Tärkeää ura-verkoston luomisessa

Rakenna uraverkosto - Unelmatyösi etsiminen voi joskus olla erittäin uuvuttavaa ja väsyttävää. Siksi hyvän ammattilaisverkoston luominen toimialallesi on yksi tapa luoda yhteys tehokkaasti paitsi HR-tiimiin, myös moniin muihin henkilöihin. Hyvä verkostoitumisryhmä koostuu ohjaajista, kollegoista ja uravalmentajista; kaikki henkilöt, jotka omalla ainutlaatuisella tavalla voivat auttaa luomaan ura-verkostosi

Monien ammattilaisten ongelmana on, että vaikka monet ihmiset ovat tietoisia urasi rakentamisen tärkeydestä, mutta eivät tiedä kuinka toteuttaa verkostoitumiskontaktejaan. Tarkemmin sanottuna monilla ihmisillä ei ole taitoja luoda hyvää verkostoitumisryhmää. Tärkeintä on muistaa, että hyvä verkostoituminen vaatii suhteiden rakentamistaitoja.

Kuvalähde: pixabay.com

Joten mikä on Build Your Career -verkosto?

Useita alan työpaikkoja, etenkin hyviä, ei koskaan mainosteta. Ne täytetään yleensä viittauksella ja suullisesti. Siksi verkostoituminen on tyhmätön ja paras tapa täyttää hyvä työpaikka. Verkottumisen merkittävä haitta on, että vaikka ihmisillä on hyvät yhteydet, he eivät yleensä käytä niitä, koska se saattaa tehdä niistä vaikuttavia ja ärsyttäviä. Mutta sinun on muistettava, että verkostoitumisuralla ei tarkoiteta muiden käyttämistä tai itsesi mainostamista aggressiivisella tavalla, vaan pitkien ja kestävien suhteiden rakentamista.

Verkottuminen ei ole muuta kuin sosiaalisten taitojen harjaamista. Jokaisella henkilöllä, joka lähtee töihin, on taipumus rakentaa uraverkostoa koko ajan. Verkottuminen on silloin, kun puhut kollegoidesi kanssa tai esität itsesi muille vanhemmille lapsesi koulussa. Se on myös silloin, kun ihmiset verkostoituvat naapureidensa kanssa tai kun he tapaavat työtoverin kahvia varten. Kaikki tämä on osa verkottumista ja voi auttaa tehokkaasti myös työnhaussa.

Verkottuminen vaatii paljon työtä suunnittelun ja verkkohakujen lisäksi. Hyvä rakentaa uraverkosto on välttämätöntä, koska yhdistämällä ja auttamalla muita heidän hyvissä ja huonoissa tilanteissa autat sinua yhteydenpidossa ja kommunikoinnissa monien ammattilaisten kanssa ja pysymään keskittyneenä ja motivoituneena unelmahakujesi aikana.

Tämä vie meidät tärkeään kysymykseen, miten voin luoda tehokkaan ammattilaisten verkoston? Tässä on joitain tapoja, joilla ammattilaiset voivat kasvaa ja parantaa verkostoaan tehokkaalla tavalla:

 • Pyydä nykyisen tiimisi jäseniä ohjaamaan sinut muiden ihmisten luo:

Yksi helpoimmista laajentaa verkkotiimiäsi on käyttää ystävien, perheen ja työtovereiden yhteystietoja myös heidän verkostoissaan. Tämä on yksi parhaista tavoista kasvattaa ryhmääsi, koska yhteiset yhteydet auttavat todella yhteydenpitoon oikeisiin ihmisryhmiin. Ystävien ystävät ovat hyviä ihmisiä, joiden kanssa voi olla yhteydessä, ja hyvä tapa olla yhteydessä heihin on kysymys, kuten kenen kanssa voin puhua? voi auttaa sinua yhteydenpitoon muihin tehokkaasti.

