Opi kaikki Photoshop CC: n tehokkaasta Image Size -komennosta ja siitä, miten saat parhaan hyödyn sen upeista kuvan koon muuttamisominaisuuksista!

Tässä opetusohjelmassa, Photoshop-sovelluksen kuvien koon muuttamista koskevan sarjani toisessa, tutustumme nopeasti Photoshopin tehokkaan Image Size -valintaikkunan ominaisuuksiin, jotka on suunniteltu uudelleen Photoshop CC: ssä. Kuvakoko-valintaikkunan avulla voimme paitsi nähdä kuvan nykyisen koon myös muuttaa sitä. Tarvitsetpa suurentaa kuvaa tulostettavaksi tai pienentää sitä webissä, kaikki tämä tehdään tällä yhdellä Kuvakoko -komennolla.

Aloitamme tarkastelemalla paras uusi ominaisuus Kuvakoko-valintaikkunassa, esikatseluikkunassa ja miten saada siitä irti. Sieltä tarkastelemme joitain esiasetettuja kuvan kokoja, joista voit valita, ja kuinka antaa omat leveys-, korkeus- ja resoluutioarvosi. Tarkastellaan ensin eroa kuvan koon muuttamisen ja uudelleenvalinnan välillä. Lopuksi opimme varmistamaan, että kaikki asiakirjaan lisäämät kerrostehosteet skaalataan kuvan kanssa!

Jos olet uusi digitaalikuvien maailmassa, tutustu tämän sarjan ensimmäiseen opetusohjelmaan, jossa opit kaikki pikselit, kuvan koko ja resoluutio. Nämä ovat kolme keskeistä ainesosaa saadaksesi hyviä tuloksia valokuvien koon muuttamisessa! Voit seurata tätä opetusohjelmaa avaamalla minkä tahansa kuvan Photoshopissa. Käytän tätä kuvaa, jonka olen ladannut Adobe Stock: sta:

Alkuperäinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Tämä on oppitunti 2 on minun Image Size -sarjani. Aloitetaan!

Mistä Kuvakoko-komento löytyy

Photoshopin Image Size -valintaikkuna on Command Central kuvien koon muuttamiseen. Avaa se siirtymällä valikkorivin Kuva- valikkoon ja valitsemalla Kuvakoko . Voit avata sen myös näppäimistöltä painamalla Ctrl + Alt + I (Win) / Command + Option + I (Mac):

Siirry kohtaan Kuva> Kuvakoko.

Photoshop CC: n Kuvakoko-valintaikkunassa on esikatseluikkuna vasemmalla ja oikealla olevan kuvan koon katselemiseen ja muuttamiseen liittyvät vaihtoehdot:

Kuvakoko-valintaikkuna Photoshop CC: ssä.

Uusi kuvan esikatseluikkuna

Adobe suunnitteli Photoshop CC: n Kuvakoko-valintaikkunan, ja suurin muutos on uusi esikatseluikkuna . Riippumatta siitä, kuinka kauas olet lähentänyt tai loitonnut kuvasi asiakirjassa, esikatseluikkunassa voit esikatsella kuvaa 100-prosenttisena . Tämä tarkoittaa, että jokainen kuvan pikseli vie täsmälleen yhden pikselin näytöllä. Ja se on tärkeää, koska se tarkoittaa, että saat kuvan tarkalleen kuvan muutettaessa sitä.

Kuvan vierittäminen esikatseluikkunan sisällä

Kun avaat Kuvakoko-valintaikkunan, esikatseluikkuna voi keskittyä alueeseen, joka ei ole kovin hyödyllinen. Minun tapauksessani näen miehen kasvot. Voit selata mitä tahansa tarvitsemasi aluetta napsauttamalla ja vetämällä ikkunan sisäpuolelle :

Napsauta ja vedä esikatseluikkunan sisällä siirtääksesi kuvaa ympäri.

Esikatselun hyppääminen tietylle alueelle

Vierittämisen lisäksi voit myös siirtyä tiettyyn kuvan osaan napsauttamalla sitä. Jos siirrät hiiren osoittimen kuvaan, näet kohdistimen muuttuvan pieneksi neliöksi. Neliö edustaa esikatseluruutua. Napsauta kohtaa esikatsellaksesi sitä, ja se keskittyy heti ikkunaan:

Esikatsele kyseistä kohtaa napsauttamalla mitä tahansa kuvan kohtaa.

