Osana tätä kaksiosaista Photoshop-opetusohjelmaa opimme kuinka Photoshopin muototyökalujen avulla oli helppo piirtää yksinkertainen filminauha, jota voimme sitten käyttää valokuvakehyksenä, ja tallensimme filminauhan erillisenä Photoshop-asiakirjana, jotta voimme käytä sitä uudelleen milloin haluamme ilman, että sinun täytyy piirtää sitä uudelleen. Tässä opetusohjelman osassa käytämme useita kopioita tuosta filminauhasta valokuvakollaasin luomiseen!

Tässä opetusohjelman osassa oletetaan, että olet jo suorittanut ensimmäisen osan ja että filminauhasi on valmis menemään, joten jos et ole vielä tehnyt niin, muista tutkia opetusohjelman ensimmäinen osa ennen jatkamista.

Tässä on valokuvakollaasisuunnittelu, jonka luomme. Käytä valokuvia ja työskentelemäsi asiakirjan mittoja riippuen saatat kannattaa sijoittaa asiat eri tavalla, mutta kun tiedät kuinka lisätä useita nauhojen kopioita asiakirjaan, kuinka sijoittaa ja kääntää ne asiakirjan sisällä ja kuinka lisätä valokuvia filminauhojen sisään (kaikki tämä on erittäin helppo tehdä), voit luoda minkä tahansa tarvitsemasi asettelun:

Viimeinen filminauhavalokuvakollaasi.

Kuinka luoda filminauhavalokollaasi, osa 2

Vaihe 1: Luo uusi Photoshop-asiakirja

Aloitetaan kuten teimme osassa ensimmäistä luomalla uuden Photoshop-asiakirjan. Siitä tulee tärkein valokuvakollaasi-asiakirjamme. Siirry näytön yläreunassa olevaan Tiedosto- valikkoon ja valitse Uusi tai nopeampaa tapaa varten paina näppäimistön Ctrl + N (Win) / Command + N (Mac):

Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä Tiedosto> Uusi.

Tämä tuo esiin Photoshopin Uusi asiakirja -valintaikkunan. Aion käyttää valokuvakollaasi vakiokehyksenä 8 x 10 ja haluan sen näkyvän vaakasuunnassa, joten annan arvon 10 tuumaa leveydelle ja 8 tuumaa korkeudelle ( Varmista, että valitset tuumaa mittaustyypiksi et pikseleinä), ja koska haluan pystyä tulostamaan lopullisen tulokseni myöhemmin ja jos se näyttää hyvältä ja terävältä, annan 300 pikseliä / tuuma resoluution arvoksi. Aseta lopuksi Taustasisältö- vaihtoehdon alareunaan Valkoinen, jotta asiakirjani näkyy valkoisella taustalla:

Luo uusi 8 x 10 tuuman asiakirja resoluutiolla 300 pikseliä / tuuma.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Uusi asiakirja näkyy näytöllä.

Vaihe 2: Avaa pääkuva

Avaa seuraavaksi valokuva, jota haluat käyttää kollaasin pääkuvana. Tässä on kuva, jota käytän:

Avaa pääkuvasi.

Sinulla pitäisi nyt olla kaksi erillistä asiakirjaikkunaa auki näytöllä. Valokuvakollaasin pääasiakirja näkyy yhdessä, ja juuri avaamasi valokuva näkyy toisessa.

Vaihe 3: Kopioi ja liitä kuva valokuvakollaasiakirjaan

Meidän on lisättävä tämä valokuva vaiheessa 1 luomamme valokuvakollaasi-asiakirjaan, ja voimme tehdä sen yksinkertaisesti kopioimalla ja liittämällä sen. Valitse ensin koko kuva painamalla näppäimistön Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac). Näet valintakehyksen kuvan reunojen ympärillä asiakirjaikkunassa. Kun kuva on valittu, paina Ctrl + C (Win) / Command + C (Mac) kopioidaksesi kuvan väliaikaisesti tietokoneesi muistiin.

Vaihda valokuvakollaasiasiakirjaan napsauttamalla mitä tahansa sen asiakirjaikkunan sisällä olevaa kohtaa ja paina sitten Ctrl + V (Win) / Command + V (Mac) liittääksesi valokuva asiakirjaan. Minun valokuvasi on suurempi kuin luomaani 8 x 10 -dokumentti, joten vain osa valokuvasta näkyy asiakirjaikkunan sisällä. Korjaamme sen hetkessä:

Jos valokuvasi on pääasiakirjaa suurempi, kaikki se eivät ole näkyvissä.

