Opi luomaan helposti vanha, vanha valokuvatehoste Photoshopilla ja sen tehokkaalla Camera Raw -suodattimella. Päivitetty nyt kokonaan Photoshop CC 2019 -sovellukseen.

"Vanhan valokuvan" tehosteen luomiseksi aloitamme muuttamalla alkuperäisen värikuvamme mustavalkoiseksi ja lisäämme sitten seepian sävyn vanhanaikaiseen ilmeeseen. Lisäämme vilja- ja vinjettivaikutuksen, ja saamme kuvan näyttämään siltä, ​​kuin se on ajan myötä haalistunut, säätämällä kohokohtia, valaistamalla varjoja ja vähentämällä keskitason ääniä. Ja me luomme koko tehosteen alusta loppuun käyttämällä vain Photoshopin Camera Raw -suodatinta.

Jotta "vanha valokuva" -tehoste ei olisi tuhoava, esittelen sinulle, kuinka Camera Raw -suodatinta käytetään älykkäästi suodattimena. Tämä pitää tehosteen erillään kuvasta, joten et tee pysyviä muutoksia. Alkuperäinen valokuva pysyy täysin vahingoittumattomana.

Tämä opetusohjelma on päivitetty sisältämään hiljattain tehdyt muutokset Camera Raw -tuotteeseen, ja parhaiden tulosten saamiseksi kannattaa käyttää Photoshop CC: n uusinta versiota. Jos käytät Photoshopin vanhempaa versiota, voit luoda samanlaisen tehosteen ilman Camera Raw -suodatinta seuraamalla Oman kuvan muutosta vanhaksi valokuva -oppaaseeni.

Tässä on kuva, jonka kanssa työskentelen (nainen vintage-pukuvalokuvassa Shutterstockilta):

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä näyttää mitä lopullinen "vanha valokuva" -tehoste näyttää, kun olemme valmiit:

Lopullinen tulos.

Aloitetaan!

Kuinka luoda vanha valotehoste Photoshopissa

Alla olevan kirjallisen opetusohjelman ohella voit seurata myös videota tästä opetusohjelmasta YouTube-kanavallamme. Tai lataa tämä opetusohjelma tulostettavana PDF-tiedostona!

Vaihe 1: Muunna taustakerros älykkääksi objektiksi

Aloitetaan Tasot-paneelista, jossa näemme vasta avatun kuvan taustakerroksessa:

Tasot-paneeli, joka näyttää kuvan taustakerroksessa.

Käytämme hetkessä Photoshopin Camera Raw -suodatinta "vanhan kuvan" tehosteemme. Mutta jotta vaikutus pysyisi tuhoutumattomana, meidän on käytettävä Camera Raw -suodatinta älykkään suodattimena. Ja sen tekemiseksi meidän on ensin muunnettava taustakerros älykkääksi objektiksi .

Napsauta Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta :

Napsauta Tasot-paneelin valikkokuvaketta.

Valitse sitten Muunna Smart-objektiin :

Valitaan "Muunna älykkääksi objektiksi".

Älyobjektikuvake näkyy esikatselukuvan oikeassa alakulmassa, ilmoittaen meille, että Photoshop on muuttanut tason älykkääksi objektiksi:

Älyobjektikuvake esikatselukuvassa.

Vaihe 2: Avaa Photoshopin Camera Raw -suodatin

Valitse Camera Raw -suodatin menemällä valikkorivin Suodatin- valikkoon ja valitsemalla Camera Raw -suodatin :

Siirry kohtaan Suodatin> Camera Raw Filter.

Tämä avaa Camera Raw Filter -valintaikkunan, jossa kuva näkyy pääesikatselualueella:

Camera Raw -suodattimen valintaikkuna Photoshop CC 2019 -sovelluksessa.

Kuinka katsella Camera Raw -suodatinta koko näytön tilassa

Jos valintaikkuna ei tule näkyviin koko näytön tilassa, napsauta Koko näyttö -kuvaketta oikeassa yläkulmassa (vain histogrammin vasemmalla puolella). Tämä antaa sinulle paremman kuvan tekemästäsi. Voit myös kytkeä koko näytön tilan päälle ja pois päältä painamalla näppäimistön kirjainta F :

Napsauta Koko näyttö -tilan kuvaketta.

Vaihe 3: Aseta Perus-paneelissa Hoito-asetukseksi Mustavalkoinen

Kameraraaka-suodattimen vaihtoehdot ovat kaikki oikealla olevissa paneeleissa. Ja oletusarvoisesti Basic- paneeli avautuu ensin. Voit muuntaa värikuvasi mustavalkoiseksi aloittamalla muuttamalla Perus-paneelin Hoito- vaihtoehdon Väristä Mustavalkoiseksi :

Hoidon asettaminen mustavalkoiseksi.