Esikatseluruudun zoomaustason muuttaminen

Mainitsin, että esikatseluikkunassa voit esikatsella kuvaasi tärkeimmässä 100-prosenttisessa näkymäkoossa. Mutta voit myös muuttaa zoomaustasoa tarvittaessa. Kun siirrät hiiren kohdistinta esikatseluikkunan sisällä, zoomausasetukset näkyvät alareunassa. Nykyinen zoomaustaso näkyy keskellä. Napsauta pluspainiketta ( + ) lähentääksesi tai miinuspainiketta ( - ) loitontaaksesi.

Jos painat ja pidät painettuna näppäimistön Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä ja napsautat esikatseluruutua napsauttamalla painikkeita, zoomaat. Voit loitontaa pitämällä Alt (Win) / Option -painiketta (Mac) -näppäintä ja napsauta. Useimmissa tapauksissa kannattaa kuitenkin jättää zoomaustaso 100%: iin:

Kuvan zoomaustason muuttaminen esikatseluikkunan sisällä.

Suurempi esikatselu

Viimeiseksi, jotta saat kuvasta vieläkin suuremman esikatselun, voit suurentaa itse Kuvakoko-valintaikkunan. Itse asiassa voit muuttaa sen kokoa niin, että se vie lähes koko näytön koon. Jos haluat muuttaa valintaikkunan kokoa, napsauta ja vedä mitä tahansa kulmaa ulospäin:

Esikatseluruudun koko muuttuu, kun muutat valintaikkunan kokoa.

Nykyisen kuvan koon katseleminen

Esikatseluruudun oikealla puolella on useita vaihtoehtoja kuvan katselemiseen ja koon muuttamiseen. Nykyinen kuvan koko, sekä megatavuina (M) että pikseleinä, näkyy yläosassa.

Nykyinen kuvan koko megatavuina (M)

Ensimmäinen luku sanan Image Size vieressä on kuvan tilaa vievä tietokoneesi muistissa (RAM). Minun tapauksessani se on 47, 5 miljoonaa. Tällä numerolla ei ole mitään tekemistä asiakirjan kerrosten määrän kanssa tai sen kanssa, kuinka suuri tiedoston koko on, jos tallennat kuvan JPG.webp-, PNG- tai muun tiedostotyyppinä. Se on yksinkertaisesti muistissa olevan kuvan koko, ja se riippuu täysin kuvan pikselien lukumäärästä. Kun muutat pikselien määrää lisäämällä tai poistamalla niitä, tämä määrä muuttuu:

Nykyinen kuvan koko megatavuina.

Nykyinen kuvan koko pikseleinä

Tämän alapuolella, Mitat- sanan vieressä, on nykyinen kuvan koko pikselinä. Minun kuvani leveys on 4992 pikseliä ja korkeus 3328 pikseliä. Pikselimäärää ei voida muuttaa täällä. Tämä vain näyttää meille nykyisen koon. Ja jälleen kun muutat kokoa, muutokset päivitetään täällä:

Nykyinen kuvan koko pikseleinä.

Mittaustyypin muuttaminen

Pikselien lisäksi voit tarkastella nykyisiä mittoja myös muilla mittaustyypeillä. Napsauta nuolet sanan "Mitat" vieressä ja valitse toinen tyyppi luettelosta, kuten tuumaa tai prosenttia. Useimmissa tapauksissa kuitenkin hyödyllisin tapa näyttää mitat on pikseleinä:

Nykyiset mitat voidaan näyttää erilaisilla mittaustyypeillä.

"Sovita" -kuvakoko on esiasetettu

Sen lisäksi, että annamme meille kuvan koon muuttaa käsin, kuten opimme tekemään, Kuvakoko-valintaikkuna antaa meille myös esiasetetut koot, joista valita. Löydät ne Sovita -vaihtoehdosta suoraan nykyisen kuvan koon alapuolella:

"Sovita" -vaihtoehto.

Oletusasetusta (Alkuperäinen koko) napsauttamalla avautuu esiasetettujen luettelo. Ne sisältävät erityisiä mittaustyyppejä, kuten pikseliä tai tuumaa, sekä esiasetettuja tarkkuuksia. Jotkut on suunniteltu tulostettavaksi, kun taas toiset on tarkoitettu verkkoon tai yleiseen näytön katseluun:

Esiasetetut kuvan koot.

Kuvan sovittaminen tiettyyn kokoon

On houkuttelevaa ajatella näitä esiasetuksia nopeaa ja helppoa tapaa muuttaa kuvan kokoa. Huomaa kuitenkin, että tämän vaihtoehdon nimi on Sovita, ei koon muuttaminen, ja siinä on tärkeä ero. Jos valitset yhden näistä esiasetuksista, kuvan koko muuttuu niin, että se mahtuu valitun koon alle. Mutta se ei välttämättä sovi oikein. Kaikki riippuu kuvan kuvasuhteesta.