Jos tarkastelemme Tasot-paneelia nyt, voimme nähdä, että valokuva on lisätty omaan tasoonsa (jonka Photoshop on automaattisesti nimennyt "Taso 1") valkoisen taustakerroksen yläpuolelle:

Photoshop sijoittaa valokuvan omaan kerrokseen valokuvakollaasiasiakirjaan.

Tässä vaiheessa voit sulkea kuvan alkuperäisen asiakirjan ikkunan. Tarvitsemme vain tärkeän valokuvakollaasidokumentin.

Vaihe 4: Käytä ilmaista muunnosta kuvan koon muuttamiseen ja sijoittamiseen

Koska valokuvani on tällä hetkellä liian iso sopimaan valokuvakollaasi-asiakirjaani, minun on muutettava sen kokoa. Minun on myös asetettava kuva uudelleen, jotta hääparit näkyvät enemmän asiakirjan vasemmalla puolella, jättäen tilaa elokuvanioteilleni oikealla. Voin muuttaa kuvan kokoa ja sijoittaa sen uudelleen samanaikaisesti Photoshopin Free Transform -komennolla. Siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen tai paina Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) valitaksesi se pikanäppäimellä:

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä tuo esiin Free Transform -ruudun ja käsittelee kuvaa. Valitettavasti, koska valokuvani reunat ulottuvat asiakirjan näkyvän alueen ulkopuolelle, en näe Free Transform -kahvoja, mikä tekee hieman vaikeaksi tehdä mitään. Jos sinulla on sama ongelma, siirry näytön yläreunassa olevaan Näytä- valikkoon ja valitse Sovita näytölle -komento tai paina pikanäppäintä Ctrl + 0 (Win) / Command + 0 (Mac):

Jos et näe ilmaisen muunnoksen kahvoja, siirry kohtaan Näytä> Sovita näytölle.

Tämä käskee Photoshopia laajentamaan asiakirjaikkunan kokoa niin, että kaikki mahtuu sen sisälle. Vaikka asiakirjan todellinen katseltavissa oleva alue ei muutu ja suuri osa valokuvasta on piilotettu näkymästä, voimme nyt helposti käyttää ilmaisen muunnoksen kahvoja valokuvien kulmissa. Jos haluat muuttaa kuvan kokoa, pidä Shift- näppäintä painettuna, mikä rajoittaa kuvan kuvasuhdetta muutettaessa sitä, napsauta sitten kahvaa (pieni neliö) valokuvan yhdessä kulmassa ja pidä samalla painettuna hiiren painikkeella, vedä sitä kohti kuvan keskustaa. Aion vetää oikean alakulman kahvaa sisäänpäin, jotta valokuvasi pienenee:

Jos haluat muuttaa kuvan kokoa, pidä Vaihto-painiketta painettuna, napsauta ja vedä mitä tahansa kulmakahvaa.

Voit siirtää kuvaa tarvittaessa napsauttamalla missä tahansa valokuvan sisällä, pitämällä hiiren painiketta painettuna ja vetämällä kuvaa asiakirjan sisäpuolella. Aion vetää hääparin yli dokumentin vasenta puolta, joten oikealla on tilaa lisätä filminauhat. Jätä jonkin verran neljäsosasta kolmasosaan asiakirjasta oikealla puolella filminauhoille:

Siirrä kuvaa napsauttamalla sitä missä tahansa sen sisällä ja vetämällä sitä tarpeen mukaan.

Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutokset ja poistuaksesi Free Transform -komennosta. Tässä on asiakirjani koon muuttamisen jälkeen ja kuvan siirtämisen vasemmalle. Huomaa, kuinka osa valkoisesta taustasta on nyt näkyvissä asiakirjan oikealla puolella kuvan siirtämisen jälkeen:

Osa valkoisesta taustasta on nyt näkyvissä asiakirjan oikealla puolella.

