Tässä valokuvien retusointi-opetusohjelmassa opimme hyvin yksinkertaisen tekniikan, jolla jonkun silmän väri voidaan muuttaa valossa sävyn / kylläisyyden säätökerroksen avulla! Tietysti ei ole olemassa pientä tapaa muuttaa kuvan värejä Photoshopilla, mutta jos tiedät mitä väriä haluat käyttää vai haluatko vain pelata ja kokeilla, sävyn / kylläisyyden kuvan säätäminen tekee silmien värin vaihtamisesta helppoa, nopeaa ja hauskaa!

Tämä opetusohjelman versio on tarkoitettu Photoshop CS5: lle ja aiemmille. Photoshop CS6: n ja CC: n käyttäjät haluavat seurata päivitettyä muuttuvaa silmien väriä Photoshop-opetusohjelmassa.

Tässä on kuva, jota käytän:

Alkuperäinen kuva.

Tämä opetusohjelma on osa muotokuvamuokkauskokoelmaan. Aloitetaan!

Vaiheiden video-opetusohjelma on päivitetty Photoshop CC: n ja CS6: n päivitetyssä silmien värin vaihtamisohjeessa.

Kuinka muuttaa silmien väriä

Vaihe 1: Zoomaa silmiin

Ennen kuin aloitamme, tehkäämme entistä helpompi nähdä tekemämme lähentämällä kuvan silmiä. Valitse Zoom-työkalu Työkalut-paletista tai paina näppäimistön kirjainta Z valitaksesi se pikakuvakkeella:

Valitse Zoom-työkalu.

Kun Zoom-työkalu on valittu, napsauta ja vedä valintakenttä silmien ympärille. Tätä aluetta zoomaamme:

Vedä valintalaatikko silmien ympärille.

Vapauta hiiren painike, ja Photoshop täyttää asiakirjaikkunan valitsemallasi alueella:

Photoshop lähentää valitulle alueelle.

Vaihe 2: Valitse Lasso-työkalu

Seuraavaksi meidän on valittava silmät, jotta emme vaikuta muihin kuvan alueisiin. Tätä varten käytämme Lasso-työkalua . Valitse Lasso-työkalu Työkalut-paletista tai paina näppäimistön L- kirjainta valitaksesi se nopeasti pikakuvakkeella:

Valitse Lasso-työkalu.

Vaihe 3: Piirrä valinnat silmien ympärille

Kun Lasso-työkalu on valittuna, vedä valinta yhden silmän ympärille. Älä huolestu, jos valintasi ei ole täydellinen, koska puhdistamme asiat myöhemmin. Kun olet valinnut ensimmäisen silmän, pidä Shift- näppäintä painettuna ja piirrä valinta toisen silmän ympärille. Vaihto-näppäimen pitäminen painettuna lisää uuden valinnan edelliseen, jolloin voimme valita molemmat silmät kerralla:

Valitse ensimmäinen silmä, pidä Shift painettuna ja valitse toinen.

Emme tarvitse oppilaita valittujen silmien keskellä, joten poistetaan heidät valinnasta. Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja vedä jokaisen oppilaan ympäri Lasso-työkalulla. Tämä poistaa ne valinnasta ja jättää meille vain valitun värillisen alueen. Älä taaskään ole huolissasi siitä, että olet toistaiseksi liian tarkka:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja vedä oppilaiden ympäri poistaaksesi valinnan.

Vaihe 4: Lisää sävy / kylläisyyden säätökerros

Nyt kun silmät on valittu, olemme valmiita vaihtamaan niiden väriä! Tätä varten käytämme sävyn / kylläisyyden säätökerrosta. Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa (se on ympyrä, joka on jaettu diagonaalisesti mustan ja valkoisen välillä), valitse sitten Sävy / kylläisyys esiin tulevassa säätökerrosluettelossa:

Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta ja valitse luettelosta Sävy / kylläisyys.

Vaihe 5: Valitse "Väri" -vaihtoehto

Jos käytät Photoshop CS4: tä sellaisena kuin minä olen täällä, Sävy / kylläisyys -valintaikkunan vaihtoehdot ja säätimet ilmestyvät säätöpaneeliin, joka on uusi CS4: ssä. Photoshop CS3: ssa ja aikaisemmissa, Värisävy / kylläisyys -valintaikkuna ilmestyy näytölle. Valitse Väri- vaihtoehto napsauttamalla sen valintaruutua:

Valitse "Väri".

Heti kun olet valinnut Väri, näet silmien vaihtavan väriä asiakirjaikkunassa:

Silmät vaihtavat värin heti.