Tämä luo kuvan alkuperäisen mustavalkoisen version:

Alkuperäinen mustavalkoinen muuntaminen.

Vaihe 4: Avaa Mustavalkoinen sekoitus -paneeli

Palaamme takaisin Basic-paneeliin myöhemmin. Mutta toistaiseksi muokataksesi mustavalkoista versiota, avaa Mustavalkoinen sekoitus -paneeli napsauttamalla sen välilehteä :

Napsauta Mustavalkoinen sekoitus -paneelin välilehteä.

Vaihe 5: Vedä väriliukusäätimiä vaaleuttaaksesi tai tummentaaksesi eri alueita

Käytä sitten väriliukusäätimiä (punaiset, appelsiinit, keltaiset, vihreät, aquat, siniset, violetit, magentit) vaaleuttaaksesi tai tummentaaksesi mustan ja valkoisen version kaikkia alueita, jotka alun perin sisälsivät kyseiset värit.

Esimerkiksi, vetämällä Punaista-liukusäädintä oikealle, vaaleat mustavalkoisen version kaikki alueet, joissa alun perin oli punainen, näkyvät. Vihreät-liukusäädintä vetämällä vasemmalle tummuvat kaikki alueet, joissa oli vihreää jne. Jos vedät väriliukusäädintä, eikä mitään tapahdu, se johtuu siitä, että mikään kuvan osa ei sisältänyt kyseistä väriä.

Pidä silmällä kuvaa esikatselualueella vetäessäsi liukusäätimiä arvioimaan tuloksia:

Vedä väriliukusäätimiä säätääksesi mustan ja valkoisen version eri alueiden kirkkautta.

Kokeile väriliukusäätimiä, kunnes olet tyytyväinen mustavalkoiseen kuvaasi. Tässä on tulokseni:

Oma mukautettu mustavalkoinen versio.

Vaihe 6: Avaa Split Toning -paneeli

Avaa seuraavaksi Split Toning -paneeli napsauttamalla sen välilehteä (suoraan Mustavalkoinen sekoitus -välilehden oikealla puolella):

Napsauta Split Toning -paneelin välilehteä.

Vaihe 7: Lisää seepiasävy kuvaan

Split Toning -paneelin avulla voimme lisätä seepian sävyn mustavalkoiseen kuvaamme, ja teemme sen käyttämällä Hue and Saturation -vaihtoehtoja. Huomaa, että värisävy- ja kylläisyysvaihtoehtoja on kaksi, yksi korostuksille (kuvan vaaleimmille alueille) ja varjoille (tummimmat alueet).

Aseta yläosassa olevien kohokohtien sävy- arvoksi 40 mukavalle oranssinkeltaiselle. Lisää sitten kylläisyysarvo 20: ksi . Huomaa, että sävyssä ei muutu, ennen kuin lisäät kylläisyyttä sen oletusarvosta 0.

Käytä sitten alareunassa olevissa Varjoissa hiukan erilaista sävyarvoa 45 ja lisää kylläisyysarvo arvoon 50 saadaksesi voimakkaampi väritehoste varjoissa:

Kohokohdat (ylhäällä) ja varjot (alhaalla) sävy- ja kylläisyysarvot.

Tässä on kuvani, jossa seepian sävy on lisätty:

"Vanha valokuva" -tehoste seepiasävyn lisäämisen jälkeen.

Vaihe 8: Avaa tehostepaneeli

Kaksi paneelia alas, vielä kaksi mennä. Avaa Tehosteet- paneeli napsauttamalla sen välilehteä (kolmas välilehti oikealta):

Napsauta Efektit ("fx") -välilehteä.

Vaihe 9: Lisää kuvaan viljaa

Camera Raw -tehosteet-paneeli on rajoitettu vain kahteen tehosteeseen, viljaan ja vinjettiin. Mutta molemmat auttavat meitä ulos "vanhan kuvan" tehosteesta.

Aloitetaan lisäämällä vähän viljaa. Viljaosan kolmen liukusäätimen avulla voimme säätää viljan määrää, kokoa ja karheutta. Voit kokeilla näitä liukusäätimiä itse löytääksesi haluamasi asetukset tai käyttää samoja asetuksia, joita käytän kuvassani. Olen asettanut Määrä- arvoksi 50, koon 60 ja karkeuden myös 60 :

Omat viljatehosteasetukset.

Tässä on lähikuva kuvasta, jotta voin nähdä, miltä viljavaikutus näyttää:

"Vanha valokuva" -tehoste, jossa vilja on lisätty.