Vaihe 5: Lisää kerrosmaski

Sekoitetaan valokuvan oikea reuna valkoiseen taustaan ​​luomalla sujuva siirtyminen kahden välillä. Kun asiakirjan oikealla puolella on valkoinen alue, on helpompi nähdä hetkessä lisäämämme filminauhat. Varmista, että "Kerros 1" on valittu Tasot-paneelista (sen tulisi olla korostettu sinisellä), napsauta sitten Tasojen peite- kuvaketta Tasot-paneelin alareunassa lisätäksesi kerrosmaskin kerrokseen:

Napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Kerrosmaski-kuvaketta.

Mitään ei tapahdu vielä dokumentti-ikkunassa, mutta kerrosmaskin pikkukuva tulee Tasot-paneelin Tasoon 1:

Kerrosmaski on lisätty valokuvakerrokseen.

Vaihe 6: Valitse Gradient Tool

Valitse Liukuvärityökalu Työkalut-paneelista tai paina näppäimistön kirjainta G valitaksesi sen pikakuvakkeella:

Valitse Photoshop's Gradient Tool.

Vaihe 7: Valitse mustavalkoinen kaltevuus

Kun Gradient Tool -sovellus on valittuna, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä, jolloin Gradient Picker tulee nopeasti esiin, napsauta sitten Mustavalkoiselle -gradienttia, kolmas kuvake vasemmalta, yläriviltä valitse se:

Napsauta Mustavalkoinen -gradienttia Gradient Pickerissä valitaksesi sen.

Napsauta mitä tahansa Gradient Pickerin ulkopuolella, kun olet valmis sulkemaan sen.

Vaihe 8: Piirrä mustavalkoinen kaltevuus siirtymäalueen luomiseksi

Kun Mustavalkoinen kaltevuus on valittu, napsauta vain valokuvan oikean reunan sisällä asettaaksesi kaltevuuden aloituspisteen, pidä sitten hiiren painiketta painettuna ja vedä vaakasuunnassa vasemmalle, pysähtyen vain vähän asiakirjan keskikohdasta. Aloitus- ja lopetuskohdan välinen alue on paikka, jossa valokuva sulautuu valkoiseen taustaan:

Napsauta ja vedä mustavalkoinen kaltevuus luodaksesi siirron valokuvan ja taustan välillä.

Vapauta hiiren painike, jolloin Photoshop piirtää kaltevuuden. Koska piirrimme kaltevuuden kerrosmaskiin, ei itse kerrokseen, emme oikeastaan ​​näe kaltevuutta asiakirjaikkunassa. Sen sijaan näemme kaltevuuden vaikutukset kerrosmaskissa, joka nyt sekoittaa valokuvan oikean puolen sujuvasti oikean reunan valkoiseen alueeseen:

Valokuvan oikea reuna sulautuu nyt hienosti valkoiseen taustaan.

Pääkuvamme on paikoillaan ja valmis filminauhojen lisäämistä varten. Teemme sen seuraavana!

Vaihe 9: Avaa filminauha-asiakirja

Avaa luomamme elokuvan nauhat-asiakirja takaisin opetusohjelman ensimmäiseen osaan :

Filminauhakuvakehys luotiin opetusohjelman ensimmäisessä osassa.

Vaihe 10: Nimeä keskikerros uudelleen "Photo Area"

Lisäämme hetkessä muutaman kopion filminauhastamme valokuvakollaasidokumenttiin, mutta ennen kuin teemme niin, tehdään pari nopeata muutosta filminauhaan. Nimeämme ensin keskimmäinen kerros jotain, joka on helpompi ymmärtää myöhemmin. Kaksoisnapsauta nimeä "Shape 2" ja muuta kerroksen nimi "valokuva-alueeksi", koska tämän kerroksen suorakaiteen muoto edustaa aluetta, jolla valokuvat näkyvät filminauhan sisällä. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen:

Kaksoisnapsauta keskikerroksen nimeä ja nimeä se uudelleen "valokuva-alue".

Vaihe 11: Ryhmittele kaksi muotokerrosta yhdessä

Otetaan seuraavaksi kaksi muotokerrosta, jotka muodostavat filminauhan ja ryhmittelemme ne yhteen luomalla niin kutsutun, ei yllättäen, kerrosryhmän . Napsauta yläkerrosta ("Muoto 1") Tasot-paneelissa valitaksesi se, pidä sitten Shift- näppäintä painettuna ja napsauta juuri nimeämämme "valokuva-alue" -kerrosta. Tämä valitsee molemmat tasot kerralla ja näet ne molemmat korostettuna sinisellä.