Vaihe 6: Säädä sävy, kylläisyys ja vaaleus

Voit muuttaa väriä säätämällä vain Sävy-, kylläisyys- ja vaaleusasetuksia vetämällä niiden liukusäätimiä vasemmalle tai oikealle. Sävy muuttaa perusväriä, kylläisyys muuttaa värin kylläisyyttä ja vaaleus vaikuttaa yleiseen kirkkauteen. Ole varovainen, ettet vedä kylläisyyden tai vaaleuden liukusäätimiä liian pitkälle oikealle, koska asiat voivat nopeasti muuttua luonnoton näköisiksi. Asiakirjaikkunan kuva päivittyy jatkuvasti siirtäessäsi liukusäätimiä, jotta näet muutosten live-esikatselun:

Valitse haluamasi väri Hue, Saturation ja Lightness-liukusäätimillä.

Kun olet tyytyväinen uuteen silmien väriin, napsauta OK poistuaksesi Sävy / kylläisyys -valintaikkunasta (Photoshop CS4 -käyttäjät voivat jättää Säätöpaneelin auki, koska sitä ei tarvitse sulkea). Tässä on kuvasi vaihdellen naisen silmät sinisestä vihreäksi:

Sävy / kylläisyyden säätö on helppo valita silmille haluamasi väri.

Vaihe 7: Valitse Harjatyökalu

Jos silmäsi alkuperäinen valinta Lasso-työkalulla ei ollut täydellistä, asioiden puhdistaminen on yhtä helppoa kuin siveltimellä maalaaminen! Valitse Photoshopin Brush Tool työkalupaletista tai paina kirjainta B valitaksesi se pikanäppäimellä:

Valitse Harjatyökalu.

Vaihe 8: Valitse värisävy / kylläisyyskerros

Jos tarkastelemme Tasot-palettiamme, näemme Sävyn / kylläisyyden säätökerroksen istuvan kuvan yläpuolella Taustakerroksessa. Yksi säätökerrosten hienoista asioista on, että niihin sisältyy sisäänrakennettu kerrosmaski, jonka avulla on helppo hallita tarkalleen mitä kuvan alueita säätökerros vaikuttaa ja mitkä eivät. Meidän tarvitsee vain maalata kerrosmaski siveltimellä, mutta ensin on varmistettava, että kerrosmaski on valittu. Kerrosmaskin pienoiskuvan ympärillä pitäisi olla valkoinen korostettu reuna, mikä tarkoittaa, että maski on valittu. Jos et näe korostettua reunaa, napsauta vain pikkukuvaa valitaksesi maskin:

Varmista, että säätökerroksen kerrosmaski on valittu.

Vaihe 9: Maalaa maskille valinnan puhdistamiseksi

Puhdista silmät maalaamalla siveltimellä kaikki ongelmakohdat. Maalaa valkoisella lisätäksesi alueelle, johon sävyn / kylläisyyden säätökerros vaikuttaa, tai mustalla, jotta voit piilottaa säätökerroksen vaikutukset. Photoshop maalaa nykyisellä etualan väressäsi, jonka voit nähdä tarkastelemalla etualan värimalleja lähellä Työkalut-paletin alaosaa:

Etualan värimalli näyttää värin, jolla maalaat.

Kun kerrosmaski on valittu, paina näppäimistön kirjainta D palauttaaksesi etualan värin valkoiseksi. Vaihda nopeasti mustaksi painamalla kirjainta X, joka vaihtaa etualan ja taustavärin. Vaihda takaisin valkoiseksi painamalla X- painiketta uudelleen.

Voit muuttaa harjan kokoa käyttämällä näppäimistön vasenta ja oikeaa haarukointinäppäintä. Paina vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( ) toistuvasti, jotta harja pienenee, tai oikea kiinnitysnäppäin ( ) ), jotta se suurenee. Paina Shift + vasen kiinnike, jotta harjan reunat ovat tarvittaessa pehmeämpi, tai Shift + oikea kiinnike, jotta ne kovetuvat.

Maalaan täällä silmäsi ulkoreunan ympärillä pienellä harjalla, mustana etualan värinäni piilottaaksesi kaikki alueet, joissa uusi vihreä väri ulottui silmän valkoiseen osaan:

Maalaus mustalla kerrosmaskilla epätoivottujen viheralueiden poistamiseksi.

Tässä on lopputulokseni sen jälkeen, kun vaikutus on puhdistettu maalaamalla kerrosmaski, lopputulokseni:

Hänen siniset silmänsä ovat nyt vihreitä. Erityisiä piilolinssejä ei tarvita.