 • Liity alasi ammattijärjestöihin ja ammattilaisryhmiin:

Toinen erinomainen tapa laajentaa yhteyksiäsi on liittyä joukko ihmisiä, joilla on samanlaiset kiinnostuksen kohteet ja ammatilliset tavoitteet. Kun sinusta tulee tällaisen ryhmän jäsen, saat paljon pääsyä ihmisille, joilla on omia kontakteja, ja avaa siten sinulle mahdollisuuksia. Lisäksi monilla yrityksillä on myös omat tiiminsä, jotka yhdistävät sinut ihmisiin, joilla on yhteiset ammatilliset edut ja tavoitteet.

 • Osallistu ammatillisiin kokouksiin ja näyttelyihin:

Messujen ja alan kokousten hienoja asioita on, että se on ainutlaatuinen tilaisuus tavata alasi ihmisiä. Nämä ihmiset voivat vaihdella aloittelijoista erittäin kokeneisiin henkilöihin, jolloin voit laajentaa ura-verkostosi tehokkaasti.

 • Vapaaehtoinen palveluihin:

Yksi parhaimmista tavoista olla yhteydessä ihmisiin on vapaaehtoistoiminnan kautta. Vapaaehtoistyön hyödyt sosiaalipalvelutoiminnassa ovat valtavat, ei vain sinulle, vaan myös perheelle ja ystäville sekä koko yhteisölle. Vapaaehtoistyö on uskomaton tapa tavata uusia ihmisiä, varsinkin kun olet muuttanut alueelle. Se vahvistaa myös siteitäsi yhteisöön ja auttaa oppimaan myös uusia taitoja. Joillakin aloilla yksilöt voivat tehdä vapaaehtoistyötä suoraan organisaatiossa, esimerkiksi sairaalassa. Jos esimerkiksi haluat auttaa sairaalapotilaita, vapaaehtoistyö sairaalassa voi auttaa sinua saamaan harjoittelupaikkoja ja kontakteja sairaalassa. Hyvä vapaaehtoistyö voi auttaa sinua hankkimaan taitoja, jotka ovat hyödyllisiä myös tulevaisuudessa.

 • Osallistu tapahtumiin, jotka liittyvät verkostoitumiseen:

Rakenna urasi -verkkotapahtumat ovat loistava tapa, jolla ammattilaiset voivat rakentaa tiiminsä tehokkaasti. Monet yritykset ja ryhmät järjestävät uraverkostotapahtumia, mukaan lukien korkeakoulut, ammatti- ja teollisuusyhdistykset ja vastaavat ryhmät. Käytä sosiaalisen verkostoitumisen alustoja pitääksesi itsesi ajan tasalla alan viimeisimmistä tapahtumista ja tapahtumista.

 • Ota yhteyttä joukkueesi kouluun ja yliopistoon ja tee niistä osa verkostotiimiäsi:

Opiskeluasi on tärkeä osa toimialaa. Todennäköisesti monilla opiskelupaikan opettajilla ja professoreilla on hyvät yhteydet, ja siksi on hyvä ajatus pitää yhteyttä heihin. Heidän kokemuksensa ja tietonsa avulla hyvän verkoston hankkiminen voi alkaa yksinkertaisesti koulutuspaikastasi. Se antaa myös ammattilaisille vankan pohjan jakaa vahvoja kokemuksiaan ja yhteyksiään aloittaaksesi uraverkoston rakentamisen oikeaan huomatukseen.

Kuvalähde: pixabay.com
 • Käytä sosiaalisen median voimaa:

Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Instagram, LinkedIn ja Twitter, ovat hyviä yhteyksien ja viestinnän lähteitä. Tämä pätee erityisesti LinkedIniin, koska se on alusta ammattilaisille kaikissa luokissa. Vaikka digitaaliset yhteydet eivät ole yhtä voimakkaita ja intiimejä kuin henkilökohtaiset yhteydet, se on kuvan arvoinen. Virtuaaliyhteydet voivat todella auttaa sinua luomaan yhteyksiä todellisessa elämässä. Avain sosiaalisen median käyttöön on siirtää painopistettä asemien tarkastelusta ihmisten löytämiseen ja tarkoituksenmukaisten suhteiden luomiseen. Henkilöt voivat aloittaa matkansa sosiaaliseen mediaan luomalla ja ylläpitämällä kattavia ja säännöllisesti päivitettäviä profiileja.