Oletetaan esimerkiksi, että haluan tulostaa kuvan 4x6-muodossa, joten valitsen 4 x 6 300 dpi: n esiasetuksen:

4 x 6 esiasetuksen valitseminen.

Tämän pitäisi asettaa kuvan uudeksi leveydeksi 4 tuumaa ja korkeudeksi 6 tuumaa. Mutta heti, meillä on ongelma. Tämä esiasetus olettaa kuvan olevan pystysuunnassa, jos korkeus on leveyttä suurempi. Mutta se on todella vaakasuunnassa, leveys suurempi kuin korkeus. Ja siksi, kuvasuhde ja esiasetettu koko eivät täsmää.

Joten vaikka uusi leveysarvo on asetettu oikein 4 tuumaa, korkeudeksi on asetettu vain 2, 667 tuumaa. Toisin sanoen kuva mahtuu edelleen uuteen 4 x 6 -kokoon, mutta kuvasuhteensa vuoksi se ei täytä koko korkeutta:

Ongelma, kun esiasetettu koko ei vastaa kuvan kuvasuhdetta.

Vaihda suunta

Tässä tapauksessa on helppo korjata. Koska ainoa ongelma on kuvani suunta, voin vaihtaa esiasetuksen leveyden ja korkeuden muuttamalla manuaalisesti Leveys-arvoksi 4 tuumaa 6 tuudeksi. Tämä asettaa korkeuden automaattisesti 4 tuumaa, ja nyt kuva sopii oikein:

Kuvasuhteesta riippuen suunnan vaihtaminen voi korjata ongelman.

Entä jos esiasetettu koko ja kuvasuhde eivät täsmää?

Todellinen ongelma on, kun kuvasuhde ja esiasetettu koko eivät täsmää. Esimerkiksi, jos yritän muuttaa kuvan kokoa tulostettavaksi 8 x 10 -vaihtoehdolla valitsemalla esiasetus 8 x 10 300 dpi :

8 x 10 esiasetuksen valitseminen.

Sitten riippumatta siitä, mitä teen, en saa kuvaa vastaamaan uutta kokoa. Jos jätän leveyden asetettavaksi 8 tuumaa, korkeus on väärä:

8 tuuman leveydellä korkeus ei vastaa esiasetusta.

Ja jos yritän vaihtaa suunnan vaihtamalla manuaalisesti Leveys 10 tuumaa, Korkeus on silti väärä:

Suunnan vaihtaminen ei korjaa ongelmaa.

Ei ole mitään tapaa muuttaa kuvan kokoa 4x6-kuvasuhteena 8 x 10. Ainoa tapa tehdä se, ainakin venyttämättä ja vääristämättä kuvaa, on kuvan rajaaminen uuteen kuvasuhteeseen ensin ennen sen koon muuttaminen. Tarkastelen kuinka se tehdään seuraavassa opetusohjelmassa, kun opimme kuvien koon muuttamista tulostettavaksi.

Kuvakokoasetusten palauttaminen

Joten olemme nähneet, että Fit To -asetukset eivät ole kaikki niin hyödyllisiä. Mutta ennen kuin tarkastelemme päätapaa kuvien koon muuttamiseen, opitaan nopeasti palauttamaan arvot.

Jos olet tehnyt muutoksia Kuvakoko-valintaikkunassa (etkä ole vielä sitoutunut niihin napsauttamalla OK-painiketta), voit palauttaa alkuperäisen kuvan koon pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna näppäimistösi. Tämä muuttaa alaosassa olevan Peruuta- painikkeen Nollaa- painikkeeksi. Napsauta Reset-painiketta palauttaaksesi alkuperäiset asetukset:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna muuttaaksesi Peruuta arvoksi Palauta.

Kuvan koon muuttaminen manuaalisesti

Tärkein tapa muuttaa kuvien kokoa Photoshopissa on kirjoittamalla omat mukautetut arvot Leveys, Korkeus ja Tarkkuus- kenttiin. Ja huomaa, että siellä on myös neljäs vaihtoehto suoraan resoluution alla, nimeltään Resample . Tämä neljäs vaihtoehto on olemassa, koska täällä voidaan todella tehdä kaksi asiaa; voimme muuttaa kuvan kokoa tai muotoilla sitä uudelleen :

Leveys, korkeus, tarkkuus ja esimerkki -asetukset.

