. Sinun on pysyttävä positiivisena ja keskityttävä myös panosten määrään, jonka voit tehdä. Sinun ei pitäisi myöskään uhkaa lähteä joko suoraan tai epäsuorasti.

Saatat päätyä kääntämään keskustelun vastustajan tai asettaa itsesi nurkka-asentoon, jos et saa korotusta.

Sinun tulee korottaa korotustasi paitsi aikaisemmin saavuttamiesi saavutusten lisäksi myös hiljaisena tunnustuksena, joka osoittaa, että olet joukkuepelaaja, joka on omistautunut ja sitoutunut kasvamaan organisaation mukana.

Sinun on esitettävä antamasi kommentit ja sitten tehtävä nopea käännös kohti asioita, joita toivot seuraavanne otavan esiin.

Sinun on vakuutettava pomollesi, että sinulla on ymmärrys hänen paineistaan ​​ja tavoitteistaan ​​ja sinun on korotettava korotustasi hänen avustajanaan.

Sinulla on oltava myös ymmärrys siitä, mitä he arvostavat, mitä asioita he pitävät tärkeinä ja kuinka voit parantaa organisaation elämää tai organisaation elämää.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas kysyäksesi palkkakorotusta? Opi tässä artikkelissa muutamia vinkkejä kuinka pyytää palkkakorotusta pomostasi. Nämä ovat seuraavat palkankorotuksiin liittyvät ulkoiset linkit.

 1. Kymmenen tehokkainta vinkkiä palkkaasi nostaa odotuksia
 2. 10 parasta tapaa vastata palkka-odotuksia koskeviin kysymyksiin
 3. 9 parasta ja hyödyllistä kysymystä vuoden loppua kohottavalle korotusohjelmalle
 4. Tärkeää palkkarahastoanalyytikoille Tärkeä
 5. 9 parasta ja hyödyllistä vaihetta vahvan positiivisen omakuvan luomiseksi