 • Aloita tai liity työkerhoon:

Työkerho on täydellinen tapa laajentaa ammattilaisten verkostoa. Mitä enemmän ryhmään kuuluu ihmisiä, sitä enemmän yhteyksiä voit luoda. Jakamalla kokemuksiasi ja tavoitteitasi, ihmiset voivat jakaa näkemyksensä ja luoda siten vahvoja ja voimakkaita suhteita ammatilliseen maailmaan.

Verkottuminen on siksi erittäin tärkeä näkökohta, jossa yksilöt voivat kasvattaa uraverkoston rakentamista menestyvällä tavalla. Hyvä verkkojärjestelmä ei perustu pelkästään joukkueessa olevien ihmisten lukumäärään, vaan myös laatuun. Lisäksi uraverkon rakentaminen on epäilemättä erittäin tärkeää selviytyäkseen vahvassa ammatillisessa ympäristössä. Tämä on entistä tärkeämpää, kun alan kilpailu on kovaa ja kovaa. Hyvä verkostotiimi koostuu monipuolisista henkilöistä, joilla on erilaiset taidot ja tietotasot.

Joitakin ihmisiä, jotka sinun kannattaa harkita kuuluvan joukkueeseesi, ovat seuraavat:

 • Henkilö, joka voi mentoroida sinua: Mentorilla on erittäin tärkeä rooli kaikkien ammattilaisten elämässä. Ne voivat inspiroida sinua saavuttamaan tavoitteesi systemaattisesti ja kattavasti. Se on paras tapa päästä tavoitteisiisi samalla, kun et menetä luottamusta pitkään taisteluun. Lisäksi heidän taitonsa ja kokemuksensa antavat pitkälle uraprofiilin suoristamisessa. Ymmärtämällä heidän näkökulmansa voit kehittyä ja antaa mahdollisuuden rakentaa uraverkosto oikeaan suuntaan.
 • Henkilö, joka voi valmentaa sinua: Mentorointi on toinen tapa, jolla yksilöt voivat kasvaa ja kehittää uusia taitoja ja parantaa myös aiempia. Monilla organisaatioilla ja yliopistoilla on omat mentorointiohjelmansa, joissa valmentajat voivat lisätä toisaalta työntekijöiden moraalia ja sitoutumista ja toisaalta auttaa heitä kasvamaan oikeaan suuntaan.
 • Henkilö, jolla on tietoa teollisuudesta: Henkilö, jolla on tietoa teollisuudesta, on joku, jolla on syvällistä tietoa alasta. Tämä henkilö auttaa sinua pysymään ajan tasalla alan viimeisimmistä suuntauksista ja pysymään ajan tasalla myös viimeisimmistä uutisista. Kun tunnet alan toimivuudesta tietoisia ihmisiä, on helpompaa yhdistää parempiin työmahdollisuuksiin ja harjoittelupaikkoihin.
 • Henkilö, joka voi auttaa sinua yhdistämään sinut muihin ihmisiin: Jotta voit luoda uraverkostosi onnistuneesti, on tärkeää tuntea ihmiset, joilla on pääsy oikeisiin tietoihin, ihmisiin ja resursseihin. Nämä ihmiset ovat arvokkaita, koska he ovat yhteydessä oikeisiin ihmisiin ja auttavat siten rakentamaan oikean uraverkoston. Oikeiden uramahdollisuuksien löytäminen on vaikeaa. Näiden ihmisten kanssa tehtävästä tulee paljon yksinkertaisempaa ja helpompaa.
 • Henkilö, joka on idealisti: Tämä henkilö voi auttaa sinua pysymään yhteydessä unelmiin. Idealisti on erittäin tärkeä osa verkostoitumistiimiäsi, koska tämä henkilö voi auttaa sinua keskittymään unelmaasi, vaikka meneminen muuttuisi kovaksi.
 • Henkilö, joka on kollegasi ja kumppanisi: Henkilö, joka on samassa veneessä kuin sinä, on joku, joka voi auttaa sinua matkallasi parantamaan uraasi. Heidän jakaminen ja näkemyksensä voivat auttaa sinua ymmärtämään ja rakentamaan uraverkostosi ja näkökulmasi paremmin, puhumattakaan siitä, että ne ovat suuria lähteitä, mahdollisuuksia ja tietoja.