Napsauta yläkerrosta valitaksesi sen, pidä Shift painettuna ja napsauta keskikerrosta valitaksesi ne molemmat kerralla.

Kun molemmat kerrokset on valittu, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Tasot-ryhmä :

Valitse Tasot> Uusi> Ryhmä kerroksista.

Photoshop aukaisee pienen valintaikkunan, johon voimme kirjoittaa nimen uudelle tasoryhmälle. Nimeä ryhmä "filminauha":

Nimeä uusi kerrosryhmä "filminauhaksi".

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan, ja jos katsomme uudelleen Tasot-paneeliin, voimme nähdä, että meillä on nyt uusi tasoryhmä nimeltään "filminauha". Molemmat filmikerrosta muodostavat muotokerrokset ovat ryhmän sisällä:

Kerrosryhmät ovat loistava tapa järjestää kerroksia ja estää Kerrokset-paneeli pilaantumasta.

Vaihe 12: Tallenna muutokset

Ennen kuin jatkamme, tallennamme muutokset, jotka olemme tehneet filminauhaan, joten meidän ei tarvitse tehdä niitä uudelleen seuraavan kerran kun käytämme sitä. Siirry näytön yläreunan Tiedosto- valikkoon ja valitse Tallenna- komento. Koska olemme jo tallentaneet asiakirjan kerran, Photoshop ei vaivaudu kysyä meiltä, ​​mihin haluamme nimetä sen tai mihin haluamme tallentaa sen. Se korvaa vain edellisen version asiakirjasta:

Valitse Tiedosto> Tallenna.

Vaihe 13: Valitse Siirrä-työkalu

Olemme valmiita lisäämään filminauhan valokuvakollaasiakirjaan. Valitse Siirrä työkalu Työkalut-paneelista tai paina näppäimistön V- kirjainta valitaksesi se pikakuvakkeella:

Siirrä-työkalu löytyy Työkalut-paneelin yläosasta.

Vaihe 14: Vedä filminauha valokuvakollaasiakirjaan

Napsauta sitten filmiraidan ja valokuvakollaasiasiakirjojen avoinna erillisissä ikkunoissa, napsauta Siirrä-työkalulla filminauhan asiakirjaikkunan sisällä, pidä hiiren painiketta painettuna ja vedä filminauha valokuvakollaasin asiakirjaikkunaan:

Vedä filminauhakerrosryhmä valokuvakollaasiakirjaan.

Vapauta hiiren painike, ja filminauha näkyy valokuvakollaasiasiakirjan sisällä:

Ensimmäinen filminauha on lisätty.

Voit sulkea filminauha-asiakirjan tässä vaiheessa, koska me emme enää tarvitse sitä. Jos tarkastelemme valokuvakollaasidokumentin Tasot-paneelia, voimme nähdä, että filminauhakerrosryhmä on kopioitu ja näkyy nyt pääkuvan yläpuolella:

Filminauhakerrosryhmä näkyy nyt valokuvakollaasidokumentin Tasot-paneelissa.

Vaihe 15: Siirrä, aseta ja käännä filminauhaa ilmaisella muunnoksella

Nyt kun meillä on ensimmäinen filminauha, siirrämme se paikalleen. Aion siirtää kaivokseni asiakirjan oikeaan yläkulmaan. Aion myös tehdä siitä hieman pienemmän ja kääntää sitä hieman kääntääkseni lisätäksesi sitä enemmän visuaalista kiinnostusta. Voin tehdä kaikki nämä kolme Photoshopin Free Transform -komennolla, joten Kerrokset-paneelissa valitun tasoryhmän yhteydessä painan Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) avataksesi Free Transform -ruudun nopeasti. ja käsittelee filminauhan ympärillä, aivan kuten näimme aiemmin, kun muutimme ja muutimme pääkuvaa.

Siirrä filminauhaa napsauttamalla sen sisäpuolelle ja pitämällä hiiren painiketta painettuna, vedän sen ylös asiakirjan oikeaan yläkulmaan vapauttamalla hiiren painikkeen paikoilleen:

Napsauta filminauhan sisällä ja vedä se uuteen sijaintiin.