Mitä eroa on koon muuttamisella ja uudelleenvalinnalla ?

Kuvan koon muuttaminen tarkoittaa, että emme muuta pikselien määrää . Ainoa mitä muutemme, on kuvan tulostavan koon muuttaminen. Koska pikselien lukumäärä ei muutu, koon muuttamisella ei ole vaikutusta kuvan tiedostokokoon tai kuvan ulkoasuun näytöllä. Se vaikuttaa vain tulostuskokoon.

Kuvan uudelleenvalinta muuttaa pikselien määrää . Voimme lisätä lisää pikseliä, joka tunnetaan nimellä upsampling, tai voimme poistaa pikseliä, joka tunnetaan nimellä downsampling . Ylinäytteistä käytetään kuvan suurentamiseen, yleensä kun meidän on tulostettava valokuva, joka on suurempi kuin sen nykyiset pikselimitat sallivat. Ja näytteenottoa alaspäin käytetään useimmiten pienentämään kuvan yleistä tiedostokokoa, kun haluamme lähettää sen sähköpostitse tai ladata sen verkkoon.

Kuvan koon muuttaminen

Tarkastelen koon muuttamista ja uudelleennäyttämistä seuraavassa opetusohjelmassa. Lyhyesti sanottuna, jos haluat muuttaa kuvan kokoa muuttaaksesi sen tulostuskokoa, poista Resample- vaihtoehto käytöstä:

Sammuta Resample käytöstä kuvan koon muuttamiseksi.

Kirjoita sitten uusi koko Leveys- ja Korkeus- kenttiin. Molemmat kentät on kytketty toisiinsa, joten yhden muuttaminen muuttaa automaattisesti toisen. Muista, että voit valita vain koon, joka vastaa kuvasuhdetta. Joten jos kuvan kuvasuhde on 4 x 6, yritä tulostaa sitä 5 x 7 tai 8 x 10 ei toimi. Näytän sinulle kuinka kiertää ongelma seuraavassa opetusohjelmassa.

Mikä on kuvan resoluutio?

Huomaa, että kun Resample on kytketty pois päältä, Resolution- kenttä linkitetään myös Leveys- ja Korkeus-kenttiin. Joten kun muutat leveyttä tai korkeutta, resoluutio muuttuu sen mukana. Ja jos muutat tarkkuutta, leveys ja korkeus muuttuvat. Minun tapauksessani, kun tulostuskoko pienennetään 6 tuumaa x 4 tuumaa, resoluutio on kasvanut 300 pikselistä / tuumasta aina 832 pikseliin / tuuma:

Sammuta Resample käytöstä kuvan koon muuttamiseksi.

Joten mikä on resoluutio? Tarkkuus hallitsee kuvan pikseleiden lukumäärää, joka pakataan jokaiseen tuuman paperiin, sekä pystysuunnassa että vaakasuunnassa. Siksi tarkkuus mitataan kuvapisteinä tuumalla tai "ppi". Koska emme muuta kuvan pikselien kokonaismäärää, muutamme tulostuskokoa muuttamalla sitä, kuinka tiukasti pikselit ovat paikoillaan sivulla. Suuremmat tarkkuusarvot johtavat pienempiin tulostuskokoihin ja pienemmät tarkkuudet luovat suurempia tulostuskokoja. Käsittelen kuvan koon ja resoluution perusteita edellisessä opetusohjelmassa, ja opimme siitä enemmän, mukaan lukien kuinka paljon tarkkuutta tarvitset korkealaatuisiin tulosteisiin, seuraavassa.

Kuvan uudelleentäyttäminen

Ota näyte uudelleen kuvasta ja muuta pikseleiden määrää ottamalla Resample- asetus käyttöön. Voit sitten ottaa näytteen tai pienentää kuvaa tarpeen mukaan:

Sammuttaminen päälle.

ylinäytteistys

Kun Resample on käytössä, leveyttä ja korkeutta ei enää liitetä tarkkuuteen. Joten jos kaksinkertaistan leveysarvon, 6 tuumaa - 12 tuumaa, Photoshop kaksinkertaistaa automaattisesti korkeuden, 4 tuudesta 8 tuumaan, jotta kuvasuhde ei muutu. Mutta vaikka sekä leveys että korkeus ovat kaksinkertaistuneet, resoluution arvo pysyy samana:

Leveyden ja korkeuden muuttaminen ei enää muuta tarkkuutta.