Vaihe 10: Häivytä kulmat lisäämällä vinjetti kuvaan

Seuraavaksi, vielä Tehosteet-paneelissa, lisäämme vinjetti-tehosteen käyttämällä Post Crop Vignetting -osaa. Tärkein säädin on yläosassa oleva Määrä- liukusäädin. Jos vedät Määrä-liukusäädintä vasemmalle, kuvan reunat ja kulmat tummuvat. Se on yleensä haluamasi tulos lisättäessä vinjettiä, mutta se on päinvastainen kuin haluamme "vanhan kuvan" tehosteelle.

Se mitä haluamme tehdä, on vaalentaa valokuvan kulmia ikään kuin ne olisivat ajan myötä haalistuneet. Tee se vetämällä Määrä-liukusäädintä oikealle. Aion kasvattaa Määrä-arvoa aina arvoon +80 . Voit jättää muut liukusäätimet (keskipiste, pyöreys, sulka ja kohokohdat) oletusasetuksiinsa:

Lisää määrä -arvoa kuvan kulmien vaaleamiseksi.

Ja tässä on kuvani esikatselualueella, kun vinjetti on asennettu:

"Vanha valokuva" -tehoste lisättäessä sekä jyvä että vinjetti.

Vaihe 11: Avaa peruspaneeli uudelleen

Lopuksi, avaa peruspaneeli uudelleen napsauttamalla sen välilehteä (ensimmäinen välilehti vasemmalla):

Napsauta Perus-välilehteä.

Vaihe 12: Laske kuvan yleistä kontrastia

Ajan myötä haalistuneilla kuvilla on vähemmän yleistä kontrastia, ja voimme pienentää kuvan kontrastia käyttämällä muutamaa yksinkertaista liukusäädintä Basic-paneelissa.

Ensinnäkin, kun haluat säätää kohokohtia, alenna Kohokohdat- arvoa vetämällä liukusäädintä vasemmalle. Lasen kaivoksen arvoon -70, mutta haluat seurata omaa kuvaa, kun vedät liukusäädintä arvioidaksesi tuloksia. Valaisa sitten varjoja vetämällä Varjot- liukusäädintä oikealle. Nostan Shadows-arvoni arvoon +80, jotta ne todella kirkastuvat. Mutta jälleen kerran, sinun kannattaa seurata kuvaasi nähdäksesi, mikä arvo toimii parhaiten.

Lopuksi, vähentääksesi keskitason ääniä, napsauta Selkeys- liukusäädintä ja vedä sitä vasemmalle. Lasen selkeysarvoni arvoon -40 . Tämä antaa minulle pehmeämmän kuvan menettämättä liikaa yksityiskohtia:

Vedä Kohokohdat, Varjot ja Selkeys-liukusäätimiä.

Ja tässä on mitä minun lopullinen vaikutelmani näyttää kuvan kontrastin pienentämisen jälkeen:

Kuva näyttää nyt haalistuneelta ajan myötä.

Vaihe 13: Sulje Camera Raw -suodatin napsauttamalla OK

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan Camera Raw Filter -valintaikkunan:

Napsauta OK-painiketta.

Photoshop etenee ja soveltaa asetukset kuvaan. Ja koska olemme soveltaneet Camera Raw -suodatinta älyobjektiin, Kerrokset-paneeli näyttää Camera Raw -suodattimen luettelossa älykkään suodattimen kuvan alapuolella:

Kerrokset-paneeli, joka näyttää Camera Raw -suodattimen.

Kuinka vaihtaa "vanhan kuvan" tehoste päälle ja pois

Voit piilottaa "vanhan kuvan" tehosteen väliaikaisesti ja katsella alkuperäistä kuvaa sammuttamalla Camera Raw -suodattimen napsauttamalla sen näkyvyyskuvaketta :

Napsauta näkyvyyskuvaketta kytkeäksesi Camera Raw -suodattimen päälle ja pois päältä.

Tämä näyttää alkuperäisen kuvan ilman vaikutusta:

Alkuperäinen kuva ilman "vanhan kuvan" tehosteita.

Napsauta uudelleen samaa näkyvyyskuvaketta uudelleen kytkeäksesi Camera Raw -suodattimen takaisin päälle ja katsoaksesi "vanhan kuvan" tehostetta:

Viimeinen antiikkivaikutus.

Ja siellä meillä se on! Niin helppoa on lisätä vanha, vanha valokuvatehoste kuvaan käyttämällä Photoshopin Camera Raw -suodatinta!

Samanlaisia ​​opetusohjelmia varten opi lisäämään taitteita ja taitteita kuvaan tai luomaan kuluneita, revittyjä valokuvien reunoja. Vieraile Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja. Ja älä unohda, kaikki Photoshop-oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!