Jos haluat muuttaa sen kokoa ja tehdä siitä hieman pienempi, pidä painettuna Shift- näppäintä, joka rajoittaa filminauhan kuvasuhdetta muutettaessa sen kokoa, jotta en vääristä vahingossa sen muotoa, napsautin sitten kahva vasemmassa alakulmassa (sillä ei ole väliä minkä kulman valitset), pidä hiiren painiketta painettuna ja vedä sitä kohti filminauhan keskustaa vapauttaen hiiren painikkeen, kun olen valmis:

Pidä Vaihto -painiketta painettuna vetämällä kulmakahvoja muuttaaksesi filminauhan kokoa.

Lopuksi, kääntääksesi filminauhaa, siirrän hiiren painikkeeni Free Transform -rajoitusruudun ulkopuolelle, jolloin hiiren kohdistin muuttuu pieneksi kiertokuvakeksi, napsautin, pidän hiiren painiketta painettuna ja vedän kääntää filminauhaa. Aion kiertää filminauhaani vastapäivään vapauttaen hiiren painikkeen, kun olen valmis:

Siirrä hiiren osoitin Free Transform -ruudun ulkopuolelle, napsauta ja vedä kääntääksesi sitä.

Kun olet valmis siirtämään, muuttamaan kokoa ja kääntämään filminauhaasi, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutokset ja poistuaksesi Free Transform -komennosta.

Vaihe 16: Nimeä kerrosryhmä uudelleen

Kun loimme kerrosryhmän kahdesta muotokerroksesta, jotka muodostavat filminauhat, muutimme ryhmän nimen yleisestä nimestä "Group 1", jonka Photoshop antoi sille "film strip". Koska aiomme lisätä useita kopioita filminauhasta asiakirjaamme, olkaamme vieläkin kuvaavampi ryhmämme nimien kanssa, jotta niiden erottaminen kerroksista on helppo. Aion kaksoisnapsauttaa suoraan ryhmän nimeä Tasot-paneelissa ja lisätä sanan "alkuun" ryhmän nimen loppuun. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen:

Lisäämällä kunkin elokuvan nauhan sijainti ryhmän nimeen on helppo työskennellä niiden kanssa myöhemmin.

Vaihe 17: Vedä kopio filminauhasta

Lisäämme toisen filminauhan. Aion sijoittaa toisen asiakirjan oikeaan alakulmaan, suoraan ensimmäisen alle. Kun Siirrä-työkalu on valittu, pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna, napsauta asiakirjaikkunassa olevaa filminauhaa ja vedä se suoraan oikeaan alakulmaan. Alt / Option-näppäin kehottaa Photoshopia tekemään kopion filminauhasta vetäessäni alkuperäisen filminauhan siirtämisen sijasta. Shift-näppäimen pitäminen rajoittaa vetämissuuntaa, joten on helppo vetää suoraan alaspäin:

Pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna ja vedä kopio filminauhasta.

Vaihe 18: Nimeä uuden elokuvan nauhatkerros uudelleen

Jos tarkastelemme Tasot-paneelia, voimme nähdä, että meillä on nyt kaksi kerrosryhmää, joista kukin sisältää erilaisen filminauhan. Photoshop nimitti toiselle ryhmällemme automaattisesti "film strip top copy", joten kaksoisnapsauta ryhmän nimeä ja muuta se "filminauhan pohjaksi". Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään nimenmuutoksen:

Muuta toisen filminauhan nimi "filminauhan pohjaksi".

Vaihe 19: Vedä kolmas filminauha

Kun "filminauhapohja" -kerrosryhmä on valittu Tasot-paneelissa ja Siirrä-työkalu on edelleen valittuna, pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna, kuten teimme hetki sitten, ja vedä kolmasosa filminauha. Tämä luo kopion juuri lisätystä filminauhasta oikeaan alakulmaan. Aion vetää suoraan ylöspäin asettaaksesi kolmannen filminauhani suoraan kahden muun väliin:

Pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna ja vedä toinen kopio filminauhasta.

Vaihe 20: Kierrä kolmas kalvo

Koska kaikkien kolmen filminauhan kiertäminen täsmälleen samalla tavalla näyttää hieman tylsältä, painan Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) avataksesi Vapaa muunnos -ruudun ja käsittelemään kolmannen filminauhani ympärillä. Siirrän hiiren kohdistimen Vapaa muunnos -ruudun ulkopuolelle, jolloin kohdistin vaihtuu kiertämiskuvakkeeksi, napsautan, pidän hiiren painiketta painettuna ja vedän kääntääksesi filminauhan:

Kierrä kolmas filminauha Free Transform -komennolla.

Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen ja poistumaan Free Transform -komennosta.

Vaihe 21: Nimeä kolmannen elokuvan nauhatkerros uudelleen

Meillä on kolme filminauhaa paikallaan, mutta ennen kuin aloitamme valokuvien lisäämisen niihin, nimeämme kolmas filminauhan kerrosryhmä Kerrokset-paneelista, jota nykyisin kutsutaan "filminauhan pohjakopioksi". Kaksoisnapsauta sen nimeä ja muuta se "filminauhan keskiosa", paina sitten Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutoksen:

Muuta toisen filminauhan nimi "filminauhan keskiosaksi".

Vaihe 22: Avaa valokuva, jonka haluat lisätä ensimmäiseen filminauhaan

Olemme valmiita lisäämään valokuvia filminauhoihin. Koska vaiheet ovat samat jokaiselle filminauhalle, tarkastelemme kuinka lisätä valokuva ensimmäiseen ("filminauhan yläosa"). Lisää sitten valokuvia jäljellä oleviin filminauhoihin toistamalla samat vaiheet.

Avaa ensin valokuva, jonka haluat sijoittaa filminauhan sisälle. Tässä on kuva, jota käytän:

Avaa valokuva, joka asetetaan ensimmäisen filminauhan sisälle.

Vaihe 23: Valitse ja kopioi valokuva

Aiomme kopioida ja liittää valokuvan filminauhaan, samoin kuin kopioimme ja liitämme päävalokuvan valokuvakollaasiakirjaan opetusohjelman alussa. Valitse koko kuva nopeasti painamalla Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac). Näet valinnan ääriviivat valokuvan reunojen ympärillä asiakirjaikkunassa. Kopioi sitten valokuva tietokoneesi muistiin painamalla Ctrl + C (Win) / Command + C (Mac).

Vaihe 24: Kierrä avoin kerrosryhmä parhaan elokuvan kaistaleelle

Kun kuva on kopioitu muistiin, siirry valokuvakollaasin pääasiakirjaan napsauttamalla mitä tahansa sen asiakirjaikkunan sisällä olevaa kohtaa. Meidän on päästävä muototasoihin, jotka muodostavat kalvoraidan asiakirjan oikeassa yläkulmassa, mikä tarkoittaa, että meidän on pyöritettävä kalvonauhojen tasoryhmää. Napsauta Tasot-paneelin "filminauhan yläosa" -ryhmän vasemmassa reunassa olevaa pientä kolmion kuvaketta . Tämä avaa kerrosryhmän, jolloin voimme nähdä sen sisällä olevat kaksi muotokerrosta:

Napsauta kolmiokuvaketta avataksesi ja sulkeaksesi tasoryhmät.

Vaihe 25: Valitse valokuva-aluekerros

Kun tasoryhmä on avoinna, napsauta valokuva- aluekerrosta valitaksesi se. Tämän kerroksen muoto edustaa aluetta, jolla valokuva näkyy filminauhan sisällä:

Napsauta "valokuva-alue" -kerrosta.

Vaihe 26: Liitä kuva filminauhaan

Kun "valokuvakerros" on valittu, paina Ctrl + V (Win) / Command + V (Mac) liittääksesi kuvan filminauhaan. Jos katsomme asiakirjaikkunaan, voimme nähdä, että valokuva näkyy nyt pääkuvan edessä, mutta se ei näytä siltä, ​​että se olisi vielä filminauhan sisällä. Korjaamme sen hetkessä (valokuvasi saattaa näkyä asiakirjaikkunassa paljon suurempana kuin minun, koska käytän pienempiä kuvia filminauhoihini):

Valokuva näkyy asiakirjan sisällä.

Vaikka valokuva ei vielä näytä olevan filminauhan sisällä, katsomme Tasot-paneelista, että näemme sen riittävän varman, Photoshop on sijoittanut kuvan "filminauhan yläosa" -ryhmän sisäpuolelle, suoraan "kuvan" yläpuolelle. alue "-kerros, joka on tarkalleen missä haluamme. Photoshop lisää aina uudet tasot suoraan valitun tason yläpuolelle, minkä vuoksi valitsimme "valokuva-alue" -kerroksen ennen kuvan liittämistä:

Valokuva lisättiin kahden muodollisen kerroksen väliin, jotka muodostavat filminauhan.