Kuitenkin muuttunut on kuvan todellinen pikselimäärä. Jos tarkastelemme mitat ylhäältä, näemme, että koska Resample oli kytketty päälle, leveys pikselinä on nyt kaksinkertaistunut, 4992 pikselistä 9984 pikseliin. Ja korkeus on myös kaksinkertaistunut, 3328 pikselistä 6656 pikseliin. Ja koska meillä on nyt kuvassa pikselien lukumäärä nelinkertainen (kaksinkertainen leveys ja kaksinkertainen korkeus), muistissa olevan kuvan koko on kasvanut neljä kertaa niin suuri, 47, 5 miljoonasta kokonaisuudesta, suunnilleen 190 miljoonaan:

Kuvan ottaminen näytöllä lisää kuvan kokoa.

-näyte

Jos pienennän resoluutiota 832 pikselistä tuumaa kohti jotain järkevämpää, kuten 300 pikseliä / tuuma, huomaa, että leveys ja korkeus tuumina eivät ole muuttuneet. Mutta taas koska Resample on otettu käyttöön, sekä pikselin mitat että muistissa olevan kuvan koko ovat pienentyneet:

Kuvan pienentäminen pienentää kuvan kokoa.

Interpolointimenetelmä

Resample-vaihtoehdon oikealla puolella on Interpolointi . Interpolointi tarkoittaa menetelmää, jota Photoshop käyttää kuvan piirtämiseen kuvan lisäämisessä tai poistamisessa, ja sen oletusarvo on Automaattinen . Koska tämä vaihtoehto koskee vain uudelleennäytteistämistä, tämä vaihtoehto on harmaana, kun Resample on kytketty pois päältä:

Interpolointivaihtoehto.

Jos napsautat vaihtoehtoa, avaat luettelon valittavissa olevista interpolointimenetelmistä. Jotkut sopivat parhaiten näytteenottoon ja toiset pienempään näytteenottoon. Näillä voi olla suuri vaikutus kuvan laatuun, joten useimmissa tapauksissa sen valitseminen automaattiseksi on paras valinta. Ainoa kerta, kun vaihdan sen, on jos käytät Photoshop CC 2018 (tai uudempi) ja sinun on suurennettava kuvaa. Siinä tapauksessa vaihtaisin interpolointimenetelmän arvoksi Säilytä yksityiskohdat 2.0, jota käsittelen tarkemmin erillisessä opetusohjelmassa:

Interpolointimenetelmät.

Kuinka skaalata kerrostehosteet

Ja lopuksi, jos asiakirjasi käyttää kerrostehosteita (varjoja, lyöntejä, ulkoisia hehkuja jne.), Todennäköisesti haluat, että tehosteet skaalautuvat kuvan kanssa. Joten ennen kuin napsautat OK hyväksyäksesi uuden kuvan koon, napsauta rataskuvaketta Kuvakoko-valintaikkunan oikeassa yläkulmassa ja varmista, että Skaalatyylit on valittu:

Kytke Scale Styles päälle muuttaaksesi kerrostehosteiden kuvaa.

Uuden kuvan koon hyväksyminen tai peruuttaminen

Kun olet valmis muuttamaan kuvan kokoa, napsauta OK- painiketta hyväksyäksesi asetukset ja sulkeaksesi Kuvakoko-valintaikkunan. Tai peruuttaaksesi asetukset tekemättä mitään mahdollisuuksia, napsauta sen sijaan Peruuta- painiketta:

Napsauta OK, kun haluat muuttaa kuvan kokoa, tai Peruuta, jos haluat ohittaa muutokset.

Ja siellä meillä se on! Se on nopea esittely Photoshopin Kuvakoko-valintaikkunassa! Seuraavassa tämän sarjan oppitunnissa opitaan kuinka muuttaa kuvan kokoa tulostettavaksi!

Tai tutustu tämän sarjan aiempiin opetusohjelmiin:

  • 01 - pikseliä, kuvan koko ja resoluutio
  • 02 - Photoshopin Image Size -komento - Ominaisuudet ja vinkit
  • 03 - Kuvien koon muuttaminen tulostettavaksi
  • 04 - Kuvien koon muuttaminen sähköpostien ja valokuvien jakamista varten
  • 05 - Kuvakoko lasketaan
  • 06 - Totuus kuvan tarkkuudesta, tiedoston koosta ja verkosta
  • 07 - Kuvien koon muuttaminen
  • 08 - Paras tapa suurentaa kuvia Photoshop CC: ssä

Ja älä unohda, kaikki oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!