Kuvalähde: pixabay.com
 • Henkilö, jota voit inspiroida: Inspiraatio on erittäin tärkeää etenkin, kun olet uraverkostosi alussa. Tämä ei tarkoita sitä, että inspiraatio on tärkeää aina. Siksi on tärkeää, että inspiroit toisia, koska se rohkaisee sinua pysymään myös matkalla. Työskentelemällä esteiden läpi ja auttamalla muita tekemään samoin, autamme sinua kaivaamaan oikean paikan teollisuudessa.

On selvää, että hyvä verkosto vaatii yli kymmenen ihmistä ja monipuolinen joukkue auttaa lopulta tavoitteesi saavuttamisessa. Lisäämällä ihmisiä eri toimialoilta, rooleista, ikäryhmistä ja etnisistä ryhmistä, voit luoda ja luoda merkityksellisiä suhteita todellisessa merkityksessä. Verkottuminen on siis yksi tärkeimmistä investoinneista, joita voit koskaan tehdä urallasi. Verkottumisen uralla on sekä taloudellista että muuta kuin rahallista hyötyä. Siksi ei ole teollisuutta, joka ei voisi hyötyä hyvästä verkottumisstrategiasta.

Verkottuminen ja sen vaikutus ammattilaisten elämään

Verkottuminen on suunniteltu prosessi, joka vaatii jatkuvaa vaivaa ja kovaa työtä. Se vaatii ammattilaisia ​​asettamaan tavoitteita, kehittämään strategioita, ryhtymään toimiin ja saavuttamaan ne onnistuneesti. Jos suunnitelmat eivät toimi, on tärkeää arvioida ne, jotta voidaan luoda toinen tehokas ja onnistunut suunnitelma. Verkottuminen on olennainen osa ihmisen uraa, eikä sitä voida horjuttaa missään vaiheessa. Kyse on suhteiden luomisesta ihmisille kaikilla tasoilla ja ryhmissä.

Vaikka tänään hyvä verkosto voi auttaa sinua löytämään unelmatyösi, huomenna se voi auttaa sinua löytämään jonkun löytää heidän. Siksi on tärkeää tasapainottaa jokaisen tiimisi henkilöiden toiveet, koska ellet ole valmis auttamaan muita, he eivät ota sinua huomioon hädänaikaasi. Suhteen, etenkin ammatillisessa ympäristössä, on oltava molemminpuolista hyötyä, ja siksi on erittäin tärkeää työskennellä ihmisten kanssa, joilla on samat ideat, tavoitteet ja päämäärät.

Lopuksi, ole aina valmis laajentamaan verkkoasi milloin tahansa. Tämä johtuu siitä, että mahdollisuus tavata joku uusi voi tapahtua kirjaimellisesti missä tahansa paikassa, ja joskus tällä henkilöllä voi olla avain auttamaan sinua avaamaan uratavoitteesi. Pidä kopio ansioluettelostasi ja käyntikortistasi aina valmis, jotta kun tilaisuus ilmaantuu, pystyt käyttämään sitä asianmukaisella tavalla. Ja muista aina, että kokonaisarvo on vain yhtä hyvä kuin verkon.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas rakentamaan uraasi. Tässä olemme keskustelleet peruskonsepteista ja hyödyllisistä vinkistä uraverkoston rakentamiseksi. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Kuinka käyttää Pareto-periaatetta uran luomiseen parhaalla mahdollisella tavalla
 2. Kuinka rakentaa ammatillisia suhteita Esimerkkejä | merkitys
 3. 9 upeaa vaihetta vahvan positiivisen omakuvan luomiseksi
 4. 9 tehokkainta mainostustekniikkaa vahvan tuotemerkin luomiseksi