Vaihe 27: Aseta valokuva filminauhan sisään

Kun Siirrä-työkalu on edelleen valittuna, napsauta kuvaa asiakirjaikkunassa ja vedä se filminauhaan oikeassa yläkulmassa niin, että se täyttää koko harmaan valokuvan alueen filminauhan keskellä. Älä huolesta sen sijoittamista tarkalleen juuri nyt:

Vedä kuva siirtämistyökalun avulla filminauhan harmaan valokuva-alueelle.

Vaihe 28: Luo leikkausmaski

Kun valokuva on siirretty paikoilleen, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Luo leikkausmaski tai paina Ctrl + Alt + G (Win) / Command + Option + G (Mac) valitaksesi Luo Clipping Mask -komento pikanäppäimellä:

Siirry tasoon> Luo leikkausmaski.

Tämä käskee Photoshopin "leikkaamaan" valokuvan sen alapuolella olevan "valokuva-alue" -kerroksen muotoon, ja nyt vain valokuvan alue, joka kuuluu muodon rajoihin, pysyy näkyvänä asiakirjassa. Loppuvalokuva on piilotettu näkymästä, jolloin syntyy illuusio siitä, että kuva on filminauhan sisällä:

Kuva näkyy nyt filminauhan sisällä leikkausmaskin ansiosta.

Vaihe 29: Hienosäädä kuvaa elokuvan sisällä ilmaisella muunnelmalla

Painamalla Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) tuo esiin Free Transform -komennon uudelleen ja käytä sitä kuvan siirtämiseen, koon muuttamiseen ja / tai kiertämiseen tarvittaessa filminauhan sisällä. Aion tehdä valokuvastani hieman pienemmän, joten enemmän siitä mahtuu filminauhan katseltavalle alueelle, ja aion myös kääntää sitä vähän. Huomaa, että vaikka näemme vain valokuvan sen osan, joka on itse filminauhassa, Free Transform -ruutu ja kahvat näkyvät kuvan todellisten reunojen ympärillä, mikä on paljon suurempi kuin filminauhassa näkyvä:

Vapaa muunnos -ruutu ja kahvat näkyvät filminauhassa olevan kuvan todellisten reunojen ympärillä, vaikka vain osa kuvasta olisi näkyvissä.

Jos et näe ilmaisen muunnoksen kahvoja, koska kuvasi on liian suuri sopimaan asiakirjaikkunaan, paina Ctrl + 0 (Win) / Command + 0 (Mac) valitaksesi Sovita näytölle -komennon ja pyydä Photoshopia muuttamaan asiakirjan kokoa. ikkuna.

Kun olet tyytyväinen kuvan näyttämiseen filminauhan sisällä, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutokset ja poistuaksesi Free Transform -komennosta.

Vaihe 30: Lisää valokuvia muihin filminauhoihin

Lisää valokuvia muihin kollaasin filminauhoihin toistamalla samat vaiheet. Avaa ensin kuva, jonka haluat sijoittaa filminauhan sisään. Valitse koko kuva painamalla Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac), ja kopioi se sitten Ctrl + C (Win) / Command + C (Mac). Siirry valokuvakollaasiasiakirjaan ja pyöritä avata filminauhan kerrosryhmä. Valitse valokuva-aluekerros kerrosryhmän sisällä ja paina sitten Ctrl + V (Win) / Command + V (Mac) liittääksesi kuvan asiakirjaan suoraan "valokuva-alue" -kerroksen yläpuolelle. Vedä valokuva siirtotyökalulla harmaalle alueelle filminauhan keskellä, siirry sitten Taso- valikkoon ja valitse Luo leikkausmaski leikataksesi valokuva sen alapuolella olevan valokuvaalue-kerroksen muotoon. Lopuksi paina Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) tuodaksesi esiin Free Transform -komennon ja koon muuttamaan, asettamaan uudelleen ja / tai kiertämään kuvaa filminauhan sisällä tarvittaessa. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutokset.

Tässä on viimeinen valokuvakollaasi, kun olen lisännyt valokuvia keski- ja alaosaan:

Viimeinen valokuvakollaasi sen jälkeen kun valokuvat on lisätty muihin filminauhoihin.