Johdatus käänteiseen suunnitteluun

Käänteinen suunnittelu on menetelmä tuotteen palauttamiseksi arvioimalla sen ohjelmistorakenne, toiminnallisuusvaatimukset ja toiminnot. Tämä rakentaa luettelon ohjelmistosta ja purkaa siitä tietoa. Tämän tekniikan tarkoituksena on edistää huoltotöitä parantamalla järjestelmän ymmärrettävyyttä ja tuottamalla vanhoille järjestelmille tarvittavat asiakirjat.

Mitkä ovat käänteisen suunnittelun yleisiä käyttötapoja?

1. Tehdään uusista yhteensopivista tuotteista halvempia kuin markkinoilla tällä hetkellä on saatavana.

2. Tehdä koodista tehokkaampaa yhteentoimivuutta tai linkittää erilaisia ​​käyttöjärjestelmiä tai tietokantoja.

3. Koordinoimattomien kaupallisten tuotteiden ominaisuuksien paljastaminen.

4. Tämä tiedustelumuoto sisältää yksilöiden tuottavan prosessin oppia ohjelmien ja palveluiden toiminnasta. Menetelmä jonkin tunnistamiseksi ja sen toiminnan selittämiseksi on tärkeä tapa oppia ja kehittää järjestelmän luomista. Käänteinen suunnittelu mahdollistaa olemassa olevan komponentin kopioimisen keräämällä komponentin fyysiset mitat, ominaisuudet ja ominaisuudet. Hyvin suunniteltu elinkaarianalyysi ja kustannus- tai hyötyanalyysi tulisi suorittaa peruuttamisprojektien perustelemiseksi ennen käänteisen suunnittelun aloittamista.

Se koostuu seuraavista vaiheista metodologian mukaisesti:

 • Vertaa havaintoja todelliseen laitteeseen ja ehdottaa parannusta.
 • Tarkkaile ja analysoi järjestelmän toimintamekanismeja.
 • Dissect ja tutkia mekaanisen laitteen sisäinen toiminta.

Tutkija voi kerätä teknisiä tietoja, joita tarvitaan ohjelmiston toiminnan tai prosessin osan kirjaamiseen käänteisen suunnittelun avulla. Tutkijat voivat tutkia järjestelmien vahvuuden ja tunnistaa niiden heikkoudet suorituskyvyn, yhteentoimivuuden ja turvallisuuden suhteen, kun käytetään käänteissuunnitteluohjelmistoja. Käänteisen suunnittelun menetelmä auttaa tutkijoita ymmärtämään, kuinka järjestelmä toimii ja mitkä ohjelmiston osat johtavat sen toimintahäiriöön. Riippumattomat tuottajat voivat olla kiinnostuneita kilpailukykyisistä markkinoista, jotka tunnustavat hallitseviin tavaroihin tehdyt parannukset. Esimerkiksi, on tarpeen tehdä turvatarkastuksia, joiden avulla koodin käyttäjät voivat paremmin suojata järjestelmiään ja verkkojaan löytämällä tietoturvavirheitä. Se alkaa usein parempien mallien luomisesta ja olemassa olevien tuotteiden yhteentoimivuudesta.

Seuraavat vaiheet käänteiseen suunnitteluun annetaan seuraavasti:

 1. Kokoelmatiedot
 2. Toimintojen tallentaminen
 3. Tietojen tutkiminen
 4. Tallennusohjausvirta
 5. Rakenteen purkaminen
 6. Tietovirran tallennus
 7. Tarkista poimittu muotoilu
 8. Luo dokumentaatio

Mitä oikeudellisissa tapauksissa tai eettisissä kysymyksissä on?

Uudet tuomioistuimen päätökset osoittavat, että käänteistekniikan tekniikoita on laillisesti ja eettisesti käytetty yhteentoimivuuden saavuttamiseksi itsenäisesti kehitetyn tietokoneohjelman kanssa. Lexmark nosti oikeusjutun SCC: lle joulukuussa 2002 syyttäen sitä sekä tekijänoikeuslain että DMCA: n rikkomisesta. SCC on suunnitellut Lexmarkin tulostuskasetissa käytetyn koodin kääntösuunnassa yhteensopivien kasettien luomiseksi. Tietokonemaailman mukaan Lexmarkin väite, että SCC: n Smartek-sirut sisältävät tekijänoikeuksilla suojattua Lexmark-tekniikkaa. Ohjelma hallitsee Lexmarkin tulostimien ja värikasettien vuorovaikutusta. ilman sitä kunnostetut värikasetit eivät toimi Lexmarkin tulostimien kanssa. ”Tuomioistuin päätti, että” tekijänoikeuslakia ei pidä käyttää estämään yhteentoimivuutta yhden yrityksen ja kilpailijoiden tavaroiden välillä. Yhdysvaltojen päätöksessä. "DMCA ei kieltä koodinkehittäjiä käyttämästä käänteistekniikkaa pääsyyn sähköisesti suojattuun tekijänoikeuksien alaiseen aineistoon, jos he tekevät niin saavuttaakseen yhteentoimivuuden itsenäisesti kehitetyn tietokoneohjelman kanssa", tekijänoikeustoimisto totesi lokakuussa 2003.

Mikä on laillinen täytäntöönpano?

 • Patenttisuojaus - suojaa uuden tuotteen toiminnan taustalla olevaa konseptia.
 • Tekijänoikeuksien suojaaminen kattaa vain tuotteen muodon ja suunnittelun.

NPD-ratkaisujen mukaan patentti ei ole muuta kuin varoitusmerkki kilpailijalle kilpailun estämiseksi. Vain NPD-ratkaisujen mukaan kilpailija voi tehdä yhden seuraavista, jos idea on kiinnostunut: RE suoritetaan yleensä kiinalaisella tai puhdastilan seinällä. Puhdastila, Se tehdään peräkkäin.

Onko epäeettistä kääntää insinööri?

Tästä ongelmasta keskustellaan laajasti, eikä näennäisesti ole tarkkaa vastausta jakoon. Teollis- ja tekijänoikeudet ovat ykkösvaatimus käänteissuunnittelua vastaan. Koska Lexmark ja heidän kaltaiset yritykset viettävät aikaa ja rahaa tuotteiden kehittämiseen, heidän on epäeettistä, että muut saattavat suunnitella tuotteitaan käänteisesti. On myös esineitä, joita nämä toiminnot ovat vahingoittaneet, kuten Bit Keeper. Miksi yritysten ja yksityishenkilöiden pitäisi käyttää suuria määriä resursseja sellaisen henkisen omaisuuden hankkimiseen, jonka kilpailijat voisivat kääntää murto-osan kustannuksista ?.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas käänteiseen suunnitteluun. Tässä keskustellaan käänteisen suunnittelun käytöstä, lakiasioista, eettisistä kysymyksistä ja laillisesta toteutuksesta. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

 1. Käänteinen suunnittelu Pythonilla
 2. Ohjelmistosuunnittelukysymykset
 3. Ura ohjelmistosuunnittelijana
 4. Sähkötekniikan haastattelukysymykset